user preferences

Recent articles by Federacao Anarquista Comunista de Portugal - FACP
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Διεθνή Διάφορα

Επαναστατικ^... Mar 11 17 by Dimitri (republ.)

H έννοια της φύ... Jan 01 17 by Έλενα Νακοπούλου 

The Crisis of European Integration and the Challenges for the Left Oct 25 16 by Panagiotis Sotiris

Μια Ευρώπη όλων και για όλους

category Διεθνή | Διάφορα | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday October 20, 2007 17:22author by Federacao Anarquista Comunista de Portugal - FACP - FACP Report this post to the editors

Όχι αυτό που θέλουν να μας επιβάλλουν

Προκήρυξη της Αναρχικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας Πορτογαλίας (Federacao Anarquista Comunista de Portugal – FACP), που μοιράστηκε σε διαδήλωση στη Λισσαβόνα στις 18 Οκτώβρη 2007.


Μια Ευρώπη όλων και για όλους


Θέλουν να μας επιβάλλουν μια Ευρώπη στην οποία δεν θα έχουμε καμία επιλογή, για την οποία δεν πρόκειται ποτέ να μας συμβουλευτούν και η οποία αποκαλύπτει την αντίληψή τους περί δημοκρατίας. Αυτή δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε, η Ευρώπη στην οποία έχουμε το δικαίωμα να ζήσουμε.

Με την υποστήριξη του μεγάλου κεφαλαίου, ψευδολογούν χωρίς ντροπή μέσω της προπαγάνδας τους, στο όνομα του οικονομικού ανταγωνισμού. Θέλουν να μας επιβάλλουν την υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσής μας και να συνεχίσουν να ροκανίζουν το δικαίωμά μας στην ευημερία. Αποτελεί κήρυξη πολέμου εναντίον όλων των εργατών της Ευρώπης.

Γι’ αυτό καταγγέλλουμε το σύμφωνο μεταξύ των ηγετών της Ευρώπης, των κρατών και των κυβερνήσεων καθώς και τις μεγάλες οικονομικές και χρηματιστηριακές ομάδες που μιλούν με μια ενιαία φωνή. Θα ανταποκριθούμε στο σύμφωνο αυτό με ενότητα. Θα διακηρύξουμε με μια φωνή ότι θα τρέμουν στο άκουσμα των διαδηλώσεών μας και στην επανάκτηση εκ μέρους μας όλης της Ευρώπης, της Ευρώπης που θέλουμε και ονειρευόμαστε.

Έτσι λοιπόν λέμε ΟΧΙ σε όλα αυτά:

Όχι στις απολύσεις χωρίς αιτία - Όχι στην αναβάθμιση του εργατικού ωραρίου - Όχι στα κουτσουρεμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργατών - Όχι στην επιμήκυνση της επισφάλειας - Όχι στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, της υγείας και των βασικών υπηρεσιών.

Και σε περίπτωση που δεν μας ακούσουν, συνεχίζουμε να λέμε:

Όχι στη ρεφορμιστική συγκρότηση της Ευρώπης - Όχι στην Ευρώπη-φρούριο - Όχι στην Ευρώπη των μεγάλων και των δυνατών - Όχι στον θεσμοποιημένο καπιταλισμό.

Με βάση αυτά, προτείνουμε μια Ευρώπη των λαών και για τους λαούς, μια Ευρώπη των εργατών, μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, χωρίς προκαταλήψεις, που να δέχεται τις διαφορετικότητες ανάμεσα σε όλους εμάς, μια Ευρώπη που δεν θα κάνει διακρίσεις εναντίον κανενός, μια Ευρώπη ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Federacao Anarquista Comunista de Portugal

facp-geral@riseup.net * Δημοσιεύτηκε στο www.anarkismo.net και www.ainfos.ca Αγγλική μετάφραση διεθνείς σχέσεις της ιταλικής FdCA. Ελληνική μετάφραση «ούτε θεός-ούτε αφέντης», 19 Οκτώβρη 2007.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Aodhan Ó Ríordáin: Playing The Big Man in America

Nós anarquistas saudamos o 8 de março: dia internacional de luta e resistência das mulheres!

Özgürlüğümüz Mücadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarité avec Théo et toutes les victimes des violences policières ! Non à la loi « Sécurité Publique » !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

A Conservative Threat Offers New Opportunities for Working Class Feminism

De las colectivizaciones al 15M: 80 años de lucha por la autogestión en España

False hope, broken promises: Obama’s belligerent legacy

Primer encuentro feminista Solidaridad – Federación Comunista Libertaria

Devrimci Anarşist Tutsak Umut Fırat Süvarioğulları Açlık Grevinin 39 Gününde

The Fall of Aleppo

Italia - Ricostruire opposizione sociale organizzata dal basso. Costruire un progetto collettivo per l’alternativa libertaria.

Recordando a César Roa, luchador de la caña

Prison Sentence to Managing Editor of Anarchist Meydan Newspaper in Turkey

Liberación de la Uma Kiwe, autonomía y territorio: una mirada libertaria para la comprensión de la lucha nasa

Misunderstanding syndicalism

American Anarchist and Wobbly killed by Turkey while fighting ISIS in Rojava

Devlet Tecavüzdür

Attaque fasciste sur la Croix Rousse et contre la librairie libertaire la Plume Noire

Red November, Black November – An Anarchist Response to the Election

Resistance at Standing Rock

1986-2016: 30° anniversario di Alternativa Libertaria/fdca

El feminismo es cuestión de vida o muerte

Διεθνή | Διάφορα | Ανακοίνωση Τύπου | gr

Thu 23 Mar, 23:14

browse text browse image

textΝέο αντικαπιταλισ ... 18:20 Fri 30 Apr by Dissenter 0 comments

Το DissentingVoices.org είναι ένα νέο site παρόμοιο με το Indymedia που δίνει ελευθερία λόγου στους κατοίκους της Ασίας. Στο νέο site με όνομα DissentingVoices.org οι κάτοικοι της Ασίας μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα για τις συνθήκες εργασίας τους, τη γνώμη τους για το καπιταλισμό, και τις προτάσεις τους για τη προστασία του φυσικου περιβάλλοντος.

300_0___20_0_0_0_0_0_europesocial_3.jpg imageΟ αγώνας είναι όλα τ... 20:28 Mon 01 Jun by Αναρχικές κομμουνιστικές οργανώσεις 0 comments

Ευρωπαϊκές εκλογές: Ο αγώνας είναι όλα τα… λεφτά! - Κοινή Ανακοίνωση αναρχικών κομμουνιστικών οργανώσεων από την Ευρώπη. [English] [Deutsch] [Français] [Italiano] [Português]

textΤεχνικά προβλήματ ... 12:50 Thu 27 Sep by Anarkismo Editorial Group 0 comments

Το Anarkismo βρέθηκε πρόσφατα κάτω από επίθεση μεγάλης ποσότητας spam.

imageH έννοια της φύσης στ... Jan 01 by Έλενα Νακοπούλου  0 comments

Η θεωρία του Μαρξ αποτελεί κατά βάση κριτική της πολιτικής οικονομίας και πιο συγκεκριμένα, την κριτική του κυρίαρχου οικονομικο-πολιτικού συστήματος της εποχής της αυξανόμενης βιομηχανίας του 19ου αιώνα. Ο βιομηχανικός κόσμος, όπως και η άνοδος του καπιταλισμού, φαίνεται ταυτόχρονα να υπόσχονται έναν αυξανόμενο τεχνολογικό και οικονομικό πλούτο, αναπτύσσοντας παράλληλα πολλές αντιθέσεις εντός της κοινωνίας. Ο Μαρξ εντοπίζει αυτές τις αντιθέσεις ως καταπιεστικές και αποξενωτικές για την ανθρώπινη φύση και θεμελιώνει μια θεωρία που προτάσσει τους όρους απελευθέρωσης του ανθρώπου από αυτές.

imageΚατανοώντας την Πρ&#... Oct 21 by Αργύρης Αργυριάδης 0 comments

Η προπαγάνδα στηρίζεται στους ψυχολογικούς μηχανισμούς της αλλαγής των στάσεων, καθώς και στη θεωρία των σχημάτων του Piaget: Οι πληροφορίες, που διαχέει, γίνονται εύκολα αποδεκτές, όταν δεν συγκρούονται με αυτές, που είναι ήδη οργανωμένες σε σχήματα και επομένως είναι ευχερέστερο να αφομοιωθούν. Τελικός στόχος η αναπροσαρμογή των σχημάτων και η αναδιάταξη των πληροφοριών που περιέχουν δεδομένου ότι αποτελούν δυναμικές οργανωσιακές δομές. Το περιεχόμενό τους είναι λογικό αλλά και συναισθηματικό και η επεξεργασία γίνεται και στα δύο επίπεδα, αν και οι περισσότερες έρευνες καταλήγουν ότι τελικά επικρατεί η θυμική διάσταση.

imageΓιατρέ… θέλω να ζήσω... Oct 20 by Dmitri (republishing) 0 comments

H θηριωδία της σύγχρονης επιστήμης-ψυχιατρικής αποτυπώνεται στην πραγματικότητα που δείχνει μια πρόσφατη μελέτη που καταγράφει την επικινδυνότητα γνωστών φαρμακευτικών σκευασμάτων που δίνονται με τη σέσουλα σε παιδιά και όχι μόνο στις ΗΠΑ.

imageΗ δημοκρατία, το πολ... Sep 18 by Γιώργος Μεριζιώτης 0 comments

Η λέξη δημοκρατία αποτελείται από τα συνθετικά δήμος’ (το σύνολο ή η συνέλευση των ανθρώπων που έχουν ίσα πολιτικά δικαιώματα, στην “κλασική” Αθήνα ισοδυναμούσε περίπου με τον αριθμό των τριάντα χιλιάδων ελεύθερων πολιτών. Η πλειοψηφία που ήταν σκλάβοι, γυναίκες και μέτοικοι απαγορευόταν να μετέχουν στις αποφάσεις και στην διαχείριση της πόλης) και κράτος’ (δύναμη, εξουσία, κυριαρχία). Ενώ στις λέξεις μοναρχία’ και ολιγαρχία’ το δεύτερο συνθετικό άρχω’ σημαίνει Κυβερνώ, οδηγώ, κυριαρχώ’. Ο όρος, πάντως, ουσιαστικά δηλώνει το πολίτευμα εκείνο στο οποίο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια της συνέλευσης των εχόντων ίσα πολιτικά δικαιώματα. Ήταν μια μορφή ελλιπούς, μισής, ταξικής πολιτειακής συγκρότησης, μια συμφωνία μεταξύ όχι των δύνασται (της δυνατότητας να συμμετέχουν όλοι) αλλά των συστημικά υφιστάμενα ίσων.

imageΠρολεγόμενα για έν&#... Mar 24 by Εντουάρντο Κολόμπο 0 comments

Εντουάρντο Κολόμπο - Προλεγόμενα για έναν στοχασμό πάνω στη βία
Ένα άρθρο με θέμα τη βία από το περιοδικό Réfractions, μέλος της συντακτικής ομάδας του οποίου είναι κι ο Κολόμπο. « Θα μιλήσω για την καλή βία που φέρει την εξεγερσιακή απάντηση του κυριαρχούμενου στον κυρίαρχο»

more >>

textΝέο αντικαπιταλισ ... Apr 30 0 comments

Το DissentingVoices.org είναι ένα νέο site παρόμοιο με το Indymedia που δίνει ελευθερία λόγου στους κατοίκους της Ασίας. Στο νέο site με όνομα DissentingVoices.org οι κάτοικοι της Ασίας μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα για τις συνθήκες εργασίας τους, τη γνώμη τους για το καπιταλισμό, και τις προτάσεις τους για τη προστασία του φυσικου περιβάλλοντος.

imageΟ αγώνας είναι όλα τ... Jun 01 Anarkismo 0 comments

Ευρωπαϊκές εκλογές: Ο αγώνας είναι όλα τα… λεφτά! - Κοινή Ανακοίνωση αναρχικών κομμουνιστικών οργανώσεων από την Ευρώπη. [English] [Deutsch] [Français] [Italiano] [Português]

textΤεχνικά προβλήματ ... Sep 27 Anarkismo 0 comments

Το Anarkismo βρέθηκε πρόσφατα κάτω από επίθεση μεγάλης ποσότητας spam.

© 2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]