user preferences

Για τα γεγονότα στη Γαλλία

category Γαλλία / Βέλγιο / Λουξεμβούργο | Λαϊκοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday June 08, 2016 18:25author by Αναρχική Πολιτική Οργάνωσηauthor email ngnm55 at gmail dot com Report this post to the editors

Από τις 9 Μάρτη, σε ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια, εκδηλώνεται ένας σημαντικός και μαχητικός κοινωνικός-ταξικός αγώνας ενάντια στον νέο εργασιακό νόμο με τον οποίο η γαλλική κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει την πλήρη αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων. Με διαρκείς καταλήψεις σε σχολεία, σχολές και δημόσια κτήρια, με επανοικειοποίηση των δημόσιων χώρων σε καθημερινό επίπεδο, με απεργίες διαρκείας και καταλήψεις σε εργοστάσια και με συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής η γαλλική κοινωνία -και ειδικότερα η νεολαία- ορθώνει γερές αντιστάσεις απέναντι στην επίθεση που εξαπολύουν τα αφεντικά και το κράτος.

img_0422.jpg

Ανακοίνωση της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης - Ομοσπονδίας Συλλογικοτήτων

Από τις 9 Μάρτη, σε ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια, εκδηλώνεται ένας σημαντικός και μαχητικός κοινωνικός-ταξικός αγώνας ενάντια στον νέο εργασιακό νόμο με τον οποίο η γαλλική κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει την πλήρη αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων. Με διαρκείς καταλήψεις σε σχολεία, σχολές και δημόσια κτήρια, με επανοικειοποίηση των δημόσιων χώρων σε καθημερινό επίπεδο, με απεργίες διαρκείας και καταλήψεις σε εργοστάσια και με συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής η γαλλική κοινωνία -και ειδικότερα η νεολαία- ορθώνει γερές αντιστάσεις απέναντι στην επίθεση που εξαπολύουν τα αφεντικά και το κράτος.

Μία επίθεση που αποτελεί μέρος της εκστρατείας για την εγκαθίδρυση ενός σύγχρονου ολοκληρωτισμού, κατεύθυνση που συνέχει επιμέρους κρατικές και καπιταλιστικές οντότητες στη Δύση και περνάει μέσα από την επιβολή του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης. Στη Γαλλία κατοχυρώθηκε από το γαλλικό κράτος και θεσμικά, ύστερα από τις δολοφονικές επιθέσεις του ISIS, τον περασμένο Νοέμβρη στο Παρίσι, και διατηρείται επί μακρόν μέχρι σήμερα, με το πρόσχημα της ασφάλειας των πολιτών να αποτελεί το ιδεολογικό όχημα για την αναβάθμιση της κατασταλτικής στρατηγικής του κράτους σε βάρος των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας.

Σήμερα, σχεδόν τρεις μήνες μετά το ξέσπασμα του, ο αγώνας αυτός βρίσκεται σε ένα οριακό σημείο καθώς η απεργία εξαπλώνεται σε στρατηγικούς τομείς για τη λειτουργία των κρατικών και καπιταλιστικών μηχανισμών, όπως η ενέργεια και οι μεταφορές, ενώ μπροστά στην αμετακίνητη στάση της κυβέρνησης, προετοιμάζεται γενική απεργία μετά τις 10 Ιουνίου. Παράλληλα, οι συγκρούσεις στους δρόμους εξαπλώνονται ενώ τις κατασταλτικές δυνάμεις σπεύδουν να συνδράμουν και οι φασιστικές συμμορίες. Τα γεγονότα στη Γαλλία καταδεικνύουν ότι, με μνημόνια ή χωρίς, αυτό που επιβάλλει η Ε.Ε. και τα κράτη που την συναποτελούν είναι η καπιταλιστική αναδιάρθρωση και πως η μόνη απάντηση βρίσκεται στην αδιαμεσολάβητη μαζική κοινωνική και ταξική αντίσταση στους δρόμους.

Ως Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγωνιζόμενους εργάτες και εργάτριες, στους επισφαλείς, στους άνεργους και τους νεολαίους που με ιδιαίτερο σθένος παλεύουν ενάντια στην κρατική καταστολή και την καπιταλιστική αναδιάρθρωση στη Γαλλία, αναγνωρίζοντας πως στις μέρες μας είναι επιτακτικότερη από ποτέ η σύνδεση των αγωνιζόμενων διεθνώς και ο κοινός αγώνας ενάντια στην κοινή επίθεση που δεχόμαστε. Από το Μεξικό μέχρι την Τουρκία κι από την Ελλάδα μέχρι τις φτωχογειτονιές της Γαλλίας, φωνάζουμε στα ταξικά μας αδέρφια πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και πως κανείς καταπιεσμένος δεν είναι μόνος του όσο υπάρχει αντίσταση και αγώνας. Για να πάρουμε τις ζωές στα χεριά μας, να αναλάβουμε την ευθύνη να ορίσουμε το παρόν και το μέλλον, χτίζοντας μια νέα χειραφετημένη κοινωνία με βάση την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και την αλληλεγγύη στα συντρίμμια του κόσμου της εξουσίας, του κράτους και του κεφαλαίου.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ Ή ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

7/6/2016

anpolorg@gmailcom

Related Link: http://apo.squathost.com
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Ma’an workers union)

Front page

Reseña del libro de José Luis Carretero Miramar “Eduardo Barriobero: Las Luchas de un Jabalí” (Queimada Ediciones, 2017)

Análise da crise política do início da queda do governo Temer

Dès maintenant, passons de la défiance à la résistance sociale !

17 maggio, giornata internazionale contro l’omofobia.

Los Mártires de Chicago: historia de un crimen de clase en la tierra de la “democracia y la libertad”

Strike in Cachoeirinha

(Bielorrusia) ¡Libertad inmediata a nuestro compañero Mikola Dziadok!

DAF’ın Referandum Üzerine Birinci Bildirisi:

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Ó Ríordáin: Playing The Big Man in America

Nós anarquistas saudamos o 8 de março: dia internacional de luta e resistência das mulheres!

Özgürlüğümüz Mücadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarité avec Théo et toutes les victimes des violences policières ! Non à la loi « Sécurité Publique » !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

A Conservative Threat Offers New Opportunities for Working Class Feminism

De las colectivizaciones al 15M: 80 años de lucha por la autogestión en España

False hope, broken promises: Obama’s belligerent legacy

Primer encuentro feminista Solidaridad – Federación Comunista Libertaria

Devrimci Anarşist Tutsak Umut Fırat Süvarioğulları Açlık Grevinin 39 Gününde

The Fall of Aleppo

Italia - Ricostruire opposizione sociale organizzata dal basso. Costruire un progetto collettivo per l’alternativa libertaria.

Recordando a César Roa, luchador de la caña

© 2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]