user preferences

New Events

Ierland / Groot-Brittannië

no event posted in the last week

[Ierland] Het is officieel: het bestrijden van oorlogsmisdadigers is geen misdaad

category ierland / groot-brittannië | imperialisme / oorlog | news report author Saturday July 19, 2008 00:33author by Shane O'Curry - Workers Solidarity Movement Report this post to the editors

De Raytheon 9 zijn vrijgelaten op de gronden dat directe actie gerechtvaardigd was.

Het was een overwinning voor mensen die nuchter zijn en tegen kapitalistische onzin in gaan. Waar het openbaar ministerie het meest bang voor was, was dat de jury de 9 zou vrijlaten omdat ze hen geloofden toen ze zeiden dat ze Raytheon's computers hadden gesaboteerd om de activiteiten van het bedrijf te verstoren. Deze activiteiten zijn het leveren van de meest dodelijke wapens van massavernietiging van de wereld aan de regimes in de wereld die de mensenrechten het meest schenden.

Dat is waarom het openbaar ministerie had geprobeerd de zaak te laten behandelen als een "terroristische" zaak, zodat het niet voor een jury zou worden gebracht. Maar ze slaagden hier niet in, dus probeerden ze de zaak te verplaatsen van Derry naar Belfast, waarvan ze dachten dat een jury niet zo sympathiek zou staan tegenover de motivatie van de negen, en meer geneigd zou zijn de ideologische onzin te geloven die probeert het saboteren van computers een misdaad te noemen, terwijl het bombarderen van burgers een legitieme zaak wordt genoemd.

Maar het werkte niet. Dat de jury de negen vrij liet toont aan dat gewone mensen, als aan hen de feiten op een toegemeten en sobere manier worden gepresenteerd, niet trappen in de complotten en eufemismen die de PR goeroes van het bedrijfsleven, de regering en de media uitkramen.

In plaats daarvan spitten ze door de flauwekul en steunen de acties van gewone mensen die besloten niet te wachten totdat politici hun lege beloftes vervullen, en de zaken in hun eigen handen te nemen. Wie zei ooit dat radicale ideeën zoals directe actie ondernemen de meerderheid van de mensen niet aanspreken? Deze zaak toont aan dat, gegeven de kans al de feiten te horen, de meesten van ons directe actie steunen. We zeggen: fair play voor de Raytheon 9! En fair play voor de jury die hen vrijsprak!

Workers Solidarity Movement
Anarchistisch communistische organisatie in Ierland


De Workers Solidarity Movement is een anarchistisch communistische groep uit Ierland. Het is bestrokken bij vormen van strijd op de werklek en vormen van sociale strijd.

Vertaling door a-infos-nl

Related Link: http://www.wsm.ie
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
George Floyd: one death too many in the “land of the free”
© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]