Benutzereinstellungen

Στόχος εκφοβισμού της αστυνομίας

category Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Donnerstag Juni 24, 2010 20:46author by Common Cause Ontario - Anarkismoauthor email commoncauseontario at gmail dot comauthor address Common Cause, P.O. Box 347, Station E, 772 Dovercourt Rd., Toronto, ON, Canada, M6H 4E3 Report this post to the editors

Ακτιβιστές στο Λονδίνο

Ως αναρχικοί και αγωνιστές για την κοινωνική δικαιοσύνη, έχουμε κάθε πρόθεση να συνεχίσουμε "την προώθηση της διατάραξης" του καπιταλιστικού status quo, με γνώμονα την αθάνατη δέσμευσή μας στη διεθνή ταξική πάλη και, εν τέλει, την επανάσταση.

Οι πρόσφατες συλλήψεις δύο ακτιβιστών του Λονδίνου * για «προώθηση διατάραξης» αποτελούν μια ακόμη δραματική κλιμάκωση στις συνεχιζόμενες προσπάθειες του καναδικού κράτους να ποινικοποιήσει τη διαφωνία.

Καταγγέλλουμε αυτές τις συλλήψεις ως μια επαίσχυντη τακτική εκφοβισμού από πλευράς της αστυνομίας και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους δύο συλληφθέντες – στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και το νεότερο μέλος της οργάνωσής μας, Andrew Cadotte.

Είναι σαφές ότι οι πολιτικοί και οι αξιωματικοί της αστυνομίας στη χώρα αυτή είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να προσπαθήσουν να εκφοβίσουν όλους εκείνους που επιδιώκουν να αμφισβητήσουν τη συνέχιση της κυριαρχίας των φτωχών από τους πλούσιους.

Αναφερόμενη στην αφισοκόληση ως «καταστροφή περιουσίας», η αστυνομία προσπαθεί να ανακαλυψει μια κάποια ψυχολογική σχέση μεταξύ της νόμιμης διαφωνίας και της βίας τη στιγμή που δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ τους.

Η αστυνομία θεώρησε το "αρνητικό μήνυμα" των αφισών ως λόγο της διανυκτέρευσης των δύο συλληφθέντων στο κρατητήριο. Αλλά τα αληθινά αρνητικά μηνύματα είναι αυτά που κολλιούνται γύρω στην πόλη και βρίσκονται στις σεξιστικού τύπου διαφημίσεις προώθησης των γυναικών ως εμπορεύματα χωρίς αισθήματα, καθώς και οι αμέτρητοι διαφημιστικοί πίνακες που πουλούν απαθή καταναλωτισμό ως τρόπο ζωής.

Ο δημόσιος χώρος θα πρέπει να ανήκει στην τοπική κοινότητα, όχι σε επιχειρήσεις. Θα πρέπει να είναι ένας χώρος όπου θα μπορούμε να εκφράζουμε ελεύθερα τις ιδέες μας ως μέρος της δημοκρατικής διαδικασίας. Αυτό το δικαίωμα πρέπει να ασκείται τακτικά και να υπερασπίζεται με θέρμη, αλλιώς ο δημόσιος χώρος θα είναι χώρος άσκησης του κατασταλτικού χαρακτήρα του κράτους.

Για το λόγο αυτό πολλά από τα μέλη μας συμμετείχαν στην άμεση δράση την Πέμπτη, 17 Ιούνη, με την οποία καλύφθηκε το κέντρο του πυρήνα της πόλης μας με την αφίσα για την οποία συνελήφθησαν οι σύντροφοί μας δύο νύχτες νωρίτερα.

Ως αναρχικοί και αγωνιστές για την κοινωνική δικαιοσύνη, έχουμε κάθε πρόθεση να συνεχίσουμε "την προώθηση της διατάραξης" του καπιταλιστικού status quo, με γνώμονα την αθάνατη δέσμευσή μας στη διεθνή ταξική πάλη και, εν τέλει, την επανάσταση.

Common Cause - London

* Εννοείται το Λονδίνο του Καναδά και όχι η πρωτεύουσα της Αγγλίας.

** Η Common Cause είναι αναρχική οργάνωση με τμήματα στο Λονδίνο, το Χάμιλτον, το Τορόντο και την Οτάβα.

*** Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 24 Ιούνη 2010.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Hauptseite

Reflexiones sobre la situación de Afganistán

Αυτοοργάνωση ή Χάος

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου | gr

Fr 17 Sep, 14:01

browse text browse image

prisonersarestrikingnationwidesept9oaklandposterblackoutcollective.jpg imageΗΠΑ: Απεργία φυλακι&... 22:08 Mo 10 Sep by Διεθνές Συνδικ. Γραφείο 0 comments

Ως Διεθνές Συνδικαλιστικό Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα υπερασπιζόμαστε την ίση πληρωμή για ίση εργασία. Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό κρατούμενοι που έχουν να υπομένουν την ίδια την φυλάκιση, να δέχονται και εργασιακή εκμετάλλευση. Θεωρούμε ευθέως υπεύθυνες τις πολιτείες που φυλακίζουν αυτούς τους ανθρώπους για αυτές τις πρακτικές.
Καταγγέλλουμε, επίσης, την πίεση και τις απειλές που ασκούν οι κρατικές δύναμης καταστολής προς τους απεργούς κρατουμένους, προκειμένου να καταστείλουν την κινητοποίηση τους και να φιμώσουν τις δράσεις τους.

sam_1998.jpg imageΣτο ίδιο (αμερικάνι&... 21:02 Sa 09 Mai by Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό "Μαύρ&# 0 comments

Παρέμβαση στην είσοδο του Αμερικάνικου Προξενείου πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 19.30 από 15 συντρόφους της Συλλογικότητας "Μαύρο & Κόκκινο" υπέρ των Εξεγερμένων της Βαλτιμόρης των Η.Π.Α. που δέχτονται την κρατική βία και καταστολή, με τις σχεδόν καθημερινές δολοφονίες κυρίως αφροαμερικανών από μπάτσους. Με το που φτάσαμε έξω από την εισοδο του εμπορικού κέντρου, οι ασφαλήτες που μας ακολούθησαν έδωσαν σήμα να κατέβουν τα ρολά στην Τσιμισκή, οπότε η κεντρική πύλη του εμπορικού κέντρου (στο κτήριο όπου στεγάζεται και το προξενείο) έμεινε κλειστή για μια ώρα που κράτησε η παρέμβαση. Μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο σε πολύ κόσμο που περνούσε από το σημείο ενώ πετάχτηκαν και τρικάκια. Οι μπάτσοι δεν προσέγγισαν το σημείο, παρά μόνο με ασφαλήτες που επιτηρούσαν αλλά στα cb ακούστηκαν πολύ αγχωμένοι φοβούμενοι μην προβούμε σε κάποια κίνηση εναντίον της ϊερής αγελάδας" του προξενείου των ΗΠΑ.

textΑλληλεγγύη με τους &... 21:59 Sa 15 Mai by Αναρχοκομμουνιστικές οργανώσεις 0 comments

Παίρνουμε αυτήν την ευκαιρία για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας με τους ανθρώπους αυτούς καθώς και να εκφράσουμε την υποστήριξή μας και να υποβοηθήσουμε κάθε μελλοντική προσπάθεια για να σπάσει αυτό το κλίμα και να ηττηθεί η συμμαχία του πολιτικού γκαγκστερισμού, οι σε στυλ μαφίας παραστρατιωτικές ομάδες και ο ολιγαρχικός δεσποτισμός. Ο αγώνας του λαού της Oaxaca είναι και δικός μας αγώνας.

47633_42843_37500_untitled_3.jpg imageOaxaca: Νεκροί και αγνοού... 20:56 Do 29 Apr by Oaxaca: Νεκροί και αγνοούμενοι 0 comments

2-5 νεκροί, μέχρι και 22 αγνοούμενοι σε ενέδρα παραστρατιωτικών ενάντια σε καραβάνι αλληλεγγύης στην Οαχάκα (Μεξικό)

textΕνάντια στις αστυν&#... 20:42 Mo 01 Jun by Common Cause Hamilton 0 comments

...οι αναρχικοί αγωνίζονταν ανέκαθεν για την εξαφάνιση κάθε μορφής καταναγκασμού μέσα από τον αγώνα μας για έναν κόσμο πραγματικής ισότητας, ελευθερίας, ειρήνης και αρμονίας με το φυσικό περιβάλλον...

textΚλιμάκωση της κατα&#... 21:50 So 10 Mai by Αλληλέγγυες/οι 0 comments

Απαλλαγμένοι από το ρόλο του «επαίτη», για τον οποίο τους προόριζε η πολιτική και οικονομική εξουσία, προχωρούν μόνοι τους στο χτίσιμο της αυτονομίας τους, διαλύοντας τις σχέσεις εξουσίας, δημιουργώντας και όχι διακηρύττοντας την ουτοπία της εξέγερσης.

textΝα πάψουν οι επιθέσ&... 18:50 Do 26 Feb by Διεθνής Καμπάνια για την παύση των επιθέσεω 0 comments

Εν όψει των επιθέσεων που δέχτηκε ο σύντροφος Abraham Ramirez Vazquez από το Μεξικό, οι σύντροφοι από την Ζαπατιστική - Μαγονιστική Ένωση ζητάνε να πιέσουμε τις μεξικανικές αρχές, τόσο στις χώρες μας όσο και στο Μεξικό, προκειμένου να μπει ένα τέλος στις διαρκείς επιθέσεις που δέχονται οι φυλακισμένοι σύντροφοι.

460_0___30_0_0_0_0_0_atencosmall.jpg imageΑλληλεγγύη στο Atenco 20:43 Mo 01 Sep by Colectivo contraimpunidad 0 comments

Στείλτε το όνομα, το επάγγελμά σας, το όνομα της πόλης και της χώρας σας στη διεύθυνση: contraimpunidad@gmail.com

textΛευτεριά στον Joaquin τώρ... 21:34 Do 03 Jul by Northeastern Federation of Anarchist Communists (NEFAC) 0 comments

Ο Joaquin Cienfuegos, ενεργό κοινοτικό στέλεχος και οργανωτής των Revolutionary Autonomous Communities, Copwatch Los Angeles and Anarchist People of Color, βρίσκεται σε κίνδυνο και χρειάζονται την υποστήριξή σας.

textΛευτεριά στον Joaquin Cienfuegos 21:31 Do 03 Jul by Michael Schmidt - ZACF 0 comments

Ο Joaquin είναι γνωστός σ’ εμάς μερικά χρόνια τώρα ως η φωνή της μαχητικότητας και του ριζοσπαστικού κινήματος στην περιοχή του Λος Άντζελες.

more >>

imageNicola Sacco και Bartolomeo Vanzetti Aug 22 by Μανιφέστο 0 comments

Πρώτος ο Sacco, πριν εκτελεστεί φώναξε «Ζήτω η αναρχία!» και πρόσθεσε πιο ήρεμος «αντίο γυναίκα μου, παιδιά μου και φίλοι μου». Ο Vanzetti στην ηλεκτρική καρέκλα είπε «Επιθυμώ να δηλώσω ότι είμαι αθώος. Ποτέ δεν διέπραξα έγκλημα, κάποιες αμαρτίες ναι, αλλά ποτέ έγκλημα. Σας ευχαριστώ για όσα κάνατε για μένα. Είμαι αθώος για όλα τα εγκλήματα, όχι μόνο γι’ αυτό αλλά για όλα. Είμαι ένας αθώος άνθρωπος. Τώρα επιθυμώ να συγχωρέσω ορισμένους ανθρώπους γι’ αυτό που μου κάνουν».

imageΗΠΑ: Απεργία φυλακι&... Sep 10 0 comments

Ως Διεθνές Συνδικαλιστικό Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα υπερασπιζόμαστε την ίση πληρωμή για ίση εργασία. Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό κρατούμενοι που έχουν να υπομένουν την ίδια την φυλάκιση, να δέχονται και εργασιακή εκμετάλλευση. Θεωρούμε ευθέως υπεύθυνες τις πολιτείες που φυλακίζουν αυτούς τους ανθρώπους για αυτές τις πρακτικές.
Καταγγέλλουμε, επίσης, την πίεση και τις απειλές που ασκούν οι κρατικές δύναμης καταστολής προς τους απεργούς κρατουμένους, προκειμένου να καταστείλουν την κινητοποίηση τους και να φιμώσουν τις δράσεις τους.

imageΣτο ίδιο (αμερικάνι&... Mai 09 0 comments

Παρέμβαση στην είσοδο του Αμερικάνικου Προξενείου πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 19.30 από 15 συντρόφους της Συλλογικότητας "Μαύρο & Κόκκινο" υπέρ των Εξεγερμένων της Βαλτιμόρης των Η.Π.Α. που δέχτονται την κρατική βία και καταστολή, με τις σχεδόν καθημερινές δολοφονίες κυρίως αφροαμερικανών από μπάτσους. Με το που φτάσαμε έξω από την εισοδο του εμπορικού κέντρου, οι ασφαλήτες που μας ακολούθησαν έδωσαν σήμα να κατέβουν τα ρολά στην Τσιμισκή, οπότε η κεντρική πύλη του εμπορικού κέντρου (στο κτήριο όπου στεγάζεται και το προξενείο) έμεινε κλειστή για μια ώρα που κράτησε η παρέμβαση. Μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο σε πολύ κόσμο που περνούσε από το σημείο ενώ πετάχτηκαν και τρικάκια. Οι μπάτσοι δεν προσέγγισαν το σημείο, παρά μόνο με ασφαλήτες που επιτηρούσαν αλλά στα cb ακούστηκαν πολύ αγχωμένοι φοβούμενοι μην προβούμε σε κάποια κίνηση εναντίον της ϊερής αγελάδας" του προξενείου των ΗΠΑ.

textΑλληλεγγύη με τους &... Mai 15 Anarkismo 0 comments

Παίρνουμε αυτήν την ευκαιρία για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας με τους ανθρώπους αυτούς καθώς και να εκφράσουμε την υποστήριξή μας και να υποβοηθήσουμε κάθε μελλοντική προσπάθεια για να σπάσει αυτό το κλίμα και να ηττηθεί η συμμαχία του πολιτικού γκαγκστερισμού, οι σε στυλ μαφίας παραστρατιωτικές ομάδες και ο ολιγαρχικός δεσποτισμός. Ο αγώνας του λαού της Oaxaca είναι και δικός μας αγώνας.

imageOaxaca: Νεκροί και αγνοού... Apr 29 0 comments

2-5 νεκροί, μέχρι και 22 αγνοούμενοι σε ενέδρα παραστρατιωτικών ενάντια σε καραβάνι αλληλεγγύης στην Οαχάκα (Μεξικό)

textΕνάντια στις αστυν&#... Jun 01 Anarkismo 0 comments

...οι αναρχικοί αγωνίζονταν ανέκαθεν για την εξαφάνιση κάθε μορφής καταναγκασμού μέσα από τον αγώνα μας για έναν κόσμο πραγματικής ισότητας, ελευθερίας, ειρήνης και αρμονίας με το φυσικό περιβάλλον...

more >>
© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]