user preferences

Για την ομάδα Capital Terminus

category Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Αναρχικό κίνημα | Γνώμη / Ανάλυση author Wednesday November 21, 2007 10:32author by Capital Terminus Collective - Anarkismoauthor email capitalterminus at gmail dot com Report this post to the editors

Αναρχική Κομμουνιστική Οργάνωση στην Ατλάντα

Greek translation of «About the Collective – by Capital Terminus Collective».

Η ομάδα Capital Terminus Collective είναι μια αναρχική κομμουνιστική οργάνωση που δημιουργήθηκε με βάση συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις. Οι στόχοι μας είναι να βοηθήσουμε τις κοινοτικές ομάδες (community groups) να επιτύχουν τα άμεσα καθήκοντά τους ώστε να βελτιωθεί η πόλη μας, να βοηθήσουμε στην ανάλυση της παρούσας κοινωνίας και της δικής μας κατάστασης καθώς και να συνεργαστούμε σε εθνικό επίπεδο με άλλες οργανώσεις που είναι παρόμοιες με τη δική μας όσον αφορά την πολιτική συνείδηση και την πρακτική.

Δεν είμαστε οργάνωση πρωτοπορίας και δεν πιστεύουμε ότι έχουμε απάντηση σε οποιοδήποτε πρόβλημα, αλλά μάλλον ενθαρρύνουμε τον αγώνα της εργατικής τάξης και των φτωχών στην καθημερινή τους ζωή, για να βρούμε συλλογικά τις λύσεις στα προβλήματα στις τοπικές κοινότητες και τους εργασιακούς χώρους. Πιστεύουμε ότι ο καπιταλισμός και το κράτος βρίσκονται στη ρίζα των σημαντικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα και γι’ αυτό ασκούμε μια βασική κριτική και των δύο.

Μαζί με όλα αυτά, έχουμε οργανωθεί γύρω από Βασικές Θέσεις Ενότητας, ενώ όλοι στην Capital Terminus Collective συμφωνούμε με τις βασικές αρχές της Northeastern Federation of Anarchists Communists (NEFAC - Βορειοανατολική Ομοσπονδία Αναρχικών Κομμουνιστών) της οποίας είμαστε ομάδα-υποστηρικτής.

Καπιταλισμός: Ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα που εξουσιάζει την ανθρωπότητα μέσω της ιδιωτικής ή εταιρικής (corporate) ιδιοκτησίας της γης, των αγαθών και των υπηρεσιών. Ως ανάγκη επιβίωσής του, ο καπιταλισμός διαιρεί την ανθρωπότητα σε πολλαπλάσιες τάξεις ή κατηγορίες που μάχονται η μια ενάντια στην άλλη. Αυτό είναι η ταξική πάλη. Οι δύο τάξεις που βρίσκονται στον μεγαλύτερο κίνδυνο είναι οι καπιταλιστές, που είναι οι κύριοι της γης, των αγαθών και των υπηρεσιών, και η εργατική τάξη, η οποία μέσω της εργασίας της παράγει τον πλούτο των καπιταλιστών.

Το κράτος: Το κράτος αποτελεί ιδιαιτερότητα. Είναι ένα σύνολο πολιτικών συστημάτων, τακτοποιημένων κατά ιεραρχικό τρόπο, με την πρόθεση να ελεγχθεί ένας πληθυσμός μέσα σε ένα ορισμένο εδαφικό όριο, μέσω της καθιέρωσης θεσμών κοινωνικού, οικονομικού, χρηματικού και φυσικού επιπέδου. Το κράτος απομονώνει τους ανθρώπους από την κοινότητά τους και είναι διαμετρικά αντίθετο στην αυτονομία.

Εάν ενδιαφέρεστε για την Capital Terminus Collective (C.T.C.) ή έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, επισκεφτείτε ελεύθερα την ιστοσελίδα μας στα www.nefac.net/~ctc και myspace.com/capitalterminus ή έρθετε σε επαφή γράφοντας στη διεύθυνση PO Box 57314, Atlanta, GA 30343, USA ή στείλτε μήνυμα στη διεύθυνση capitalterminus@gmail.com

Βασικές Θέσεις Ενότητας

1. Ενώ δεν αντιτασσόμαστε στην πολιτική ή την οικονομική δραστηριότητα, πιστεύουμε στην κατάργηση του κράτους και του καπιταλισμού.

2. Προτείνουμε μια νέα κοινωνία που βασίζεται, από μίνιμουμ άποψη, στη συνεργασία των μη ιεραρχικών, δημοκρατικών και εθελοντικών οργανώσεων στους εργασιακούς χώρους και την κοινότητα.

3. Δεν πιστεύουμε ότι αυτή η νέα κοινωνία μπορεί να δημιουργηθεί μέσω κρατικών μεταρρυθμίσεων ούτε από μια οργάνωση πρωτοπορίας ούτε και με καπιταλιστικές μεθόδους.

4. Πιστεύουμε ότι ένας μετασχηματισμός της κοινωνίας πρέπει να συμβεί μέσω των μαζικών κοινωνικών κινημάτων στα οποία η εργατική τάξη εξασκεί την συλλογική της εξουσία ώστε να επέλθει η αλλαγή. Ο μετασχηματισμός αυτός θα βρει την εφαρμογή του σε μια επανάσταση η οποία πρέπει να επιφέρει την απελευθέρωση όλων.

5. Αντιτασσόμαστε σε οποιαδήποτε μορφή διάκρισης με βάση τη φυλή, το φύλο, τη σεξουαλικότητα, τη θρησκεία (ή την έλλειψή της), την υπηκοότητα, το έθνος ή την ηλικία. Πιστεύουμε ότι ένας τέτοιος κατακερματισμός αποτελεί εμπόδιο στη βελτίωση της εργατικής τάξης και προς την απελευθέρωση όλων των ανθρώπων.

* Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στο δελτίο της Capital Terminus Collective «Anarchist Atlanta» (τεύχος 5) και κατόπιν στα www.anarkismo.net και www.ainfos.ca Ελληνική μετάφραση «ούτε θεός-ούτε αφέντης», 19 Νοέμβρη 2007..

Related Link: http://www.nefac.net/~ctc
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]