user preferences

Τερματίζουν την απεργία πείνας

category Βολιβία / Περού / Ισημερινός / Χιλή | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday July 21, 2005 09:22author by chacalon Report this post to the editors

About the calling off the Chilean hunger strike

Οι Χιλιανοί πολιτικοί κρατούμενοι τερματίζουν την απεργία πείνας

Στις 5 Ιούλη το νομοσχέδιο για την άμεση απελευθέρωσή μας ψηφίστηκε από την Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων της Γερουσίας. Στις 6 του μήνα, υποβλήθηκε στη Συνταγματική Νομοθετική Επιτροπή Δικαιοσύνης, θέτοντας τέρμα στην ψήφισή ου από τις διάφορες επιτροπές. Το επόμενο βήμα αναμενόταν να είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου από τη βουλή στις 12 Ιούλη.

Η ελευθερία μας κατακτήθηκε επίσης και χάρη στην απόφασή μας και το αναφαίρετο δικαίωμά μας να χρησιμοποιήσουμε την απεργία πείνας ως μέσο πίεσης σ’ αυτή τη διαδικασία. Πιστεύαμε πάντα ότι ήταν η σειρά μας να απελευθερωθούμε και για το λόγο αυτό αρχίσαμε αυτή τη θαυμάσια, δίκαιη και αξιοπρεπή κινητοποίηση.

Τα μέλη της βουλής που μας υποστήριξαν μας ζήτησαν να σταματήσουμε την απεργία πείνας ως χειρονομία καλής θέλησης για την τελική απόφαση της όλης διαδικασίας. Σύμφωνα με αυτό ανακοινώνουμε:

Είμαστε ικανοποιημένοι με την όλη πρόοδο της υπόθεσης του νομοσχεδίου και αισθανόμαστε ήδη τον αέρα της ελευθερίας.

Χαιρετίζουμε και εκτιμούμε τη σπουδαιότητα όλων των διαδηλώσεων συμπαράστασης και αλληλεγγύης από όλους εκείνους τους αγωνιστές που αγωνίστηκαν ανυποχώρητα για χρόνια. Υπό το φως όλων αυτών, πιστεύουμε ότι θα υποστηρίξουν επίσης τις αποφάσεις που έχουμε πάρει. Ακόμα χαιρετίζουμε τις ποικίλες εκφράσεις καλής θέλησης στη Χιλή και στο εξωτερικό.

Στους συντρόφους εκείνους που έπαιξαν ρόλο-κλειδί στην πολιτική διαχείριση της κατάστασης με την κυβέρνηση και τα μέλη της βουλής στέλνουμε την αναγνώριση και το σεβασμό μας.

Αποφασίσαμε να σταματήσουμε την απεργία πείνας ως έκφραση επιθυμίας να επιτύχουμε και να απολαύσουμε αυτό που ζητήσαμε, την ελευθερία μας.

Εμπιστευόμαστε τη δημόσια εκφρασμένη καλή θέληση των μελών της βουλής και της κυβέρνησης, αλλά θα επαγρυπνούμε και θα είμαστε προετοιμασμένοι να επαναλάβουμε τη δράση μας με μεγαλύτερη αφοσίωση σε περίπτωση που γίνει κάτι διαφορετικό.

Είμαστε ήδη στο τελευταίο στάδιο του μακροχρόνιου αγώνα μας. Ο στόχος μας επιτεύχθηκε, στο σύντροφό μας Julio Peρa πρέπει να αποδοθεί συγνώμη από τον πρόεδρο Lagos και ο Rene Salfate πρέπει να απολαύσει τα δικαιώματα της φυλακής. Αυτή η γενιά των πολιτικών κρατουμένων έχει έρθει πλέον πολύ κοντά στο να περπατήσει ελεύθερη στους δρόμους, στις πλατείες και στις γειτονιές της πόλης μας.

Παραμένουμε σε επαγρύπνηση, στα όνειρά και τους στόχους μας στο πνεύμα της τελικής ψήφου της Γερουσίας.

Ζητάμε από τις οικογένειες και τους συμπαραστάτες μας να επαγρυπνούν επίσης και να συμμετέχουν στην πορεία για ελευθερία στις 7 Ιούλη στην Plaza Brasil, μια ευκαιρία να διαδηλωθεί η ενότητά μας και να εξηγηθούν οι λόγοι για την ελευθερία αυτή.which will be an opportunity to demonstrate our unity and explain the reasons for our freedom.

Κατάργηση του αντιτρομοκρατικού νόμου τώρα!

Λευτεριά σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους τώρα!

Claudio Melgarejo, Hardy Peρa, Pablo Vargas

«Convergencia para la Libertad» Political Prisoners Collective

6th July 2005 * Μετάφραση από το "Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης", Μελβούρνη, 20 Ιούλη 2005.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]