Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Διεθνή

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht

Για την συμφωνία Εε-Λιβύης

category Διεθνή | Μετανάστευση / Ρατσισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Mittwoch August 23, 2017 23:09author by Defend Mediterreneaauthor email giocganarkismo at riseup dot net Report this post to the editors

Μύνημα της DEFEND MEDITERRANEA*, ένα μεσογειακό, αντιφασιστικό και αλληλέγγυο δίκτυο κατά της αποστολής “ταυτότητας” Defend Europe και Europe forteresse.

featured image

Δεκαοκτώ μήνες μετά την καταστροφική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που οδήγησε στον πολλαπλασιασμό των απεχθών και αφόρητων στρατοπέδων στην Ελλάδα και την Τουρκία, οι ηγέτες της πλουσιότερης ηπείρου ετοιμάζονται να πράξουν χειρότερα.

Αυτή τη φορά είναι η αφρικανική πλευρά που συνεχίζει το έργο της Europe forteresse, σε συνεργασία με το χειραγωγήσιμο λιβυκό καθεστώς και την πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου,
με αντάλλαγμα τεράστια στρατιωτικά μέσα και ένα χρηματικό ποσό που θα μπορούσε να είναι τρεις φορές υψηλότερο από τα έξι δισεκατομμύρια δολάρια που προσφέρθηκαν στον δικτάτορα Ερντογάν το 2016.

Εν όψει αυτής της συμφωνίας, τα ιταλικά στρατιωτικά πλοία αυτή τη στιγμή αυξάνονουν τις περιπολίες τους προς το νότο και η Λιβύη μόλις μετακίνεισαι μονομερώς το όριο των χωρικών υδάτων της από τα 12 στα 70 ναυτικά μίλια. Εν τω μεταξύ, οι ιταλικές αρχές κατέλαβαν τη σωσίβια λέμβο μιας ΜΚΟ και συνέλαβε τους υπεύθυνους της τη στιγμή που, μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα νοτιότερα, η ακτοφυλακή της Λιβύης προσπαθούν να αποκρούσουν με σφαίρες μια άλλη σωσίβια λέμβο, στα νερά της Ζουάρα.

Την ίδια στιγμή, η αποστολή της φασιστικής πολιτοφυλακής κυκλοφορεί ελεύθερα στη Μεσόγειο, με μόνα εμπόδια αυτά που τους προσάπτουμε, εμείς οι αντιφασίστες, εδώ και αρκετές εβδομάδες, προκαλώντας τους προβλήματα, φόβους, ακυρώσεις, αλλαγές πορείας, αποτυχίες και γελοιοποίηση.

Αρκετοί υπέυθυνοι αυτού του αντι-μεταναστών πλοίο ξαφνικά αποφυλακίστηκαν στη Βόρεια Κύπρο, σε έδαφος υπό τον έλεγχο του Ερντογάν, ενώ οι κατηγορίες ήταν σοβαρές και η έρευνα είχε μόλις παραταθεί. Αντίθετα, οι αιτούντες άσυλο Ταμίλ που είχαν καταγγείλει την απάτη απελάθηκαν στη Σρι Λάνκα. Στη συνέχεια, παρά τους ξενοφοβικούς λόγους τους, τις σαφείς απειλές τους και τη μη συμμόρφωση τους με τους κανονισμούς των θαλάσσιων μεταφορών,οι φασίστες της Defend Europe δεν έχουν ενοχληθεί από τις αρχές που προφανώς έχουν επιλέξει να τους αφήσουν να υλοποιήσουν το εγχείρημα τους. Αρκετοί υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν εκφράσει μέχρι και καλά λόγια ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας προχώρησε τόσο πολύ ώστε να τους συγχαρεί.

Πράγματι, τίποτα δεν θα σταματήσει την ανθρώπινη μετανάστευση όσο η δικαιοσύνη και η ισότητα δεν είναι πραγματικά με το μέρος της ανθρωπότητας. Τίποτα δεν θα αποτρέψει τις οικογένειες να εγκαταλείπουν τον πόλεμο και τη δυστυχία όσο η ευρωπαϊκή νεοαποικιοκρατία συνεχίζει να κάνει την Αφρική ένα ευρύ πεδίο ερειπίων. Τίποτα δεν θα αποτρέψει τους πολιτικούς αντιπάλους και τις εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες που τρέπονται σε φυγή στη συνένοχη σιωπή των δυτικών ηγετών. Τίποτα δεν είναι πιο τρομερό για το σύνολο του πληθυσμού, γυναίκες και παιδιά, από τον ξυλοδαρμό, τον βιασμό, την βίαια πρόσληψή τους σε στρατούς ή στρατόπεδα εργασίας (όπως αποδεικνύεται από διάφορες έρευνες). Πάνω απ ‘όλα, τίποτα δεν μπορεί να επισκιάσει πως ολόκληρη η ιστορία της ανθρωπότητας βρίσκεται στα ταξίδια, στις Οδύσσειες, τη μετανάστευση. Η ελεύθερη κυκλοφορία αποτελεί δικαίωμα για όλους.

Πόσο καιρό ακόμα η Ευρώπη θα χτίζει τοίχους και κουρτίνες σιδήρου;

Από κάθε άποψη, η συμφωνία που ετοιμάζεται μεταξύ της ΕΕ και της Λιβύης αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Για τους ανθρώπους που θα αγωνίζονται να ξεφύγουν από μια αφόρητη ύπαρξη αλλά και για εκείνους που θα φροντίζουν να φύγουν με κάθε κόστος, αλλά θα πεθαίνουν σε μια πορεία ακόμη πιο δύσκολη και επικίνδυνη.

Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουμε κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόληψη ή τουλάχιστον την καθυστέρηση, το πλοίο των φασιστών και το σχέδιο τους να βλάπτουν τη θαλάσσια διάσωση των αδελφών μας.

Αλλά αντιμέτωποι με τις κολοσσιαίες δυνάμεις που λαμβάνουν χώρα μπροστά στα μάτια μας, απ’όλες τις πλευρές, το έργο είναι πιο περίπλοκο.

Γι ‘αυτό σας προειδοποιούμε με αυτή την είδηση, γιατί είναι δική μας ευθύνη, όπου και αν βρισκόμαστε στην Ευρώπη ή στην Αφρική, να αρνηθούμε αυτό το νέο τείχος μεταξύ μας.

Ένας τοίχος από αίμα και τα δάκρυα.

Ο τοίχος παραπάνω.

Ενάντια στον τοίχο και εκείνων που κυβερνούν προκαλώντας φόβο και προσπαθώντας να μας χωρίσουν, ας ενωθούμε όλοι και όλες, από τη μία άκρη της Μεσογείου στην άλλη, από το Παρίσι στη Τύνιδα, από την Τρίπολη στη Ρώμη, και παραπέρα.

Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στις φασιστικές πολιτοφυλακές της Μεσογείου και κατά της Europe forteresse!

Defend Mediterranea* Το δίκτυο DEFEND MEDITERRANEA αποτελείται από αλληλέγγυους συντρόφους, αντιφασίστες και αντιρατσιστές της Μεσογείου που συμμετείχαν στο μπλοκάρισμα του πλοίου C-Star στο Σουέζ και την Κύπρο και το εμπόδισαν από το να σταματήσει στην Κρήτη, στη Σικελία και στην Τυνησία.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
George Floyd: one death too many in the “land of the free”

Διεθνή | Μετανάστευση / Ρατσισμός | Ανακοίνωση Τύπου | gr

Di 19 Jan, 01:51

browse text browse image

107517637.jpg imageΟι καταπιεσμένες τ&#... 20:05 Fr 10 Jul by Αναρχικές οργανώσεις 0 comments

Επειδή το καπιταλιστικό σύστημα δεν είναι απλώς ένα οικονομικό σύστημα ή κάτι που αποκόπτεται αποκλειστικά από τις οικονομικές του βάσεις, καταλαβαίνουμε ότι ο αγώνας ενάντια στον ρατσισμό και την κρατική βία που στηρίζει, είναι επίσης ένας αγώνας ενάντια στις δομές του καπιταλιστικού συστήματος, ένα σύστημα πείνας, θανάτου και βίας κατά των καταπιεσμένων του κόσμου, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος ή τη γλώσσα τους. Ακριβώς, ενάντια σε αυτό το κράτος -που δεν ήταν ποτέ «ουδέτερο» στην επέκταση του καπιταλιστικού συστήματος, αλλά κεντρικό και οργανωτικό στοιχείο του- καλούμαστε να προωθούμε και να στηρίζουμε πάντα την αυτο-οργάνωση και τον αγώνα του κάθε καταπιεσμένου!

affichefr_sm.jpg imageΜια η λύση: ελεύθερη... 20:18 Sa 31 Jul by Ευρωπαϊκές Αναρχοκομμουνιστικές Οργανώσεις 0 comments

Ως διεθνιστές είμαστε ενάντια σε κάθε είδους σύνορα και φραγμούς μεταξύ των ανθρώπων και διαφωνούμε με την ενίσχυση των συνόρων γύρω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πολεμήσουμε ενάντια σε κάθε είδους ξενοφοβική ή φυλετική διάκριση σε βάρος τόσο των μεταναστών όσο και των αυτόχθονων εθνικών μειονοτήτων. [Dansk] [Français] [English] [Norsk] [Italiano] [Čeština]

textΌχι στη ντιρεκτίβα &... 18:55 Sa 06 Dez by Clandestina 0 comments

Όχι στην επικύρωση της ντιρεκτίβας του αίσχους από τo Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης! - Αντίσταση στην Ευρώπη-Φρούριο! - Αλληλεγγύη σε μετανάστες - πρόσφυγες! - Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας στα Χανιά!

imageΔικαιοσύνη για τον G... Jun 08 by Melbourne Anarchist Communist Group 0 comments

Το κύριο καθήκον των Αναρχικών είναι το ίδιο όπως πάντα. Πρέπει να οικοδομήσουμε οργανώσεις βάσης στους χώρους εργασίας και να μετατρέψουμε το συνδικαλιστικό κίνημα σε ένα οργανωμενο και μαχητικό κίνημα. Ενώ το καθήκον μας αυτή τη στιγμή είναι να συνεισφέρουμε στην ενοποποίηση των εμπροσθοφυλακών των αγωνιζόμενων αυτόχθονων και των Μαύρων κοινοτήτων στις ΗΠΑ, πρέπει ταυτόχρονα να είμαστε πεπεισμένοι ότι η όποια νίκη μας μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε άλλο πεδίο. Ο αγώνας κατά του ρατσισμού μπορεί να κερδηθεί μόνο στους χώρους εργασίας. Και η εξάλειψη του ρατσισμού θα επιτευχθεί μόνο όταν η εργατική τάξη κάνει μια επανάσταση ενάντια στον καπιταλισμό.

imageΟυμανιταριανισμό`... Apr 23 by Αργύρης Αργυριάδης 0 comments

Παρ' όλα αυτά οι μικρο-αντιστάσεις σε αυτό το καθεστώς δεν λείπουν και πρέπει να ενδυναμώνονται κατά την άποψη μου. Το βιβλίο τελειώνει με την παρουσίαση μιας τέτοιας περίπτωσης μικρο-αντίστασης. Οι συγγραφείς του αφιερώνουν το βιβλίο σε αυτόν που αντιστάθηκε και όλους σαν αυτόν. Με τον ίδιο τρόπο θα κλείσω το κείμενο αυτό. Διότι αν υπάρχει ένα «φυσικό» δικαίωμα, είναι το δικαίωμα στην αντίσταση, αυτό που μας κάνει ελεύθερους.

image«Ανθρωπιστικό» «πρόβ... Jul 07 by Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου σ 0 comments

Συμπυκνώνοντας την αριστερή αφήγηση της κυριαρχίας, έχουμε «ανθρωπιστικό» «πρόβλημα» «προσφύγων», με ολίγη ανέξοδη «αλληλεγγύη» προς ανθρώπους περαστικούς, γιατί αν προτίθεντο να μείνουν εδώ, θα ήταν απλά και ξεκάθαρα ανεπιθύμητοι. Κάθε όρος με τα δικά του εισαγωγικά, για να αναδεικνύονται ξεχωριστά οι ντρίμπλες της αριστερής διχάλας της αφεντικίσιας γλώσσας. «Ανθρωπιστικό» «πρόβλημα» «προσφύγων» Η Ευρώπη πολιορκείται από αθρόες μεταναστευτικές ροές. Αυστρία, Σλοβενία, Σερβία, Κροατία και άλλες χώρες κλείνουν τα σύνορά τους εμποδίζοντας τους μετανάστες να προχωρήσουν βαθύτερα στην Ευρώπη.

imageΕυρώπη-Φρούριο Aug 04 by Άπατρις 0 comments

Η de facto πολιτική της Ε.Ε, είναι να αφήνει τους μετανάστες να πνίγονται, ώστε να τους αναγκάσει να φοβηθούν να κάνουν το ταξίδι. Το 2014, σχεδόν 4.000 πτώματα ανθρώπων περισυνελέγησαν από τη Μεσόγειο. Κι αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει, μόνο τα πτώματα που βρέθηκαν. Ο συνολικός αριθμός των αφίξεων στην Ιταλία το 2014 ανέβηκε πάνω από 300% σε σχέση με το 2013, με περισσότερους από 170.000 πρόσφυγες.

imageΧαράζοντας δρόμου ... Apr 25 by Ευάγριος Αληθινός 0 comments

Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε και δημοσιεύτηκε τον Μάρτη του 2010 στην εφημερίδα δρόμου "Άπατρις". Η αναδημοσίευσή και κοινοποίησή του είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητή, ακόμη και χωρίς καμία αναφορά στο συγγραφέα του.

more >>

imageΟι καταπιεσμένες τ&#... Jul 10 Anarkismo 0 comments

Επειδή το καπιταλιστικό σύστημα δεν είναι απλώς ένα οικονομικό σύστημα ή κάτι που αποκόπτεται αποκλειστικά από τις οικονομικές του βάσεις, καταλαβαίνουμε ότι ο αγώνας ενάντια στον ρατσισμό και την κρατική βία που στηρίζει, είναι επίσης ένας αγώνας ενάντια στις δομές του καπιταλιστικού συστήματος, ένα σύστημα πείνας, θανάτου και βίας κατά των καταπιεσμένων του κόσμου, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος ή τη γλώσσα τους. Ακριβώς, ενάντια σε αυτό το κράτος -που δεν ήταν ποτέ «ουδέτερο» στην επέκταση του καπιταλιστικού συστήματος, αλλά κεντρικό και οργανωτικό στοιχείο του- καλούμαστε να προωθούμε και να στηρίζουμε πάντα την αυτο-οργάνωση και τον αγώνα του κάθε καταπιεσμένου!

imageΜια η λύση: ελεύθερη... Jul 31 Anarkismo 0 comments

Ως διεθνιστές είμαστε ενάντια σε κάθε είδους σύνορα και φραγμούς μεταξύ των ανθρώπων και διαφωνούμε με την ενίσχυση των συνόρων γύρω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πολεμήσουμε ενάντια σε κάθε είδους ξενοφοβική ή φυλετική διάκριση σε βάρος τόσο των μεταναστών όσο και των αυτόχθονων εθνικών μειονοτήτων. [Dansk] [Français] [English] [Norsk] [Italiano] [Čeština]

textΌχι στη ντιρεκτίβα &... Dez 06 0 comments

Όχι στην επικύρωση της ντιρεκτίβας του αίσχους από τo Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης! - Αντίσταση στην Ευρώπη-Φρούριο! - Αλληλεγγύη σε μετανάστες - πρόσφυγες! - Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας στα Χανιά!

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]