user preferences

Recent articles by Federacao Anarquista Comunista de Portugal - FACP
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Διεθνή Διάφορα

The Joy of Alex Comfort Nov 21 23 by Wayne Price

Dichiarazione congiunta di organizzazioni anarchiche europee May 03 23 by Organizzazioni anarchiche europee

Declaración Conjunta de Organizaciones Anarquistas Europeas May 01 23 by Organizaciones anarquistas europeas

Μια Ευρώπη όλων και για όλους

category Διεθνή | Διάφορα | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday October 20, 2007 19:22author by Federacao Anarquista Comunista de Portugal - FACP - FACP Report this post to the editors

Όχι αυτό που θέλουν να μας επιβάλλουν

Προκήρυξη της Αναρχικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας Πορτογαλίας (Federacao Anarquista Comunista de Portugal – FACP), που μοιράστηκε σε διαδήλωση στη Λισσαβόνα στις 18 Οκτώβρη 2007.


Μια Ευρώπη όλων και για όλους


Θέλουν να μας επιβάλλουν μια Ευρώπη στην οποία δεν θα έχουμε καμία επιλογή, για την οποία δεν πρόκειται ποτέ να μας συμβουλευτούν και η οποία αποκαλύπτει την αντίληψή τους περί δημοκρατίας. Αυτή δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε, η Ευρώπη στην οποία έχουμε το δικαίωμα να ζήσουμε.

Με την υποστήριξη του μεγάλου κεφαλαίου, ψευδολογούν χωρίς ντροπή μέσω της προπαγάνδας τους, στο όνομα του οικονομικού ανταγωνισμού. Θέλουν να μας επιβάλλουν την υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσής μας και να συνεχίσουν να ροκανίζουν το δικαίωμά μας στην ευημερία. Αποτελεί κήρυξη πολέμου εναντίον όλων των εργατών της Ευρώπης.

Γι’ αυτό καταγγέλλουμε το σύμφωνο μεταξύ των ηγετών της Ευρώπης, των κρατών και των κυβερνήσεων καθώς και τις μεγάλες οικονομικές και χρηματιστηριακές ομάδες που μιλούν με μια ενιαία φωνή. Θα ανταποκριθούμε στο σύμφωνο αυτό με ενότητα. Θα διακηρύξουμε με μια φωνή ότι θα τρέμουν στο άκουσμα των διαδηλώσεών μας και στην επανάκτηση εκ μέρους μας όλης της Ευρώπης, της Ευρώπης που θέλουμε και ονειρευόμαστε.

Έτσι λοιπόν λέμε ΟΧΙ σε όλα αυτά:

Όχι στις απολύσεις χωρίς αιτία - Όχι στην αναβάθμιση του εργατικού ωραρίου - Όχι στα κουτσουρεμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργατών - Όχι στην επιμήκυνση της επισφάλειας - Όχι στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, της υγείας και των βασικών υπηρεσιών.

Και σε περίπτωση που δεν μας ακούσουν, συνεχίζουμε να λέμε:

Όχι στη ρεφορμιστική συγκρότηση της Ευρώπης - Όχι στην Ευρώπη-φρούριο - Όχι στην Ευρώπη των μεγάλων και των δυνατών - Όχι στον θεσμοποιημένο καπιταλισμό.

Με βάση αυτά, προτείνουμε μια Ευρώπη των λαών και για τους λαούς, μια Ευρώπη των εργατών, μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, χωρίς προκαταλήψεις, που να δέχεται τις διαφορετικότητες ανάμεσα σε όλους εμάς, μια Ευρώπη που δεν θα κάνει διακρίσεις εναντίον κανενός, μια Ευρώπη ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Federacao Anarquista Comunista de Portugal

facp-geral@riseup.net * Δημοσιεύτηκε στο www.anarkismo.net και www.ainfos.ca Αγγλική μετάφραση διεθνείς σχέσεις της ιταλικής FdCA. Ελληνική μετάφραση «ούτε θεός-ούτε αφέντης», 19 Οκτώβρη 2007.

This page has not been translated into Other yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]