user preferences

New Events

Διεθνή

no event posted in the last week

Για την συμφωνία Εε-Λιβύης

category Διεθνή | Μετανάστευση / Ρατσισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday August 23, 2017 23:09author by Defend Mediterreneaauthor email giocganarkismo at riseup dot net Report this post to the editors

Μύνημα της DEFEND MEDITERRANEA*, ένα μεσογειακό, αντιφασιστικό και αλληλέγγυο δίκτυο κατά της αποστολής “ταυτότητας” Defend Europe και Europe forteresse.

featured image

Δεκαοκτώ μήνες μετά την καταστροφική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που οδήγησε στον πολλαπλασιασμό των απεχθών και αφόρητων στρατοπέδων στην Ελλάδα και την Τουρκία, οι ηγέτες της πλουσιότερης ηπείρου ετοιμάζονται να πράξουν χειρότερα.

Αυτή τη φορά είναι η αφρικανική πλευρά που συνεχίζει το έργο της Europe forteresse, σε συνεργασία με το χειραγωγήσιμο λιβυκό καθεστώς και την πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου,
με αντάλλαγμα τεράστια στρατιωτικά μέσα και ένα χρηματικό ποσό που θα μπορούσε να είναι τρεις φορές υψηλότερο από τα έξι δισεκατομμύρια δολάρια που προσφέρθηκαν στον δικτάτορα Ερντογάν το 2016.

Εν όψει αυτής της συμφωνίας, τα ιταλικά στρατιωτικά πλοία αυτή τη στιγμή αυξάνονουν τις περιπολίες τους προς το νότο και η Λιβύη μόλις μετακίνεισαι μονομερώς το όριο των χωρικών υδάτων της από τα 12 στα 70 ναυτικά μίλια. Εν τω μεταξύ, οι ιταλικές αρχές κατέλαβαν τη σωσίβια λέμβο μιας ΜΚΟ και συνέλαβε τους υπεύθυνους της τη στιγμή που, μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα νοτιότερα, η ακτοφυλακή της Λιβύης προσπαθούν να αποκρούσουν με σφαίρες μια άλλη σωσίβια λέμβο, στα νερά της Ζουάρα.

Την ίδια στιγμή, η αποστολή της φασιστικής πολιτοφυλακής κυκλοφορεί ελεύθερα στη Μεσόγειο, με μόνα εμπόδια αυτά που τους προσάπτουμε, εμείς οι αντιφασίστες, εδώ και αρκετές εβδομάδες, προκαλώντας τους προβλήματα, φόβους, ακυρώσεις, αλλαγές πορείας, αποτυχίες και γελοιοποίηση.

Αρκετοί υπέυθυνοι αυτού του αντι-μεταναστών πλοίο ξαφνικά αποφυλακίστηκαν στη Βόρεια Κύπρο, σε έδαφος υπό τον έλεγχο του Ερντογάν, ενώ οι κατηγορίες ήταν σοβαρές και η έρευνα είχε μόλις παραταθεί. Αντίθετα, οι αιτούντες άσυλο Ταμίλ που είχαν καταγγείλει την απάτη απελάθηκαν στη Σρι Λάνκα. Στη συνέχεια, παρά τους ξενοφοβικούς λόγους τους, τις σαφείς απειλές τους και τη μη συμμόρφωση τους με τους κανονισμούς των θαλάσσιων μεταφορών,οι φασίστες της Defend Europe δεν έχουν ενοχληθεί από τις αρχές που προφανώς έχουν επιλέξει να τους αφήσουν να υλοποιήσουν το εγχείρημα τους. Αρκετοί υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν εκφράσει μέχρι και καλά λόγια ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας προχώρησε τόσο πολύ ώστε να τους συγχαρεί.

Πράγματι, τίποτα δεν θα σταματήσει την ανθρώπινη μετανάστευση όσο η δικαιοσύνη και η ισότητα δεν είναι πραγματικά με το μέρος της ανθρωπότητας. Τίποτα δεν θα αποτρέψει τις οικογένειες να εγκαταλείπουν τον πόλεμο και τη δυστυχία όσο η ευρωπαϊκή νεοαποικιοκρατία συνεχίζει να κάνει την Αφρική ένα ευρύ πεδίο ερειπίων. Τίποτα δεν θα αποτρέψει τους πολιτικούς αντιπάλους και τις εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες που τρέπονται σε φυγή στη συνένοχη σιωπή των δυτικών ηγετών. Τίποτα δεν είναι πιο τρομερό για το σύνολο του πληθυσμού, γυναίκες και παιδιά, από τον ξυλοδαρμό, τον βιασμό, την βίαια πρόσληψή τους σε στρατούς ή στρατόπεδα εργασίας (όπως αποδεικνύεται από διάφορες έρευνες). Πάνω απ ‘όλα, τίποτα δεν μπορεί να επισκιάσει πως ολόκληρη η ιστορία της ανθρωπότητας βρίσκεται στα ταξίδια, στις Οδύσσειες, τη μετανάστευση. Η ελεύθερη κυκλοφορία αποτελεί δικαίωμα για όλους.

Πόσο καιρό ακόμα η Ευρώπη θα χτίζει τοίχους και κουρτίνες σιδήρου;

Από κάθε άποψη, η συμφωνία που ετοιμάζεται μεταξύ της ΕΕ και της Λιβύης αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Για τους ανθρώπους που θα αγωνίζονται να ξεφύγουν από μια αφόρητη ύπαρξη αλλά και για εκείνους που θα φροντίζουν να φύγουν με κάθε κόστος, αλλά θα πεθαίνουν σε μια πορεία ακόμη πιο δύσκολη και επικίνδυνη.

Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουμε κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόληψη ή τουλάχιστον την καθυστέρηση, το πλοίο των φασιστών και το σχέδιο τους να βλάπτουν τη θαλάσσια διάσωση των αδελφών μας.

Αλλά αντιμέτωποι με τις κολοσσιαίες δυνάμεις που λαμβάνουν χώρα μπροστά στα μάτια μας, απ’όλες τις πλευρές, το έργο είναι πιο περίπλοκο.

Γι ‘αυτό σας προειδοποιούμε με αυτή την είδηση, γιατί είναι δική μας ευθύνη, όπου και αν βρισκόμαστε στην Ευρώπη ή στην Αφρική, να αρνηθούμε αυτό το νέο τείχος μεταξύ μας.

Ένας τοίχος από αίμα και τα δάκρυα.

Ο τοίχος παραπάνω.

Ενάντια στον τοίχο και εκείνων που κυβερνούν προκαλώντας φόβο και προσπαθώντας να μας χωρίσουν, ας ενωθούμε όλοι και όλες, από τη μία άκρη της Μεσογείου στην άλλη, από το Παρίσι στη Τύνιδα, από την Τρίπολη στη Ρώμη, και παραπέρα.

Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στις φασιστικές πολιτοφυλακές της Μεσογείου και κατά της Europe forteresse!

Defend Mediterranea* Το δίκτυο DEFEND MEDITERRANEA αποτελείται από αλληλέγγυους συντρόφους, αντιφασίστες και αντιρατσιστές της Μεσογείου που συμμετείχαν στο μπλοκάρισμα του πλοίου C-Star στο Σουέζ και την Κύπρο και το εμπόδισαν από το να σταματήσει στην Κρήτη, στη Σικελία και στην Τυνησία.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Capitalism, Anti-Capitalism and Popular Organisation [Booklet]

AUKUS: A big step toward war

Reflexiones sobre la situación de Afganistán

Αυτοοργάνωση ή Χάος

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]