user preferences

Ενάντια στις αστυνομικές προθέσεις

category Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Monday June 01, 2009 20:42author by Common Cause Hamilton - Anarkismoauthor email commoncauseontario at gmail dot com Report this post to the editors

Επικείμενη καταστολή στο Χάμιλτον;

...οι αναρχικοί αγωνίζονταν ανέκαθεν για την εξαφάνιση κάθε μορφής καταναγκασμού μέσα από τον αγώνα μας για έναν κόσμο πραγματικής ισότητας, ελευθερίας, ειρήνης και αρμονίας με το φυσικό περιβάλλον...

Αναρχικοί δηλώνουν την αντίθεσή τους σε αστυνομικό δημοσίευμα

Mέλη της αναρχικής οργάνωσης Common Cause (Κοινή Υπόθεση) στο Χάμιλτον φοβούνται ότι η αστυνομία της πόλης στοχεύει να ποινικοποιήσει τη δράση τους αφότου σε δημοσίευμά της λέει ότι η Δεύτερη Ετήσια Έκθεση Αναρχικού Βιβλίου είναι πιθανή πηγή νέων εγκλημάτων μίσους.

Ενώ παρουσίαζε την έκθεση του τέλους του έτους για τα εγκλήματα στο αρχηγείο της τοπικής αστυνομίας του Χάμιλτον, στο Οντάριο του Καναδά, ο αστυνομικός Μάϊκλ Γκοχ είπε ότι η αστυνομία θα πρέπει να παρακολουθεί στενά την Έκθεση Βιβλίου των αναρχικών, που είναι προγραμματισμένη για τις 6 Ιουνίου 2009. Ο Άλεξ Ντισανώ, μέλος της τοπικής ομάδας του Common Cause του Οντάριο, απήντησε ότι "ως οργανωτές της Ετήσιας Έκθεσης βιβλίου και ως ντόπιοι αναρχικοί ακτιβιστές, είμαστε αρκετά ενοχλημένοι από αυτά που ειπώθηκαν".

"Αυτό αποτελεί προσπάθεια εκμετάλευσης της νομοθεσίας περί εγκλημάτων μίσους για να ποινηκοποιηθεί ο πολιτικός ακτιβισμός. Σε καιρό οικονομικής και περιβαντολογικής κρίσης, μαζί με έντονη πολιτική αποχή, ο ακτιβισμός και οι διάφορες επιμορφωτικές εκδηλώσεις όπως η Έκθεση Βιβλίου θα έπρεπε να υποστηρίζονται και όχι να παρακολουθούνται από την αστυνομία".

Με την έκθεση της αστυνομίας θεωρούνται, επίσης, “η συνάντηση των υγετών της G8 το 2010 (στο Χάντσβιλ του Οντάριο), οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2010, οι τοπικές διαδηλώσεις για τη γη των ιθαγενών, το αναρχικό κίνημα και οι αντικυβερνητικές και αντικαθεστωτικές δραστηριότητες ενάντια στην οικονομική κρίση και την ανεργία”, κοινωνικά ρεύματα και γεγονότα που “θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις και να αποτελέσουν κίνδυνο για την κοινωνία του Χάμιλτον και να δημιουργήσουν μίσος μεταξύ των πολιτών”.

Για πρώτη φορά στο αστυνομικό δελτίο συμπεριλαμβάνονται παραδείγματα συνθημάτων με σπρέϋ (γκράφιτι) με μηνύματα ενάντια στην αστυνομία, παρ’ ότι αυτό δεν συμφωνεί με τον ορισμό ενός εγκλήματος μίσους που ακολουθεί η ίδια η αστυνομία.

Ο Ντισανώ είπε οτι "είμαστε αρκετά ανήσυχοι για το ότι το δημόσιο χρήμα που θα έπρεπε να διατίθεται για την έρευνα και την εξιχνίαση των πραγματικών εγκλημάτων μίσους θα χρησιμοποιηθεί τώρα ενάντια σε ανθρώπους που προσπαθούν να καλυτερέψουν τη τοπική κοινωνία".

Η Έκθεση Αναρχικού Βιβλίου στο Χάμιλτον δεν είναι απειλή για τη κοινωνία. Είναι ανοιχτό σε όλους και φιλικό προς τις οικογένειες, ενώ οι διοργανωτές έχουν φροντίσει να υπάρχει στους χώρους της έκθεσης παιδικός σταθμός για τα παιδιά. Πάνω από 300 άτομα ήρθαν στη περυσινή έκθεση. Ακτιβιστές θα ξανάρθουν και φέτος για να προωθήσουν βιβλία, αυτοκόλλητα, κονκάρδες, μπλουζάκια, και άλλα μέσα πληροφόρησης. Υπάρχουν εργαστήρια στην έκθεση με τα οποία προσπαθούμε να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία για τις ομάδες που έχουν μείνει έντεχνα εκτός της κοινωνίας, που συχνά είναι θύματα εγκλημάτων μίσους, όπως οι ιθαγενείς, οι μειονότητες, οι ανάπηροι και άλλοι. Άλλα εργαστήρια ασχολούνται με την οικονομική κρίση, το περιβάλλον κ.λπ.

"Η βασική πολιτική της Common Cause λέει ξεκάθαρα ότι εμείς αντιστεκόμαστε ενεργά σε κάθε εκδήλωση καταοπίεσης και καταναγκασμού όπως ο ρατσισμός, ο σεξισμός, ο [θρησκευτικός] σεχταρισμός και η ομοφοβία και αγωνιζόμαστε ενάντια σε όλα αυτά”.

Πράγματι, οι αναρχικοί αγωνίζονταν ανέκαθεν για την εξαφάνιση κάθε μορφής καταναγκασμού μέσα από τον αγώνα μας για έναν κόσμο πραγματικής ισότητας, ελευθερίας, ειρήνης και αρμονίας με το φυσικό περιβάλλον", καταλήγει ο Ντισανώ.

Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία στη διεύθυνση commoncauseontario@gmail.com

Σχετικός ιστοχώρος: http://www.linchpin.ca

Σχετικοί σύνδεσμοι http://www.anarkismo.net/article/13295 και http://www.anarkismo.net/article/13261

* Αρχική ελληνική μετάφραση από άγνωστο σύντροφο που δημοσιεύτηκε στο Athens Indymedia. Βελτίωση μετάφρασης “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 1 Ιούνη 2009.

Related Link: http://www.linchpin.ca
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Reflexiones sobre la situación de Afganistán

Αυτοοργάνωση ή Χάος

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]