user preferences

New Events

Ιβηρική

no event posted in the last week

Για τη Γενική Απεργία της 3ης Οκτώβρη

[Castellano] [Français] [English] [Català]

category Ιβηρική | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday October 03, 2017 04:57author by Ελευθεριακές οργανώσεις Καταλονίας Report this post to the editors

Απευθύνουμε έκκληση στους εργαζόμενους της Καταλονίας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας και με έναν πολύ ειδικό τρόπο να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική απεργία που καλέστηκε για τις 3 Οκτωβρίου. Επειδή το μαχητικό πνεύμα που ταξιδεύει ιστορικά σε αυτόν τον τόπο της Γης δεν θα λυγίσει τόσο εύκολα, επειδή είμαστε η εργατική τάξη και θέλουμε να αποφασίσουμε τα πάντα. Τώρα όλοι στο δρόμο, τώρα ήρθε η ώρα να πολεμήσουμε!
cat_libertaria.jpg

Κοινή ανακοίνωση ελευθεριακών οργανώσεων της Καταλονίας για τη Γενική Απεργία της 3ης Οκτώβρη

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ! ΣΤΙΣ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Τα συνδικάτα, οι οργανώσεις και οι ομάδες που υπογράφουν το κείμενο, θέλουν να επικοινωνήσουν στους εργάτες και σε όλες τις λαϊκές τάξεις τη θέση τους για τις διάφορες καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους των πόλεων μας.

Εδώ και μερικά χρόνια, είδαμε πώς η κλιμάκωση της έντασης σε μια υπάρχουσα ιστορική σύγκρουση χρησιμοποιείται για να αναστείλει τα θεμελιώδη δικαιώματα του πληθυσμού. Προερχόμαστε από μια πολιτική και συνδικαλιστική παράδοση που υπερασπίστηκε ιστορικά τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των καταπιεσμένων τάξεων και έχει βγει στους δρόμους να πολεμήσει όταν επιχειρείται να αφαιρεθεί η δύναμη που μας επιτρέπει να είμαστε πρωταγωνιστές του παρόντος και του μέλλοντος μας.

Ως ελευθεριακοί και ενεργό κομμάτι των λαϊκών και συνδικαλιστικών κινημάτων στην Καταλονία, θα υπερασπιζόμαστε πάντα το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των λαών -ξεκινώντας από τη δική μας. Αντιλαμβανόμαστε αυτό ως μια βασική αρχή του φεντεραλισμού, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανθρώπινη συνύπαρξη επί ίσοις όροις. Είμαστε σαφείς ότι η πλήρης χειραφέτηση θα είναι αδύνατη χωρίς το προηγούμενο βήμα της εξάλειψης της υπάρχουσας οικονομικής δομής, δηλαδή του καπιταλισμού. Μέχρι να συμβεί αυτό, οι συνθήκες διαβίωσης της εργατικής τάξης θα συνεχίσουν να συνθλίβονται από τα καταλανικά και τα ισπανικά αφεντικά που λειτουργούν πάντα χέρι-χέρι για να επιβάλουν περικοπές στα κοινωνικά δικαιώματα.

Ωστόσο, θέλουμε να καταγγείλουμε την στρατιωτικοποίηση και την καταπίεση που υφιστάμεθα από το ισπανικό κράτος το οποίο επιδεικνύοντας ένα πολύ εγκληματικό και αυταρχικό πρόσωπο, θέλει να επιβάλει τη βούλησή του στις τελευταίες εξελίξεις. Είμαστε πάντα εναντίον εκείνων που έχουν στρατιωτικοποιήσει την Καταλονία – και οποιαδήποτε επικράτεια – για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες λαϊκές διαμαρτυρίες ή τη λαχτάρα για κοινωνική χειραφέτηση.

Αντιστεκόμαστε στην καταστολή του κράτους γιατί την έχουμε βιώσει συστηματικά και κατ’ επανάληψη στα δικά μας σώματα, στο δρόμο και στη δουλειά. Για αυτό επίσης θέλουμε να καταγγείλουμε την κατασταλτική φύση της Generalitat de Catalunya (Κυβέρνησης της Καταλονίας) η οποία τα τελευταία χρόνια έχει διώξει, χτυπήσει, συλλάβει και φυλακίσει όλους εκείνους που δεν ήθελαν να κοιτάξουν από την άλλη μεριά κάθε φορά που καταπατούνταν τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα. Δεν ξεχνάμε τον τρόπο με τον οποίο η καταλανική αστυνομία – mossos d’esquadra – μας εκδίωξε απο την Plaça Catalunya, φυλάκισε και κατήγγειλε συνδικαλιστές, μας δίωξε γιατί συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις γύρω από το κοινοβούλιο τις μέρες που μας περιέκοβαν τα κοινωνικά μας δικαιώματα, ή που, υπό το πλαίσιο της πολιτικής επέμβασης, μας συνελάμβανε και μας φυλάκιζε στην πρόσφατη “Επιχείρηση Πανδώρα”, ή, μέσα στα υπόλοιπα, τους θανάτους και τους ακρωτηριασμούς. Έτσι, λοιπόν, δε θα επιτρέψουμε κανέναν να μας πάρει ό,τι είναι δικό μας, φέροντας όποια σημαία φέρει.

Για εμάς, η αυτοδιάθεση και η χειραφέτηση των λαών, των πόλεων και των ανθρώπων δεν μπορούν να παραμείνουν αποκλειστικά στην απόφαση ενός συγκεκριμένου εδαφικού πλαισίου. Η συλλογική ελευθερία δεν είναι δυνατή χωρίς την αποφασιστική δράση του λαού και των εργαζομένων ενάντια στο κράτος και την πολιτική ελίτ που κατέχει τις αντικοινωνικές, πατριαρχικές και καταπιεστικές δομές, οι οποίες επίσης υποστηρίζονται από την επονομαζόμενη Καταλανική κυριαρχία. Η αυτοδιάθεση και η χειραφέτηση θα είναι δυνατές μόνο μέσω της ανυπότακτης δράσης των καταπιεσμένων, οι οποίοι κατανοούν σε αυτό το γεγονός την υπεράσπιση και τη βελτίωση των υλικών συνθηκών διαβίωσής τους. Η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, του πλούτου, η εξάλειψη όλων των μορφών καταπίεσης -όπως η πατριαρχία και οι διάφορες μορφές εξουσίας, τόσο οι ρητές όσο και οι άρρητες- η ευρύτερη ελευθερία της λήψης αποφάσεων και της συμμετοχής, η άμεση δράση και η αυτοδιαχείριση θα είναι αυτό που θα μας κάνει πραγματικά ελεύθερους.

Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι είναι ο λαός που αποτελεί το πολιτικό και ταξικό υποκείμενο, ο οποίος πρέπει να χρησιμεύσει ως βάση για οποιαδήποτε σημαντική κοινωνική αλλαγή και, ως εκ τούτου, επικροτούμε το πέρασμα των λαϊκών οργανώσεων στην πρακτική της ανυπακοής και της αντίστασης στο υπάρχον εξουσιαστικό πλαίσιο. Θέλουμε αυτή η στάση της ανυπακοής και αντιπαράθεσης με την εξουσία να υπερβεί την παρούσα κατάσταση και διευρυνθεί ενάντια σε όλες τις αδικίες που υφιστάμεθα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, απευθύνουμε έκκληση στους εργαζόμενους της Καταλονίας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας και με έναν πολύ ειδικό τρόπο να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική απεργία που καλέστηκε για τις 3 Οκτωβρίου. Επειδή το μαχητικό πνεύμα που ταξιδεύει ιστορικά σε αυτόν τον τόπο της Γης δεν θα λυγίσει τόσο εύκολα, επειδή είμαστε η εργατική τάξη και θέλουμε να αποφασίσουμε τα πάντα. Τώρα όλοι στο δρόμο, τώρα ήρθε η ώρα να πολεμήσουμε!

CNT Catalunya i Balears (Εθνική Συνομοσπονδία Εργασίας – Καταλονίας και Βαλεαρίδων)

CGT Catalunya (Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας Καταλονίας)

Negres Tempestes – Llibertàries per l’alliberament dels pobles (Ελευθεριακοί για τη λαϊκή απελευθέρωση)

Embat, organització llibertària de Catalunya (ελευθεριακή οργάνωση της Καταλονίας

Heura Negra, assemblea llibertària de Vallcarca (ελευθεριακή συνέλευση περιοχής Vallcarca )

Oca Negra, assemblea llibertària del Clot-Camp de l’Arpa (ελευθεριακή συνέλευση περιοχής Clot-Camp de l’Arpa)

Solidaritat Obrera (Εργατική Αλληλεγγύη – Αναρχοσυνδικαλιστική Συνομοσπονδία)

*Μετάφραση: αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”

https://ipposd.wordpress.com/2017/10/02/%CE%BA%CE%BF%CE...E%BD/

Related Link: https://ipposd.wordpress.com

This page has not been translated into Português yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Reflexiones sobre la situación de Afganistán

Αυτοοργάνωση ή Χάος

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]