user preferences

Recent articles by Federacao Anarquista Comunista de Portugal - FACP
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Διεθνή Διάφορα

Νόμος και Εξο&#... Apr 21 17 by Πιοτρ Κροπότκιν

Άμεση Δημοκρ ... Apr 07 17 by Αλέξανδρος Σχισμένος

Επαναστατικ^... Mar 11 17 by Dimitri (republ.)

Μια Ευρώπη όλων και για όλους

category Διεθνή | Διάφορα | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday October 20, 2007 18:22author by Federacao Anarquista Comunista de Portugal - FACP - FACP Report this post to the editors

Όχι αυτό που θέλουν να μας επιβάλλουν

Προκήρυξη της Αναρχικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας Πορτογαλίας (Federacao Anarquista Comunista de Portugal – FACP), που μοιράστηκε σε διαδήλωση στη Λισσαβόνα στις 18 Οκτώβρη 2007.


Μια Ευρώπη όλων και για όλους


Θέλουν να μας επιβάλλουν μια Ευρώπη στην οποία δεν θα έχουμε καμία επιλογή, για την οποία δεν πρόκειται ποτέ να μας συμβουλευτούν και η οποία αποκαλύπτει την αντίληψή τους περί δημοκρατίας. Αυτή δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε, η Ευρώπη στην οποία έχουμε το δικαίωμα να ζήσουμε.

Με την υποστήριξη του μεγάλου κεφαλαίου, ψευδολογούν χωρίς ντροπή μέσω της προπαγάνδας τους, στο όνομα του οικονομικού ανταγωνισμού. Θέλουν να μας επιβάλλουν την υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσής μας και να συνεχίσουν να ροκανίζουν το δικαίωμά μας στην ευημερία. Αποτελεί κήρυξη πολέμου εναντίον όλων των εργατών της Ευρώπης.

Γι’ αυτό καταγγέλλουμε το σύμφωνο μεταξύ των ηγετών της Ευρώπης, των κρατών και των κυβερνήσεων καθώς και τις μεγάλες οικονομικές και χρηματιστηριακές ομάδες που μιλούν με μια ενιαία φωνή. Θα ανταποκριθούμε στο σύμφωνο αυτό με ενότητα. Θα διακηρύξουμε με μια φωνή ότι θα τρέμουν στο άκουσμα των διαδηλώσεών μας και στην επανάκτηση εκ μέρους μας όλης της Ευρώπης, της Ευρώπης που θέλουμε και ονειρευόμαστε.

Έτσι λοιπόν λέμε ΟΧΙ σε όλα αυτά:

Όχι στις απολύσεις χωρίς αιτία - Όχι στην αναβάθμιση του εργατικού ωραρίου - Όχι στα κουτσουρεμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργατών - Όχι στην επιμήκυνση της επισφάλειας - Όχι στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, της υγείας και των βασικών υπηρεσιών.

Και σε περίπτωση που δεν μας ακούσουν, συνεχίζουμε να λέμε:

Όχι στη ρεφορμιστική συγκρότηση της Ευρώπης - Όχι στην Ευρώπη-φρούριο - Όχι στην Ευρώπη των μεγάλων και των δυνατών - Όχι στον θεσμοποιημένο καπιταλισμό.

Με βάση αυτά, προτείνουμε μια Ευρώπη των λαών και για τους λαούς, μια Ευρώπη των εργατών, μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, χωρίς προκαταλήψεις, που να δέχεται τις διαφορετικότητες ανάμεσα σε όλους εμάς, μια Ευρώπη που δεν θα κάνει διακρίσεις εναντίον κανενός, μια Ευρώπη ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Federacao Anarquista Comunista de Portugal

facp-geral@riseup.net * Δημοσιεύτηκε στο www.anarkismo.net και www.ainfos.ca Αγγλική μετάφραση διεθνείς σχέσεις της ιταλικής FdCA. Ελληνική μετάφραση «ούτε θεός-ούτε αφέντης», 19 Οκτώβρη 2007.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Strike in Cachoeirinha

(Bielorrusia) ¡Libertad inmediata a nuestro compañero Mikola Dziadok!

DAF’ın Referandum Üzerine Birinci Bildirisi:

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Ó Ríordáin: Playing The Big Man in America

Nós anarquistas saudamos o 8 de março: dia internacional de luta e resistência das mulheres!

Özgürlüğümüz Mücadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarité avec Théo et toutes les victimes des violences policières ! Non à la loi « Sécurité Publique » !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

A Conservative Threat Offers New Opportunities for Working Class Feminism

De las colectivizaciones al 15M: 80 años de lucha por la autogestión en España

False hope, broken promises: Obama’s belligerent legacy

Primer encuentro feminista Solidaridad – Federación Comunista Libertaria

Devrimci Anarşist Tutsak Umut Fırat Süvarioğulları Açlık Grevinin 39 Gününde

The Fall of Aleppo

Italia - Ricostruire opposizione sociale organizzata dal basso. Costruire un progetto collettivo per l’alternativa libertaria.

Recordando a César Roa, luchador de la caña

Prison Sentence to Managing Editor of Anarchist Meydan Newspaper in Turkey

Liberación de la Uma Kiwe, autonomía y territorio: una mirada libertaria para la comprensión de la lucha nasa

Misunderstanding syndicalism

American Anarchist and Wobbly killed by Turkey while fighting ISIS in Rojava

Devlet Tecavüzdür

Διεθνή | Διάφορα | Ανακοίνωση Τύπου | gr

Sun 30 Apr, 07:24

browse text browse image

textΝέο αντικαπιταλισ ... 19:20 Fri 30 Apr by Dissenter 0 comments

Το DissentingVoices.org είναι ένα νέο site παρόμοιο με το Indymedia που δίνει ελευθερία λόγου στους κατοίκους της Ασίας. Στο νέο site με όνομα DissentingVoices.org οι κάτοικοι της Ασίας μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα για τις συνθήκες εργασίας τους, τη γνώμη τους για το καπιταλισμό, και τις προτάσεις τους για τη προστασία του φυσικου περιβάλλοντος.

300_0___20_0_0_0_0_0_europesocial_3.jpg imageΟ αγώνας είναι όλα τ... 21:28 Mon 01 Jun by Αναρχικές κομμουνιστικές οργανώσεις 0 comments

Ευρωπαϊκές εκλογές: Ο αγώνας είναι όλα τα… λεφτά! - Κοινή Ανακοίνωση αναρχικών κομμουνιστικών οργανώσεων από την Ευρώπη. [English] [Deutsch] [Français] [Italiano] [Português]

textΤεχνικά προβλήματ ... 13:50 Thu 27 Sep by Anarkismo Editorial Group 0 comments

Το Anarkismo βρέθηκε πρόσφατα κάτω από επίθεση μεγάλης ποσότητας spam.

imageΝόμος και Εξουσία Apr 21 by Πιοτρ Κροπότκιν 0 comments

Το βιβλίο του Πιοτρ Κροπότκιν «Νόμος και Εξουσία» εκδόθηκε από τη «Διεθνή Βιβλιοθήκη» το Φεβρουάριο του 1977 και εκτός από το ομώνυμο δοκίμιο, το οποίο μεταφράστηκε από τον Γιώργο Νταλιάνη, περιέχει και άλλα 6 δοκίμια του Κροπότκιν. Η μετατροπή της πρωτότυπης μετάφρασης στο μονοτονικό σύστημα καθώς και η προσαρμογή της γλώσσας και της ορθογραφίας στα σημερινά πρότυπα έγινα από εμάς, χωρίς αλλαγές στη σύνταξη και χωρίς να υπεισέλθουμε σε έλεγχο της νοηματικής απόδοσης.

imageΆμεση Δημοκρατία: Δ&... Apr 07 by Αλέξανδρος Σχισμένος 0 comments

Αν δεν απαλλαγούμε από τα όρια του εθνικού κράτους, από το φαντασιακό της εθνικής επικράτειας δυσκολευόμαστε να σκεφτούμε το πώς θα μπορούσε να αυτοκυβερνηθεί αυτή ακριβώς η επικράτεια. Με σημερινούς όρους συνόρων δεν θα μπορούσε, ακόμη και αν τα εθνοκράτη δεν κατέρρεαν, όπως καταρρέουν. Δεν έχουμε λόγο να περιοριζόμαστε σε αυτά τα όρια. Βλέπουμε σήμερα πληθυσμούς να εξεγείρονται, όχι αρνητικα μονάχα, μα με θετικό τρόπο, προχωρώντας σε τοπικές αυτοθεσμίσεις που συνδυάζουν παραδοσιακούς κοινοτιστικούς τρόπους ζωής με το σύγχρονο πρόταγμα της άμεσης δημοκρατίας.

imageH έννοια της φύσης στ... Jan 01 by Έλενα Νακοπούλου  0 comments

Η θεωρία του Μαρξ αποτελεί κατά βάση κριτική της πολιτικής οικονομίας και πιο συγκεκριμένα, την κριτική του κυρίαρχου οικονομικο-πολιτικού συστήματος της εποχής της αυξανόμενης βιομηχανίας του 19ου αιώνα. Ο βιομηχανικός κόσμος, όπως και η άνοδος του καπιταλισμού, φαίνεται ταυτόχρονα να υπόσχονται έναν αυξανόμενο τεχνολογικό και οικονομικό πλούτο, αναπτύσσοντας παράλληλα πολλές αντιθέσεις εντός της κοινωνίας. Ο Μαρξ εντοπίζει αυτές τις αντιθέσεις ως καταπιεστικές και αποξενωτικές για την ανθρώπινη φύση και θεμελιώνει μια θεωρία που προτάσσει τους όρους απελευθέρωσης του ανθρώπου από αυτές.

imageΚατανοώντας την Πρ&#... Oct 21 by Αργύρης Αργυριάδης 0 comments

Η προπαγάνδα στηρίζεται στους ψυχολογικούς μηχανισμούς της αλλαγής των στάσεων, καθώς και στη θεωρία των σχημάτων του Piaget: Οι πληροφορίες, που διαχέει, γίνονται εύκολα αποδεκτές, όταν δεν συγκρούονται με αυτές, που είναι ήδη οργανωμένες σε σχήματα και επομένως είναι ευχερέστερο να αφομοιωθούν. Τελικός στόχος η αναπροσαρμογή των σχημάτων και η αναδιάταξη των πληροφοριών που περιέχουν δεδομένου ότι αποτελούν δυναμικές οργανωσιακές δομές. Το περιεχόμενό τους είναι λογικό αλλά και συναισθηματικό και η επεξεργασία γίνεται και στα δύο επίπεδα, αν και οι περισσότερες έρευνες καταλήγουν ότι τελικά επικρατεί η θυμική διάσταση.

imageΓιατρέ… θέλω να ζήσω... Oct 20 by Dmitri (republishing) 0 comments

H θηριωδία της σύγχρονης επιστήμης-ψυχιατρικής αποτυπώνεται στην πραγματικότητα που δείχνει μια πρόσφατη μελέτη που καταγράφει την επικινδυνότητα γνωστών φαρμακευτικών σκευασμάτων που δίνονται με τη σέσουλα σε παιδιά και όχι μόνο στις ΗΠΑ.

more >>

textΝέο αντικαπιταλισ ... Apr 30 0 comments

Το DissentingVoices.org είναι ένα νέο site παρόμοιο με το Indymedia που δίνει ελευθερία λόγου στους κατοίκους της Ασίας. Στο νέο site με όνομα DissentingVoices.org οι κάτοικοι της Ασίας μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα για τις συνθήκες εργασίας τους, τη γνώμη τους για το καπιταλισμό, και τις προτάσεις τους για τη προστασία του φυσικου περιβάλλοντος.

imageΟ αγώνας είναι όλα τ... Jun 01 Anarkismo 0 comments

Ευρωπαϊκές εκλογές: Ο αγώνας είναι όλα τα… λεφτά! - Κοινή Ανακοίνωση αναρχικών κομμουνιστικών οργανώσεων από την Ευρώπη. [English] [Deutsch] [Français] [Italiano] [Português]

textΤεχνικά προβλήματ ... Sep 27 Anarkismo 0 comments

Το Anarkismo βρέθηκε πρόσφατα κάτω από επίθεση μεγάλης ποσότητας spam.

© 2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]