user preferences

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Καταστολή / Φυλακές / Ανακοίνωση Τύπου Wednesday September 20, 2017 06:41 byΕλευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο σύντροφο και σε όλους τους αρνητές στράτευσης που βρίσκονται στο στόχαστρο δικαστικών, στρατιωτικών και κρατικών θεσμών. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της τάξης μας.

Αλληλεγγύη στον αναρχικό ολικό αρνητή στράτευσης Μπάμπη Τ.

Την Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2016 συλλαμβάνεται για ανυποταξία ο αναρχικός ολικός αρνητής στράτευσης Μπάμπης Τ. κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Α.Τ. Τούμπας, στα πλαίσια των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για παλαιότερη πολιτική του δίωξη.

Ενώ ο εισαγγελέας διέταξε να τον αφήσουν ελεύθερο, οι μπάτσοι συνέχισαν -ουσιαστικά παράτυπα- να τον κρατάνε και εις βάρος του απαγγέλθηκε η κατηγορία της «απείθειας» επειδή αρνήθηκε να δώσει αποτυπώματα.

Αυτό είναι το τίμημα για την απόφαση κάθε αγωνιστή να δηλώνει ευθέως στους στρατοκράτες ότι δεν πρόκειται να σηκώσει το όπλο απέναντι σε κανέναν προλετάριο, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκεύματος. Αυτή η απόφαση είναι που ενοχλεί κάθε κρατικό μηχανισμό ανά τον κόσμο, καθώς αμφισβητεί τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η ίδια του η ύπαρξη: τη συσπείρωση του «λαού» γύρω από μια εθνική ιδέα – με σκοπό πάντα τη συγκάλυψη της ταξικής εκμετάλλευσης. Απέναντι σε αυτό το ιδεολόγημα που το μόνο που κάνει είναι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου εμείς απαντάμε ότι δεν υπάρχουν Έλληνες και ξένοι. Υπάρχουν μόνο προλετάριοι, που λιώνουν κάτω από τα γρανάζια της μισθωτής σκλαβιάς, όπως λιώνουν κάτω από τις ρόδες των τανκς, μέχρι να σταθούν όρθιοι και να τσακίσουν τον κόσμο των αφεντικών. Δε νοιάζει ιδιαίτερα τη στρατιωτική εξουσία αν χάσει ένα φαντάρο από τις τάξεις της: αυτό που δεν ανέχεται είναι η αμφισβήτηση της ίδιας της ύπαρξής της ως μηχανισμού επιβολής, ως δεξί χέρι του κράτους και του κεφαλαίου.

Ούτε μία στιγμή δεν θρέψαμε αυταπάτες ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα καταργούσε την υποχρεωτική στράτευση. Ούτε μία στιγμή δεν πιστέψαμε ότι ο ελληνικός στρατός και η ΕΛ.ΑΣ. θα εκδημοκρατίζονταν. Αριστερή, δεξιά, κεντρώα, η κάθε κυβέρνηση στελεχώνει την κρατική μηχανή και μαζί με αυτή όλους τους θεσμούς επέκτασης και κυριαρχίας στο εσωτερικό και εξωτερικό, μεταξύ αυτών και τις ένοπλες δυνάμεις. Και έτσι τα δικαστήρια των αρνητών στράτευσης συνεχίζουν κανονικά, και τα εξαχίλιαρα πρόστιμα πέφτουν βροχή. Ακόμα και ένας 53χρονος αντιρρησίας συνείδησης παραπέμφθηκε πριν μερικούς μήνες σε δίκη στο Τριμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος για ανυποταξία από το 1990 (!).

Σε αυτό το πλαίσιο η δίκη του συντρόφου Μπάμπη Τ. δεν αποτελεί απλά ένα δικαστικό ζήτημα ενός μεμονωμένου ανθρώπου με τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά ένα καθόλα πολιτικό ζήτημα, το οποίο ξεπερνάει τις όποιες αποχρώσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων και αποτελεί μέρος της πάλης της τάξης μας με το βαθύ κράτος και με τους σάπιους θεσμούς που το ενσαρκώνουν.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο σύντροφο και σε όλους τους αρνητές στράτευσης που βρίσκονται στο στόχαστρο δικαστικών, στρατιωτικών και κρατικών θεσμών. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της τάξης μας.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ- ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ,
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/9
10:00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

lib_thess@hotmail.com

http://www.libertasalonica.wordpress.com

Η φυλάκιση των δύο απεργών πείνας αποτελεί κομμάτι της ολοκληρωτικής και αυταρχικής πολιτικής του Ερντογάν και του κόμματός του (AKP). Μια πολιτική “...που ήρθε να μονιμοποιηθεί με το αποτυχημένο πραξικόπημα τις 15ης Ιουλίου, που οργάνωσε μερίδα υψηλόβαθμων στρατιωτικών που κατηγορήθηκαν από το κράτος ότι συμμετείχαν στο κίνημα του Γκιουλέν.

Ενάντια στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία

Διθνιστική αλληλεγγύη στους εκπαιδευτικούς απεργούς πείνας

Στις 9 Μάρτη 2017 οι τούρκοι εκπαιδευτικοί Nuriye Gülmen και Semih Özakça ξεκίνησαν απεργία πείνας, συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία τους ενάντια στην απόλυσή τους και οξύνοντας τον αγώνα τους ενάντια στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία.

Την 76η ημέρα της απεργίας πείνας, και αφού ο αγώνας τους είχει βρει μεγάλη κοινωνική ανταπόκριση, συλλαμβάνονται από το αυταρχικό καθεστώς του Ερντογάν και οδηγούνται στην φυλακή, όπου μέχρι και σήμερα, σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης στο νοσοκομείο των φυλακών, συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Η φυλάκιση των δύο απεργών πείνας αποτελεί κομμάτι της ολοκληρωτικής και αυταρχικής πολιτικής του Ερντογάν και του κόμματός του (AKP). Μια πολιτική “...που ήρθε να μονιμοποιηθεί με το αποτυχημένο πραξικόπημα τις 15ης Ιουλίου, που οργάνωσε μερίδα υψηλόβαθμων στρατιωτικών που κατηγορήθηκαν από το κράτος ότι συμμετείχαν στο κίνημα του Γκιουλέν.

Από εκείνη την στιγμή και έπειτα, ο Ερντογάν κατηγορεί τους πολιτικούς του αντιπάλους για την προσπάθεια ανατροπής του και χρησιμοποιεί το αποτυχημένο πραξικόπημα για να γίνει ο απόλυτος άρχοντας, ένας σουλτάνος. Ως τέτοιος, μεριμνά από τη μία να καθαρίσει όλο το κρατικό στερέωμα από τους αντιπάλους του, καθαιρώντας όλο το υψηλόβαθμο επιτελείο του στρατού, τον μισό δημόσιο τομέα, το δικαστικό σύστημα και μεγάλο μέρος της αστυνομίας.

Από την άλλη στρέφεται ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, τα κομμάτια που αγωνίζονται. Δίνει το έναυσμα στους οπαδούς του μαζί με τους γκρίζους λύκους να λιντσάρουν και να επιτεθούν στις γειτονιές και στα στέκια των αριστερών και αναρχικών αγωνιστών και οργανώσεων {...}. Αρχίζει τις μαζικές φυλακίσεις και τους διωγμούς σε συγγραφείς, δημοσιογράφους ακόμα και σε άτομα-χρήστες των social media, σε πολλούς Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές από το Κουρδικό Δημοκρατικό κόμμα HDP, στα μέλη της μπάντας GRUP YURUM και σε αναρχικούς αγωνιστές...”.

(απόσπαμα από την ανακοίνωση για τη φυλάκιση του Huseyin Civan, αρχισυντάκτη της αναρχικής εφημερίδας Meydan” Ιανουάριος 2017)

Στις 14 Σεπτέμβρη 2017, στην Άγκυρα, θα διεξαχθεί η δίκη των εκπαιδευτικών απεργών πείνας Nuriye Gülmen και Semih Özakça.

Εμείς από την πλευρά μας, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας, σε όσους αντιμετωπίζουν καθημερινά το φόβο και παλεύουν ενάντια στο φασιστικό κράτος και παρακράτος της Τουρκίας.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ NURIYE GULMEN ΚΑΙ SEMIH OZAKCA

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

αναρχική συλλογικότητα Όμικρον72

μέλος της Α.Π.Ο. - Ο.Σ.

Η μάχη για να μην φιμωθεί το linksunten.indymedia.org συνεχίζεται και τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί. Η μάχη για την ελευθερία του λόγου, μέσα και έξω από το Internet μπαίνει σε νέο στάδιο. Οι καταπιεσμένοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι στην πραγματικότητα κανένα δικαίωμα δε έχουμε στην αστική κοινωνία. Όλα είναι υπό την αίρεση του αν κράτος και κεφάλαιο αισθάνονται σίγουροι για την απόλυτη κυριαρχία τους. Τα μόνα δικαιώματα που έχουμε είναι αυτα που κερδίζουμε με τις γροθιές μας. Όσο ταχύτερα το καταλάβουμε τόσο καλύτερη θα είναι η θέση μας στις μάχες με τον νέο ολοκληρωτισμό που έρχεται.

Φαίνεται πως τίποτα δεν είναι τυχαίο την τελευταία περίοδο στην Ευρώπη. Το μαύρο συνέδριο στην Εσθονία, το ιστορικό πλυντήριο της πιο επιθετικής μορφής καπιταλιστικής διακτατορίας στην ιστορία, ένα συνέδριο στο οποίο συμμετείχε η Γερμανία, είναι από ότι φαίνεται μέρος μιας πολύ ευρύτερης ατζέντας.

Ο εξευτελισμός της Γερμανικής κατασταλτικής μηχανής κατα τη διάρκεια των διαμαρτυριών για τη συνάντηση των G20 στο Αμβούργο ήταν μάλλον η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον φιλόδοξο ιμπεριαλισμό που ηγεμονεύει οικονομικά την ΕΕ. Οι ριζοσπάστες από όλο τον κόσμο, που συγκεντρώθηκαν στη Γερμανική πόλη έδωσαν ένα πικρό μάθημα στις μεγαλοστομίες της καταστολής. Εδωσαν μια προειδοποίηση: ο κόσμος του αγώνα είναι εδώ, μαχητικός και αδιάλλακτος σηκώνει το γάντι στα δυστοπικά σχέδια του νέου ολοκληρωτισμού. Δεν είναι τα εθνικά κράτη αυτά που σηκώνουν κεφάλι, αλλά δυνάμεις απευθείας απο την κοινωνική βάση όλων των κρατών. Μειοψηφείες για την ώρα, αλλά μειοψηφείες που δεν προτίθενται να παραμείνουν τέτοιες.

Ο νέος καπιταλιστικός ολοκληρωτισμός απάντησε. Κι έκανε αυτό που πάντα κάνει όταν βρίσκει αντίπαλο: χωρίς καμιά ντροπή ξεφορτώνεται τον μανδύα της δημοκρατίας. Τα αστικά παραμύθια περί ελευθερίας του λόγου, ο μύθος της «ανοιχτής κοινωνίας» δεν είναι παρά προπαγανδιστικές αιχμές που προβάλονται μόνο όταν δεν έχουν κανένα κίνδυνο για την εξουσία. Τώρα όμως έχουν.

Το linksunten.indymedia.org, ένας κόμβος ενημέρωσης και ριζοσπαστικής κριτικής δέχτηκε την επίθεση του Γερμανικού κράτους. Ο ιστότοπος για την ώρα έκλεισε, όσοι τον λειτουργούσαν χαρακτηρίζονται τρομοκράτες, ακόμα και το λογότυπο του μέσου απαγορεύτηκε.

Την ίδια ώρα, εντελώς «τυχαία» το Γερμανικό κράτος ξεθάβει (η δημιουργεί) νεες ιστορίες από την εποχή της ένοπλης οργάνωσης R.A.F., 40 χρόνια πριν. Το αφήγημα του «εξτρεμιστικού κινδύνου από την αριστερά» σχηματοποιείται με συγκεκριμένες κατασταλτικές πράξεις και προσπαθεί να νομιμοποιηθεί με το αναμάσημα της τρομολανίας της δεκαετίας του 70. Καθόλου πρωτότυπο, η ακροδεξιά μόλυνση είναι η ίδια είτε μιλάει Γερμανικά, είτε εσθονικά είτε Ελληνικά. Καθόλου τυχαία, οι φασίστες του AFD στη Γερμανία χαιρέτησαν το κλείσιμο του μέσου. Καθόλου τυχαία διάφορα ακροδεξιά σκουπίδια σε όλη την ευρώπη (φυσικά και στην Ελλάδα) έκαναν το ίδιο. Η θεωρία των 2 άκρων αποδείχτηκε κι αυτή ένα ψέμα. Το καθεστώς, από τη σοσιαλδημοκρατία έως τους ναζί σχηματίζει το μέτωπό του. Η δεξιά ενώνεται όπως ζητούσαν οι αμερικάνοι ναζί στο Charlottesille. Και από ότι φαίνεται στην Ευρώπη, το Γερμανικό κράτος σκοπεύει να ηγηθεί αυτού του μετώπου.

Η μάχη για να μην φιμωθεί το linksunten.indymedia.org συνεχίζεται και τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί. Η μάχη για την ελευθερία του λόγου, μέσα και έξω από το Internet μπαίνει σε νέο στάδιο. Οι καταπιεσμένοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι στην πραγματικότητα κανένα δικαίωμα δε έχουμε στην αστική κοινωνία. Όλα είναι υπό την αίρεση του αν κράτος και κεφάλαιο αισθάνονται σίγουροι για την απόλυτη κυριαρχία τους. Τα μόνα δικαιώματα που έχουμε είναι αυτα που κερδίζουμε με τις γροθιές μας. Όσο ταχύτερα το καταλάβουμε τόσο καλύτερη θα είναι η θέση μας στις μάχες με τον νέο ολοκληρωτισμό που έρχεται.

Αναρχική Ομοσπονδια

Αλληλεγγύη στο linksunten.indymedia.org

netherlands / germany / austria / repression / prisoners / press release Friday September 08, 2017 06:02 byAnarchist Federation (Greece)

The oppressed must realize that, in reality, we don’t have any kind of rights in the bourgeois society. Everything is contingent on whether state and capital feel certain for their absolute dominance. The only rights we have are those we win with our fists. The sooner we realize that the better our position will be in the coming battles against the new totalitarianism that is already paving its way.

It seems that nothing of what is going on in Europe lately is accidental. The Black conference in Estonia, the laundry machine of the most aggressive form of capitalist dictatorship in history, in which Germany participated, appears to be part of a much wider agenda. The humiliation of Germany’s oppressive mechanisms during the protests against the G20 meeting in Hamburg was probably the last straw for the ambitious imperialism that dominates in the EU financially. Radicals who gathered at the German city from all over the world gave a bitter lesson to the bombastic declarations of the repression. Τhey gave a warning: the people of the struggle are here, militant and uncompromising, they pick up the gauntlet against the dystopian schemes of the new totalitarianism. It’s not the nation-states that resist, but forces arising directly from the social base of all states. Forces that are perhaps minorities for the moment, but which have no intention to remain minorities.

The new capitalist totalitarianism responded by doing what it always does when facing an opponent: getting rid of the mantle of democracy without any shame whatsoever. The bourgeois fairy-tales about freedom of speech, the myth of the “open society” are nothing more than the forefront of a propaganda displayed only when they do not pose any kind of danger to the power. But now they do. The linksunten.indymedia.org, a hub of information and radical critique underwent the assault of the German state. For the time being, the website is offline, those that were operating it are characterized as terrorists, and even the site’s logo has been forbidden. At the same time, “purely by chance”, the German state digs up (or creates) new stories from the era of the armed organization of R.A.F., 40 years ago.
The narrative of the “extremist danger from the left” is formalized by specific repressive actions, and they try to legitimize it by regurgitating the «shock of terror” of the 1970’s. Hardly original at all, as the far-right infection is the same whether it speaks German or Estonian or Greek.

Not at all by chance, AFD’s fascists in Germany hailed the shutdown of linksunten.indymedia.org. Not at all by chance, various extreme-right trash all across Europe (and in Greece) did the same. The theory of the two extremes has also proved to be a lie. The regime, from social-democrats up to Nazis, is forming its own front. The right is being united, just like the American Nazis demanded in Charlottesville. And by all appearances, the German state intends to lead that front in Europe.

The battle against the silencing of linksunten.indymedia.org is continuing, nothing has yet been decided. The battle for freedom of speech, inside and outside the internet, is entering a new phase.

The oppressed must realize that, in reality, we don’t have any kind of rights in the bourgeois society. Everything is contingent on whether state and capital feel certain for their absolute dominance. The only rights we have are those we win with our fists. The sooner we realize that the better our position will be in the coming battles against the new totalitarianism that is already paving its way.

Solidarity to linksunten.indymedia.org

Anarchist Federation (Greece)

anarchist-federation.gr
info@anarchist-federation.gr
twitter: twitter.com/anarchistfedGr
fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015

Δελτίο Τύπου της Coordination des Groupes Anarchistes (Συντονισμός Αναρχικών Ομάδων), μέλος του δικτύου του Anarkismo.net από τη Γαλλία, σχετικά με το πρόσφατο κλείσιμο και την απαγόρευση της γερμανόφωνης ιστοσελίδας Linksunten Indymedia και τις επιδρομές σε σπίτια που ακολούθησαν.

Ούτε στη Γερμανία ούτε κάπου αλλού: η καταστολή δεν μπορεί να μας σιωπήσει!

Το Linksunten.indymedia.org, ο κύριος δικτυακός τόπος εναλλακτικής πληροφόρησης στη Γερμανία, απαγορεύτηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, Thomas de Maizière, στις 25 Αυγούστου. Η εκμετάλλευση αυτού του ιστότοπου και η χρήση του σχετικού λογότυπου θεωρούνται τώρα ποινικά αδικήματα. Σε τουλάχιστον πέντε κτίρια που χρησιμοποιούνταν από μέλη του γερμανικού κοινωνικού κινήματος έγιναν έφοδοι, συμπεριλαμβανομένου του αυτο-οργανωμένου κέντρου Kulturtreff στο Selbstverwaltung (KTS) στο Φράιμπουργκ. Αρκετά υλικά πληροφορικής κατασχέθηκαν καθώς και οτιδήποτε έμοιαζε με πιθανό όπλο (μαχαίρια, ραβδιά κλπ.), θεωρούμενα σήμερα ως πειστήρια ριζοσπαστικής αριστερής βίας.

Ξεκινώντας το 2008 και επιτρέποντας στον οποιονδήποτε να δημοσιεύει ανώνυμα, το linksunten.indymedia.org έγινε γρήγορα ο μεγαλύτερος δικτυακός χώρος στη γερμανική γλώσσα για την οργάνωση και την ενημέρωση του ριζοσπαστικού αριστερού κινήματος. Ο ιστότοπος έχει σήμερα περίπου μισό εκατομμύριο επισκέπτες ανά μήνα, ενώ τον περασμένο μήνα έφτασε σχεδόν τα 3 εκατομμύρια επισκέπτες, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά του G20 στο Αμβούργο.

Καθώς οι ομοσπονδιακές εκλογές θα διεξαχθούν σε λιγότερο από ένα μήνα, η απαγόρευση της ιστοσελίδας και οι επιδρομές σε σπίτια που ακολούθησαν, είναι πιο πιθανό να αποτελούν μια επίδειξη δύναμης για τα πιο συντηρητικά τμήματα του γερμανικού εκλογικού σώματος. Ακόμη και κοινωνικά μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με τη γερμανική αστυνομία επέκριναν το κλείσιμο μιας «σημαντικής πλατφόρμας του αριστερού κινήματος».

Επίσης ασκήθηκε αγωγή κατά του δικτυακού τόπου πληροφόρησης, με βάση το τρομακτικό γεγονός ότι κατηγορείται ως λέσχη, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι διαχειριστές θεωρούνται υπεύθυνοι για όλα όσα έχουν δημοσιευτεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε, τουλάχιστον ένα άτομο μπορεί να έχει συλληφθεί και όλοι κατηγορούνται ότι είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

Αυτό αποτελεί ένα νέο βήμα στην καταστολή των δραστηριοτήτων και των ιδεών μας στην Ευρώπη. Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τόσο σημαντικό ήταν το 1995, όταν η γερμανική κεντρική εξουσία απαγόρευσε την εφημερίδα «Radikal», κάτι που προκάλεσε πολλές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ειδικά στο Αμβούργο. Στη Γαλλία, ακόμα κι αν μερικά μουσικά συγκροτήματα (ΖΕΠ, La Rumeur) και αντιεξουσιαστικές ιστοσελίδες πληροφοριών (Jura Libertaire, Indymedia Grenoble) έχουν απειληθεί επίσης για τους στίχους ή τα άρθρα τους, δεν έχουμε ποτέ βιώσει τέτοια βίαιη καταστολή εναντίον των μέσων έκφρασης και επικοινωνίας μας. Αυτή η επίθεση εναντίον μιας ριζοσπαστικής και αντιεξουσιαστικής πλατφόρμας πληροφόρησης, θα πρέπει να μας υπενθυμίζει την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην υπεράσπιση των μέσων επικοινωνίας μας μπροστά στην κρατική καταστολή.

Στη Γερμανία, όπως και παντού στην Ευρώπη, δεν είναι τώρα αρκετό για τις φιλελεύθερες κυβερνήσεις να αφήνουν ακροδεξιές ομάδες και κόμματα ενεργούν όπως θέλουν, χρησιμοποιώντας και εφαρμόζοντας μεγάλο μέρος της πολιτικής και της ρητορικής τους. Τώρα, επιτίθενται στα μέσα επικοινωνίας των αγωνιζόμενων ανθρώπων και καταστέλουν τους αναρχικούς, τους αντιφασίστες, τους αντιρατσιστές, τις φεμινίστριες, τους ακτιβιστές και τους συνδικαλιστές αγωνιστές. Το συντηρητικό κόμμα του CDU δεν σταματά να εκδικείται τις διαδηλώσεις εναντίον των G20 με αυτές τις ενέργειες. Απαιτεί τώρα το κλείσιμο του εναλλακτικού πολιτιστικού κέντρου Rote Flora, στο Αμβούργο.

Ενάντια στην κρατική καταστολή και τις επιθέσεις κατά της ελευθερίας του λόγου, δεν υπάρχει τίποτα να περιμένουμε από τις κυβερνήσεις και τις αρχές! Σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, ας αντισταθούμε, ας υπερασπιστούμε τα μέσα επικοινωνίας και του αγώνα μας, ας εκφραστούμε, ας οργανωθούμε και ας αγωνιστούμε μαζί για την πτώση του καπιταλισμού, της πατριαρχίας, του ρατσιστικού συστήματος κυριαρχίας και του Κράτους!

International Relations of the Coordination des Groupes Anarchistes,

26 Αυγούστου 2017

Υ.Γ.: Στις 26 Αυγούστου, ο ιστότοπος δημοσίευσε ένα μήνυμα στα γερμανικά και τα αγγλικά, προκαλώντας τις «κυβερνήσεις του Βιομηχανικού Κόσμου» με αποσπάσματα από τη «Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας του Κυβερνοχώρου». «Θα επιστρέψουμε σύντομα» και «θα εξαπλωθούμε σ’ ολόκληρο τον κόσμο, ώστε κανένας να μην μπορεί να σταματήσει τις σκέψεις μας»: ηγέτες, θυμηθείτε!, Ποτέ δεν θα μας ξεφορτωθείτε!

*Ελληνική μετάφραση «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», 31 Αυγούστου 2017.

Σύνδεσμοι:
Στα αγγλικά
https://anarkismo.net/article/30479

Στα γαλλικά
https://www.anarkismo.net/article/30482

This page has not been translated into 한국어 yet.

This page can be viewed in
English Italiano Català Ελληνικά DeutschEmployees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Ma’an workers union)

Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Ma’an workers union)

Repression / prisoners

Fri 22 Sep, 06:15

browse text browse image

download.jpg imageΑλληλεγγύη στον ^... Sep 20 06:41 by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

ykbxfxpzt02fgzghe0up_g.jpg imageΑλληλεγγύη στους... Sep 15 19:02 by Όμικρον72 0 comments

linksunten768x772_1.png imageΑλληλεγγύη στο linksunten... Sep 11 19:20 by Αναρχική Ομοσπονδία 0 comments

linksunten768x772.png imageSolidarity to linksunten.indymedia.org Sep 08 06:02 by Anarchist Federation (Greece) 0 comments

linksunten768x772_1.png imageΗ καταστολή δεν μ ... Aug 31 21:04 by Coordination des Groupes Anarchistes 0 comments

linksunten768x772.png imageEn Allemagne et ailleurs, la répression ne nous fera pas taire ! Aug 31 19:11 by Relations Internationales 0 comments

textNot in Germany, not anywhere else : repression can’t silence us ! Aug 30 21:30 by Relations Internationales 0 comments

linksunten768x772.png imageEn Allemagne et ailleurs, la répression ne nous fera pas taire ! Aug 30 21:22 by Relations Internationales 0 comments

text– Chamado à Solidariedade – Os ‘Quatro de Boiketlong’ e a Criminalização da Pobreza e do ... Aug 26 02:36 by Zabalaza Anarchist Communist Front - ZACF 0 comments

textDesde Uruguay, solidaridad con los cuatro de Boiketlong Aug 16 08:48 by Resistencia Obrero Estudiantil 0 comments

textSolidarity with the Boiketlong 4 from Uruguay Aug 16 08:41 by Resistencia Obrero Estudiantil 0 comments

460_0___30_0_0_0_0_0_b4s_2.jpg image[Appel à solidarité] Les « Quatre de Boiketlong » et la criminalisation de la pauvreté et ... Aug 04 20:43 by Zabalaza Anarchist Communist Front 0 comments

text[Appello di solidarietà] I ‘4 di Boiketlong’ e la criminalizzazione della povertà e della ... Aug 04 15:27 by Zabalaza Anarchist Communist Front 0 comments

text[Llamado a la solidaridad] Los “cuatro de Boiketlong” y la criminalización de la pobreza y... Aug 04 03:51 by Zabalaza Anarchist Communist Front 0 comments

b4s.png image[Call for Solidarity] The ‘Boiketlong Four’ and the Criminalisation of Poverty and Protest Jul 26 04:50 by Zabalaza Anarchist Communist Front 0 comments

__3.jpg imageΠορεία Αλληλεγγύ... Jun 27 06:33 by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Barricadas en Paraná (Brasil) image¡Democracia directa ya! ¡Barrar las reformas en las calles y construir el Poder Popular! May 25 13:19 by Coordinación Anarquista Brasileña 1 comments

textCampaign of Hate. Russia and ‘Gay Propaganda’ May 22 00:06 by Alternativa Libertaria/FdCA 0 comments

rodrigocisternas.jpg imageRodrigo Cisternas a 10 años de su muerte May 05 02:13 by Esteban Miranda 0 comments

2e1ax_omniatv_entry_2e1ax_omniatv_entry_theofilou_20170403110341_1.jpg imageΗ συγκλονιστική « ... Apr 29 21:00 by Τάσος Θεοφίλου 0 comments

textSOSPESO LO SCIOPERO DELLA FAME DELLE PRIGIONIERE E DEI DEI PRIGIONIERI CURDI Apr 24 15:59 by Gianni Sartori 0 comments

.jpg imageΚολαστήριο! Apr 23 19:16 by Συνέλευση Αναρχικών από τα Ανατολικά Ελευθερια_ 0 comments

text(Bielorussia) Libertà immediata per il nostro compagno Mikola Dziadok! Apr 17 02:07 by Revolución Internacional / World Revolution 0 comments

textBelarus : Liberté immédiate pour notre camarade Mikola Dziadok! Apr 17 01:48 by Revolución Internacional / World Revolution 0 comments

textORA I TURCHI BOMBARDANO ANCHE I CIMITERI Apr 10 05:52 by Gianni Sartori 0 comments

croppedpaginap3.jpg imageLager Minniti Apr 06 19:40 by Alternativa Libertaria/FdCA 0 comments

460_0___30_0_0_0_0_0_17626668_1508526595825560_1799299064694025669_n_1.jpg imageAnte la Brutal Represión a los Municipales de Cachoerinha Mar 31 17:08 by Resistencia y Solidaridad–ROE 0 comments

afichejornadainternacionaldesolidaridad2000x1200.png image[Costa Rica] En la "democracia" más antigua de Latinoamérica también reprimen Mar 29 14:04 by A de Libertad 0 comments

vilazografou.jpg imageΗ αλληλεγγύη δεν ... Mar 14 16:15 by Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας 0 comments

ekkenosialkiviadou.jpg imageΑντιστεκόμαστε - ... Mar 13 21:02 by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε 0 comments

more >>
© 2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]