user preferences

Recent articles by αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”

imageΚινητοποιήσ^... 0 comments

imageΓενική Απεργ ... 0 comments

imageΗ αντιφασιστ ... 0 comments

Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Εργατικοί Αγώνες

Ξανακάνουμε ... May 01 17 by Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ) Ημαθίας

Τιμή στους επ&#... May 01 17 by Αναρχική Ομοσπονδία

Πρωτομαγιά 2017 - &#... Apr 30 17 by Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ανέργων Σύρου Μυκόνου

Όχι δουλειά τις Κυριακές

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday November 05, 2016 16:41author by αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”author email ngnm55 at gmail dot com Report this post to the editors

Απέναντι στη βίαιη υποτίμηση της ζωής μας, όλοι εμείς οι από κάτω, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νεολαίοι, ντόπιοι και μετανάστες, γνωρίζοντας τις πραγματικές μας ανάγκες, πρέπει να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε, συλλογικά, αυτοοργανωμένα και αδιαμεσολάβητα , σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο, στα σχολεία και τις σχολές, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στους δρόμους, μακριά από οποιαδήποτε κομματική και συνδικαλιστική χειραγώγηση που αναπόφευκτα οδηγεί στην αποδυνάμωση και στον εκφυλισμό του κοινωνικού και ταξικού κινήματος.

kuriak.jpg

Όχι δουλειά τις Κυριακές, τις πλάτες δεν θα κάνουμε στους καπιταλιστές

Εφτά χρόνια μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και πέντε μετά την εμφάνιση της στον ελλαδικό χώρο, οι συνθήκες ολοκληρωτικής εξαθλίωσης και εκμετάλλευσης που επέφεραν τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις με τους διεθνείς πιστωτές, συνεχίζουν να οξύνονται για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Η απρόσκοπτη λεηλασία των κοινωνικών αγαθών και κεκτημένων εντείνεται διαρκώς.

Η εκτόξευση της ανεργίας στα ύψη, οι διαρκείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η περαιτέρω υποβάθμιση του συστήματος της υγείας και της παιδείας, οι μεθοδεύσεις για ποινικοποίηση του συνδικαλισμού, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η επιβολή νέων φόρων, η ιδιωτικοποίηση λιμανιών(αλλά και ολόκληρων περιοχών), οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, η λεηλασία της φύσης για τη μεγιστοποίηση των κερδών του κεφαλαίου και η καταστολή όσων αγωνίζονται είναι μερικά από τα βασικότερα στοιχεία της ταξικής επίθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι πλέον ολοφάνερο πως αν δεν αποκρουστεί άμεσα, τότε θα συμπαρασύρει τα πάντα στο καταστροφικό πέρασμά της.

Μέσα σε αυτή τη συνθήκη, εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, δεν διαθέτουν τα στοιχειώδη αγαθά για την επιβίωση (όπως στέγη, τροφή, θέρμανση και ρεύμα), ενώ κάποιοι, βυθισμένοι στην απελπισία και την απόγνωση που γεννά η εξαθλίωση, οδηγούνται μέχρι και στην αυτοκτονία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, συνεχίζει τις ίδιες αντικοινωνικές πολιτικές με τους προκατόχους του. Συνεχίζει την αδυσώπητη επίθεση ενάντια στους από τα κάτω αυτής της κοινωνίας, επιβάλλοντας όλο και επαχθέστερους όρους εκμετάλλευσης. Προμετωπίδα αυτής της όλο και εντεινόμενης επίθεσης είναι η αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, αφού μέσω της αναδιάρθρωσης αυτής, τα αφεντικά θα καταφέρουν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Έτσι, στα εργασιακά διαμορφώνονται από το κράτος και τα αφεντικά σκληρές συνθήκες εκμετάλλευσης των προλετάριων με τις κατακτήσεις των ταξικών αγώνων να ισοπεδώνονται συνεχώς. Τα μεροκάματα και οι μισθοί πείνας, οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων(ακόμα μεγαλύτερες), η εργοδοτική τρομοκρατία και ο διαρκής εκβιασμός της ανεργίας(σε περίπτωση που κάποιος διεκδικήσει κάτι), τα προσαρμοσμένα ωράρια στις ανάγκες των αφεντικών είναι οι παράγοντες που συνθέτουν τη σημερινή εργασιακή πραγματικότητα.

Κομμάτι της αναδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων και της προσπάθειας επιβολής ενός σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα αποτελεί και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Η προσπάθεια για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είχε ξεκινήσει από το 2014 με νόμο που προέβλεπε τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο. Σήμερα η ‘’αριστεροδεξιά’’ συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με υπουργική απόφαση αυξάνει τον αριθμό των Κυριακών που θα λειτουργούν τα καταστήματα σε 52. Η κυριακάτικη αργία μαζί με μια πληθώρα θεμάτων(όπως το μνημόνιο, μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, η εξόρυξη στις σκουριές) αποτελούσε ‘’κόκκινη γραμμή’’ και προεκλογικό σύνθημα για τον ΣΥΡΙΖΑ· σύνθημα που σβήστηκε από το μυαλό των κυβερνητικών επιτελείων μέσα σε μια νύχτα. Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης δεν είναι τυχαία, όπως και οποιαδήποτε άλλη κίνηση της κυβέρνησης. Οι κινήσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και είναι κομμάτι της ευρύτερης στρατηγικής της κυβέρνησης(και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την οποία είναι ευθυγραμμισμένη) για την επιβολή του σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα, για την εδραίωση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης στην κοινωνία και την εγκαθίδρυση της κατάστασης εξαίρεσης για όσους περισσεύουν(είτε αυτοί είναι άνεργοι, είτε είναι μετανάστες, είτε είναι τοξικοεξαρτημένοι).

Από την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας μέχρι το ξύλο στις απεργίες και τις απολύσεις· από τους πνιγμούς χιλιάδων μεταναστών-προσφύγων στις θάλασσες τις Μεσογείου και το θάνατο άλλων τόσων στους φράχτες των ευρωπαϊκών συνόρων μέχρι τα πογκρόμ της κυβέρνησης στην Ειδομένη· από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις μέχρι την καταστολή όσων αντιστέκονται· από τους πολέμους στη Συρία και στην Παλαιστίνη μέχρι τις βομβιστικές επιθέσεις σε Τουρκία και Γαλλία· είναι πλέον ολοφάνερο η βαρβαρότητα αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση της καπιταλιστικής συνθήκης. Τα παραπάνω καταδεικνύουν το πρόσωπο του καπιταλισμού που είναι αιμοβόρο και αδίστακτο. Ας το αντικρύσουν όλοι εκείνοι που προσπαθούν να του φτιασιδώσουν ένα ανθρώπινο.

Απέναντι στη βίαιη υποτίμηση της ζωής μας, όλοι εμείς οι από κάτω, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νεολαίοι, ντόπιοι και μετανάστες, γνωρίζοντας τις πραγματικές μας ανάγκες, πρέπει να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε, συλλογικά, αυτοοργανωμένα και αδιαμεσολάβητα , σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο, στα σχολεία και τις σχολές, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στους δρόμους, μακριά από οποιαδήποτε κομματική και συνδικαλιστική χειραγώγηση που αναπόφευκτα οδηγεί στην αποδυνάμωση και στον εκφυλισμό του κοινωνικού και ταξικού κινήματος.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ!

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” / μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

Related Link: https://ipposd.wordpress.com/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Ma’an workers union)

Front page

Reseña del libro de José Luis Carretero Miramar “Eduardo Barriobero: Las Luchas de un Jabalí” (Queimada Ediciones, 2017)

Análise da crise política do início da queda do governo Temer

Dès maintenant, passons de la défiance à la résistance sociale !

17 maggio, giornata internazionale contro l’omofobia.

Los Mártires de Chicago: historia de un crimen de clase en la tierra de la “democracia y la libertad”

Strike in Cachoeirinha

(Bielorrusia) ¡Libertad inmediata a nuestro compañero Mikola Dziadok!

DAF’ın Referandum Üzerine Birinci Bildirisi:

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Ó Ríordáin: Playing The Big Man in America

Nós anarquistas saudamos o 8 de março: dia internacional de luta e resistência das mulheres!

Özgürlüğümüz Mücadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarité avec Théo et toutes les victimes des violences policières ! Non à la loi « Sécurité Publique » !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

A Conservative Threat Offers New Opportunities for Working Class Feminism

De las colectivizaciones al 15M: 80 años de lucha por la autogestión en España

False hope, broken promises: Obama’s belligerent legacy

Primer encuentro feminista Solidaridad – Federación Comunista Libertaria

Devrimci Anarşist Tutsak Umut Fırat Süvarioğulları Açlık Grevinin 39 Gününde

The Fall of Aleppo

Italia - Ricostruire opposizione sociale organizzata dal basso. Costruire un progetto collettivo per l’alternativa libertaria.

Recordando a César Roa, luchador de la caña

© 2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]