user preferences

Recent articles by Διακλαδική ΕΣΕ Αθήνας

imageΤα δεδουλευμ ... 0 comments

Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Εργατικοί Αγώνες

Στηρίζουμε τ ... Jun 22 17 by Αναρχική Ομοσπονδία

Απαιτούμε αξ ... Jun 10 17 by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

Αλληλεγγύη σ ... Jun 01 17 by Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Θεσσαλονίκης

Κλινική "Νέο Αθήναιο"

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Sunday December 25, 2016 18:57author by Διακλαδική ΕΣΕ Αθήνας Report this post to the editors

Απλήρωτοι και άνεργοι οι εργαζόμενοι

Καλούμε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο, άνεργη και άνεργο να σταθεί στο πλευρό της εργαζόμενης Α.Μ. και κάθε εργαζόμενου και εργαζόμενης που εμπαίζεται και αδικείται κατάφωρα και να οργανωθεί στους χώρους δουλειάς ενάντια στην μόνιμη πρακτική που εφαρμόζουν τα αφεντικά, στην κλοπή των δεδουλευμένων, την εκμετάλλευση των εργαζομένων και στο κράτος που υπηρετεί και προστατεύει τα συμφέροντα του κεφαλαίου αδιαφορώντας για τις ζωές και την επιβίωση μας.

wp_20160611_002_1.jpg

Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ «ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ» ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η εργοδοσία άφησε άνεργη και απλήρωτη την εργαζόμενη Α.Μ. και τώρα συνεχίζει να πράττει το ίδιο η κρατική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας ΕΟΠΥΥ η οποία με την σειρά της συνεχίζει να εμπαίζει και να κοροϊδεύει την εργαζόμενη, παρακρατώντας της τα δεδουλευμένα ετών, ενώ έχει ήδη αποδεχτεί το αίτημα της εργοδότριας εταιρείας «Νέο Αθήναιον» προς τον κρατικό οργανισμό του ΕΟΠΥΥ για εκχώρηση και μεταβίβαση προς καταβολή των μισθών που οφείλει η εργοδότρια στους εργαζόμενους της. Ο ΕΟΠΥΥ έκανε βεβαίως δεκτό το αίτημα της εργοδοσίας της ιδιωτικής κλινικής «Νέο Αθήναιον» για εκχώρηση διότι υπήρχε οφειλή του οργανισμού προς την εν λόγω εταιρεία και αναγνώρισε τις οφειλές ως πραγματικές και απαιτητές και δεσμεύτηκε για την καταβολή τους. Και ενώ ο ΕΟΠΥΥ είχε ήδη καταβάλλει ένα μικρό μέρος του συνολικού ποσού που οφείλεται στην εργαζόμενη από τα δεδουλευμένα της δεν προχώρησε στην εξόφληση του συνόλου των μισθών που της οφείλονται προβάλλοντας ως δικαιολογία την νομοθετική ρύθμιση που εφαρμόστηκε για εξόφληση απαιτήσεων που οφείλονται προς τρίτους, με σειρά προτεραιότητας το κράτος, τις τράπεζες και τελευταίους, καταϊδρωμένους και καταληστευμένους τους εργαζόμενους.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση είναι επί της ουσίας μια ακόμα επίθεση στους ανθρώπους της εργασίας, από την τωρινή όπως και από κάθε αστική κυβέρνηση που υπηρετεί πιστά το κεφάλαιο, τις τράπεζες και τα αφεντικά, με θύματα στο βωμό του κέρδους των αφεντικών τους εργαζόμενους.

Όσο για το επιχείρημα του κρατικού οργανισμού ΕΟΠΥΥ για την μη ή την καταβολή των δεδουλευμένων στην εργαζόμενη σε χρόνο αόριστο (έχε να λαβαίνεις), με πρόσχημα τον νόμο που προαναφέραμε, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, εφόσον υπήρχε ήδη η αποδοχή της εκχώρησης από τον κρατικό οργανισμό και είχε ξεκινήσει η καταβολή των μισθών η οποία διεκόπη αναίτια και χωρίς επίσημη αιτιολόγηση και όπως πληροφορήθηκε η εργαζόμενη από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ουδέποτε γνωστοποιήθηκε η εκχώρηση στο αρμόδιο νομικό τμήμα του οργανισμού μέχρι και σήμερα, χωρίς βέβαια να αιτιολογηθεί αυτή η τόσο σοβαρή παράλειψη που ουσιαστικά συνεπάγεται την υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ προς την εργαζόμενη για την καταβολή των μισθών που της οφείλονται.

Άλλο ένα ψέμα λοιπόν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τους εργαζόμενους για το υποτιθέμενο «κοινωνικό» κράτος και μάλιστα από έναν οργανισμό που υποτίθεται ότι σχετίζεται με την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση των πολιτών, που δεν λαμβάνει καταρχάς υπόψη του την επιβίωση των εργαζόμενων που παραμένουν απλήρωτοι και άνεργοι αδυνατώντας να καλύψουν έστω τις βασικές και άμεσες ανάγκες τους.

Κράτος και αφεντικά ενάντια στους εργαζόμενους, τους αφήνουν απλήρωτους, πρώτα η εργοδοσία και τώρα το κράτος δια μέσου των αρμόδιων υπαλλήλων του. Για το αίτημα δε της εργαζόμενης Α.Μ. ο ΕΟΠΥΥ προβαίνει στην άρνηση της καταβολής των μισθών που της οφείλονται, οδηγώντας την σε απόγνωση.

Εμείς είμαστε στο πλευρό της συναδέλφισσας μας Α.Μ. η οποία έχει οργανωθεί και συμμετέχει στον ταξικό αγώνα ενεργά όχι μόνο για την δική της δικαίωση αλλά και για την δικαίωση των υπολοίπων εργαζομένων της ιδιωτικής κλινικής «Νέο Αθήναιον» και του συνόλου των ανθρώπων της εργασίας.

Καλούμε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο, άνεργη και άνεργο να σταθεί στο πλευρό της εργαζόμενης Α.Μ. και κάθε εργαζόμενου και εργαζόμενης που εμπαίζεται και αδικείται κατάφωρα και να οργανωθεί στους χώρους δουλειάς ενάντια στην μόνιμη πρακτική που εφαρμόζουν τα αφεντικά, στην κλοπή των δεδουλευμένων, την εκμετάλλευση των εργαζομένων και στο κράτος που υπηρετεί και προστατεύει τα συμφέροντα του κεφαλαίου αδιαφορώντας για τις ζωές και την επιβίωση μας.

ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ – ΕΣΕ ΑΘΗΝΑΣ

Related Link: http://ese.espivblogs.net/2016/12/24/24-12-2016-eopyy/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Ma’an workers union)

Front page

ANARCHISM, ETHICS AND JUSTICE: THE MICHAEL SCHMIDT CASE

Land, law and decades of devastating douchebaggery

Democracia direta já! Barrar as reformas nas ruas e construir o Poder Popular!

Reseña del libro de José Luis Carretero Miramar “Eduardo Barriobero: Las Luchas de un Jabalí” (Queimada Ediciones, 2017)

Análise da crise política do início da queda do governo Temer

Dès maintenant, passons de la défiance à la résistance sociale !

17 maggio, giornata internazionale contro l’omofobia.

Los Mártires de Chicago: historia de un crimen de clase en la tierra de la “democracia y la libertad”

Strike in Cachoeirinha

(Bielorrusia) ¡Libertad inmediata a nuestro compañero Mikola Dziadok!

DAF’ın Referandum Üzerine Birinci Bildirisi:

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Ó Ríordáin: Playing The Big Man in America

Nós anarquistas saudamos o 8 de março: dia internacional de luta e resistência das mulheres!

Özgürlüğümüz Mücadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarité avec Théo et toutes les victimes des violences policières ! Non à la loi « Sécurité Publique » !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

A Conservative Threat Offers New Opportunities for Working Class Feminism

De las colectivizaciones al 15M: 80 años de lucha por la autogestión en España

False hope, broken promises: Obama’s belligerent legacy

Primer encuentro feminista Solidaridad – Federación Comunista Libertaria

Devrimci Anarşist Tutsak Umut Fırat Süvarioğulları Açlık Grevinin 39 Gününde

© 2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]