croppedheadere1411759262990.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Εργατικοί Αγώνες Tuesday March 01, 2016 - 16:36 by ΕΣΕ Ιωαννίνων   image 1 image
Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν έχει καμιά κοινωνική προοπτική. Δεν προκύπτει μόνο το ζήτημα της μετακύλισης των βαρών στους ίδιους τους εργαζομένους. Ο κύριος του στόχος, είναι να απαξιώσει την ασφάλιση, τις συντάξεις, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη το ασφαλιστικό σύστημα γενικώς, ώστε να ανοίξει τον δρόμο σε κάτι καινούριο. Με όλα τα “καλά” που μας έχει κουβαλήσει η ΕΕ και τα τρώει αμάσητα τόσος κόσμος, έρχεται κι ένα “ανταποδοτικό” σύστημα ασφάλισης το οποίο βασίζεται σε τρεις πυλώνες: Την ελάχιστη δημόσια κατώτατη σύνταξη, την επαγγελματική και ιδιωτική ασφάλιση ανάλογα με το πόσα αντέχει καθένας. Οι ασφαλιστικές εταιρίες τρίβουν τα χέρια τους. Αλλά δεν είναι οι μόνες. ... read full story / add a comment
_5.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Εργατικοί Αγώνες Monday February 22, 2016 - 18:18 by Ρόμπεν του ξύλου - οι πρώην εργαζόμενοι-ες της εται   image 1 image
Εμείς. Οι πρώην και νυν εργαζόμενοι στην εταιρεία Ε.Παπαδόπουλος – Ν.Παγούρας Α.Β.Ε.Ε., είμαστε αποφασισμένοι, και η ορμή μας είναι το ίδιο το δίκαιο μας. Να μην εγκαταλείψουμε τον αγώνα. Να μην χαρίσουμε τα δεδουλευμένα μας ούτε τις αποζημιώσεις μας. Είμαστε αποφασισμένοι να ξεκινήσουμε το εργοστάσιο χωρίς αφεντικά, και με αυτοδιαχείριση να σηκώσουμε το μπόι μας, ανακτώντας την αξιοπρέπεια μας. ... read full story / add a comment
2016_02_elta_courier_2.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Εργατικοί Αγώνες Saturday February 20, 2016 - 07:33 by ΣΣΜ Θεσ/νίκης - ΕΣΕ Θεσ/νίκης   image 1 image
Η εργοδοτική αυθαιρεσία ΕΛΤΑ Courier δε θα μείνει αναπάντητη. Παρέμβαση έγινε από μέλη του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων Θεσσαλονίκης και της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης Θεσσαλονίκης σε κεντρικό υποκατάστημα ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ΣΒΕΔΙ (Συνέλευση βάσης εργαζομένων διανομέων Ιωαννίνων) για συμπαράσταση στον αγώνα τους. ... read full story / add a comment
eleccionesportuarios.jpg
bolivia / peru / ecuador / chile / workplace struggles Monday February 15, 2016 - 19:18 by FETRAPI   image 1 image
Como Federación de Sindicatos de Trabajadores Portuarios de Iquique (FETRAPI), manifestamos nuestro apoyo a la lista Portuarios Unidos de Valparaíso en las elecciones que se realizarán este lunes 15 de Febrero. ... read full story / add a comment
panews_pf27d4e748b5f426bbe89eb5f13388319_i1.jpg
ireland / britain / workplace struggles Sunday February 14, 2016 - 07:31 by WSM   image 1 image
Our solidarity today (11/02) to the LUAS workers striking for decent pay rates. The crisis was used by the government and capitalist class to drive down wages and ensure that a bigger share of profits went to shareholders. The LUAS fight is a fight for all of us as a victory should be a green light to all workers to demand pay rises, including the recovery of the money lost in the cuts imposed under the crisis. Across the world the share of income that goes to the richest 1% has soared while that going tooth rest of us has been slashed, we need to fight to reverse this. ... read full story / add a comment
_3.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Εργατικοί Αγώνες Sunday February 07, 2016 - 19:51 by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε   image 3 images
Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζει το κάλεσμα των αγωνιζόμενων καθριστριών για καθημερινή παρουσία κόσμου στις 19.30 στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Eλληνικό, μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων τους! ... read full story / add a comment
croppedheadere1411759262990.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Εργατικοί Αγώνες Sunday January 31, 2016 - 18:30 by ΕΣΕ Ιωαννίνων   image 1 image
Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο 10.30 Ενημέρωση-Συζήτηση για τα μέτρα του ν/σ Δευτέρα 1 Φλεβάρη 17:00 στο εργατικό Κέντρο ... read full story / add a comment
.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Εργατικοί Αγώνες Thursday January 28, 2016 - 04:11 by Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ)   image 1 image
Η αλυσίδα του «πολιτισμού της εκμετάλλευσης» και των μπράβων  ΙΑΝΟΣ δε σταματά να δίνει αφορμές και να κάνει όλο και πιο δύσκολες τις συνθήκες για τους εργαζόμενους της. Εξαντλητικά ωράρια, απειλές και επιβολή προστίμων με διάφορες αφορμές, κυνήγι συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, εκδικητικές απολύσεις, μηχανάκια-scanners ελέγχου παραγωγικότητας ή αλλιώς «ο υπάλληλος του μήνα», καθώς και προσπάθεια δήλωσης συνδικαλιστικών φρονημάτων,καθώς γυρνάει με ένα χαρτί και αναγκάζει τους υπαλλήλους να υπογράψουν ότι διαφωνούν με τις δράσεις του  συλλόγου υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου και να το «αποκηρύξουν». ... read full story / add a comment
france / belgique / luxembourg / luttes en milieu de travail Friday January 22, 2016 - 00:22 by Relations Extérieures de la CGA
La peine infligée le 12 janvier 2016 à huit anciens salariés de Goodyear -Amiens, jugés pour avoir séquestré deux cadres pendant 30h, en janvier 2014, dépasse l’entendement. Ces salariés, syndicalistes pour la plupart d'entre eux, ont été condamnés à deux ans de prison, dont neuf mois ferme.
Un petit rappel des faits est pourtant nécessaire afin de se rappeler qui sont les voyous : ces salariés se battaient contre le projet de l'entreprise qui prévoyait le licenciement de quelque 1250 salariés. Ils se sont battus aussi pour empêcher la reprise en 2009 par la multinationale américaine Titan, dirigée par le milliardaire Maurice Taylor, qui avait annoncé vouloir reprendre l'entreprise avec « zéro salarié » afin de délocaliser l'activité.
À cinq reprises, l'entreprise a tenté des plans de licenciement. Trois seront suspendus par la justice, les deux autres seront abandonnés suite à la mobilisation ouvrière.
En 2012, une centaine de plaintes pour harcèlement moral sont déposées contre la direction de Goodyear.
En octobre 2013, Goodyear tente de licencier 5 salariés protégés : ce sera l'inspection du travail qui annulera cette décision au motif que l'entreprise ne souffre pas de difficultés financières. Fin 2011, Goodyear annonce un chiffre d’affaires de 16 milliards d’euros, et un bénéfice de 251 millions d’euros.
Alors, non, les voyous ne sont certainement pas les salariés !… ... read full story / add a comment
mprosta.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Εργατικοί Αγώνες Sunday January 17, 2016 - 18:18 by Συνέλευση Εργαζόμενων-Ανέργων της Πλατείας Συν`   image 1 image
Η Ομάδα Εργασίας για το Ασφαλιστικό της Συνέλευσης Εργαζόμενων-Ανέργων της Πλατείας Συντάγματος προχώρησε στην επανέκδοση της μπροσούρας “Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν» της Ομάδας ενάντια στον εκβιασμό της μισθωτής εργασίας. Η νέα έκδοση περιέχει πλήθος συμπληρωματικού υλικού, καλύπτοντας συν τοις άλλοις τις αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις της περιόδου 2008-2015. ... read full story / add a comment