Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht
Recent articles by A Greek anarchist*
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Καταστολή / Φυλακές

Aλληλεγγύη στ&#... Okt 01 20 by Various organizations

Τελεσίγραφο ... Dez 06 19 by Αργύρης Αργυριάδης

Ανομία Sep 30 19 by Αργύρης Αργυριάδης

Αντίσταση στην κρατική καταστολήcategory Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Αφιέρωμα author Montag September 02, 2019 09:57author by A Greek anarchist* - MACG (personal capacity) Report this post to the editors

Αντίσταση στις εκκενώσεις των καταλήψεων

featured image

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, πρέπει να συνεχιστεί η αντίσταση όλων των τελευταίων χρόνων, αλλά και να ενδυναμωθεί η προσπάθεια για ένα ανοιχτό μέτωπο απέναντι στην καταστολή. Ο πρωταρχικός στόχος θα πρέπει να είναι η υπεράσπιση των καταλήψεων και ευρύτερος στόχος η υπεράσπιση όλων των κοινωνικών κεκτημένων απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο μέχρι την ανατροπή τους.
Πρέπει να ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές και να δημιουργηθούν νέες, πρέπει να ενταθούν οι τοπικοί, κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες. Να μην αφεθεί ο αγώνας να αφομοιωθεί από καμιά καθεστωτική δύναμη. Να τσακιστούν οι κατασταλτικές δυνάμεις, να σπάσει η μιντιακή προπαγάνδα και να βγει προς τα έξω η αλήθεια του αγώνα των καταπιεσμένων.

Αντίσταση στις εκκενώσεις των καταλήψεων - Αντίσταση στην κρατική καταστολήΔεν υπάρχει τόπος και χρόνος, δεν υπάρχει χώρα ή κάποιος τόπος στον κόσμο που το κράτος και το κεφάλαιο να μην εξαπέλυε πάντα επιθέσεις κάθε είδους και μορφής σε όλους όσοι υπονόμευσαν την υπόστασή τους που να μην αφαίμαζε τον κόσμο της εργασίας και τους κοινωνικούς και φυσικούς πόρους. 

Τεράστια κομμάτια του ελληνικού λαού, ειδικά τα τελευταία δέκα χρόνια βίωσαν και βιώνουν μία από τις πιο βίαιες επιθέσεις του τελευταίου αιώνα με τη νομιμοποίηση, και με κυβερνητική έγκριση, της μαζικής εξαθλίωσης και της άκρατης φτωχοποίησης των ήδη καταπιεσμένων και εκμεταλλευομένων ανθρώπων. Στην ολοένα τεταμένη αυτή κατάσταση, εκτός από τις εκάστοτε κυβερνήσεις έβαλαν αποφασιστικά το χεράκι τους και οι εκάστοτε αντιπολιτεύσεις και γενικά ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Από την άλλη, ολόκληρο σχεδόν το πολιτικό φάσμα προσπάθησε και εξακολουθεί με νύχια και με δόντια να ξεπουλήσει τα πάντα στο μεγάλο κεφάλαιο, σε αετονύχηδες επενδυτές που έχουν σχηματίσει κονσόρτσιουμ και μεγαλοεταιρίες με σκοπό το ξεζούμισμα όσο το δυνατόν περισσότερων λαϊκών και κοινωνικών στρωμάτων.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, όλοι αυτοί έβαλαν στο χέρι κάθε τι που θα μπορούσε να εξαργυρωθεί σε χρήμα, σε πολλές περιπτώσεις αντί πινακίου φακής, μόνο και μόνο γιατί οι εκάστοτε κυβερνήσεις έπρεπε να συγκεντρώσουν πόρους αποπληρωμής μέρους του τεράστιου εξωτερικού χρέους της χώρας. Έτσι, εκτός από τις πιο άγριες περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, εκτός από την τεχνητή εκτόξευση της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη, κρατικές ή κοινωνικές ιδιοκτησίες πέρασαν στα χέρια ντόπιων και ξένων μεγαλοκαρχαριών και όσες δεν έχουν ακόμα ξεπουληθεί αναμένεται να ξεπουληθούν εντός ολίγου, δηλαδή στη θητεία της παρούσας δεξιάς κυβέρνησης.

Σε όλα αυτά ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστική η συμβολή και η επι-βολή διεθνικών οικονομικών οργανισμών, όπως Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Ένωση κ.λπ. Αυτοί ήταν που κατάρτισαν και καθοδήγησαν το σχέδιο αυτό πλήρους αφαίμαξης και καταλήστευσης των λαϊκών στρωμάτων και των ίδιων των κρατικών οικονομιών, επιβάλλοντας μέτρα και ξανά μέτρα και απειλώντας τις κυβερνήσεις για το τι τους περιμένει εάν δεν συναινέσουν και δεν τα εφαρμόσουν.

Η αντίδραση σημαντικών παραμέτρων του γενικότερου κοινωνικού κινήματος, από την άλλη, ήταν μια εκτεταμένη κοινωνική αντίσταση και αλληλεγγύη. Για πρώτη φορά στην ιστορία του κοινωνικού κινήματος της χώρας συγκροτήθηκαν αυτο-οργανωμένοι χώροι, όπως υποδομές στέγασης, κοινωνικά ιατρεία, συλλογικές κουζίνες, ανοιχτά πάρκα και δημόσιοι χώροι και πάμπολλα άλλα εγχειρήματα. Όλα αυτά, παρά τις αδυναμίες, τις αντίξοες συνθήκες, την έλλειψη σχετικής παράδοσης, αλλά και τις υποχωρήσεις και παλινωδίες, κυρίως μεγάλων κομματιών της αριστεράς. Και δεν μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον είχε γίνει μια κατεξοχήν συστημική πολιτική δύναμη, η οποία, από τη μια, προσεταιρίστηκε αρκετά κινήματα από τα κάτω, αλλά, από την άλλη, όπως φάνηκε με την αναρρίχησή της στην κυβερνητική εξουσία, τα είχε ήδη μετατρέψει σε εκλογική βάση, καθιστώντας τα στη συνέχεια άχρηστα. Μιλάμε και για μεγάλο μέρος της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το οποίο στάθηκε παντελώς ανίκανο να κατανοήσει τις εκκολαπτόμενες αυτές κοινωνικές συνθήκες που συνιστούσαν μια εν τη γενέσει της σοβαρή ανατρεπτική και κοινωνικά συνειδητοποιημένη κατάσταση, βυθισμένη στις χρόνιες ιδεοληψίες της και χτυπημένη από τον ίδιο τον κατακερματισμό σε κομματίδια και ομαδούλες.

Ωστόσο, οι καταλήψεις, η δημιουργία πολιτικών ομάδων, η εμφάνιση και ανάδυση εργατικών σωματείων βάσης, οι συνελεύσεις πλατειών και γειτονιών, δημιούργησαν ένα σταθερό κοινωνικό έδαφος που έχει συγκεντρώσει σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες, σχηματίζοντας κοινότητες αγώνα με ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και έχοντας μια ευρεία απεύθυνση στην κοινωνία ασκώντας παράλληλα και κριτική. Πολλές φορές έπρεπε να χρησιμοποιήσει τη βία για να υπερασπιστεί και να επεκτείνει τους ελεύθερους χώρους και τα εδάφη του από τα κρατικά και καπιταλιστικά συμφέροντα και τις φασιστικές επιθέσεις. Το κίνημα μεγάλωσε μέσα στην πολυμορφία και την ζωντάνια, παρά τη συνεχιζόμενη ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και των κινητοποιήσεων, ακόμα και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ανάληψη της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία και επειδή το κόμμα αυτό είχε προαναγγείλει ότι μια από τις άμεσες προτεραιότητές της θα είναι το ξεκαθάρισμα της περιοχής των Εξαρχείων και η επάνοδος στην «κανονικότητα», την Δευτέρα, 26/8, νωρίς το πρωί, πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στα Εξάρχεια και εκκένωσαν τέσσερις καταλήψεις. Δυο προσφυγικές μεταναστευτικές, την Transito και την Σπύρου Τρικούπη 17, στις οποίες αιχμαλώτισαν 144 πρόσφυγες μετανάστες, κυρίως γυναίκες μετανάστριες και παιδιά, ξεριζώνοντάς τους για δεύτερη φορά από τους χώρους διαμονής τους και απομονώνοντάς τους σε κέντρα κράτησης. Ολόκληρες οικογένειες μεταναστών και προσφύγων εκδιώχθηκαν από χώρους που βρήκαν καταφύγιο και προσπαθούσαν συλλογικά να επιβιώσουν. Θα ακολουθήσει, βέβαια, ο εγκλεισμός τους σε κάποιο κολαστήριο, αποκλεισμένοι σε γκρίζες ζώνες εκτός κοινωνικού ιστού, με τις γνωστές άθλιες συνθήκες κράτησης, με ανεπαρκή ιατρική περίθαλψη και σίτιση.

Την ίδια μέρα και τις ίδιες ώρες εισβολές-εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε μια υπό διαμόρφωση στεγαστική και πολιτική κατάληψη στην οδό Ασημάκη Φωτήλα και στην κατάληψη Gare, στην οδό Καλλιδρομίου, όπου πραγματοποιήθηκαν και 3 συλλήψεις. Η αστυνομία εισέβαλε επίσης και στο σπίτι συντρόφων από την κατάληψη Gare.
Τρεις μέρες μετά και ενώ η βαριά αστυνομική παρουσία στην περιοχή συνεχίζεται, η αστυνομία επιτίθεται σε κόσμο, οικογένειες και μη, που παρακολουθούσαν από καιρό προγραμματισμένη συναυλία και άλλες εκδηλώσεις στην πλατεία Εξαρχείων, εισβάλλοντας επίσης και στην αναρχική κατάληψη VOX, με δακρυγόνα και άλλα επικίνδυνα αέρια, αλλά δεν την εκκένωσαν.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τις καταλήψεις και το ίδιο το αναρχικό και γενικότερο κοινωνικό κίνημα, η συγκεκριμένη κατασταλτική επιχείρηση έχει ως στόχο τους μετανάστες/τριες και πρόσφυγες. Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν ένα από τα πιο καταπιεσμένα κομμάτια της κοινωνίας αφού η ίδια τους η ύπαρξη κρίνεται παράνομη. Σε κατάσταση παρανομίας δεν υπάρχει πρόσβαση σε υγεία και εκπαίδευση ενώ οι όροι εργασίας είναι όροι πραγματικής σκλαβιάς. Η κατάσταση αποκλεισμού, η οποία πολλές φορές έρχεται και από ένα κομμάτι της κοινωνίας, τους οδηγεί σε βίαιες και εξαγριωτικές καταστάσεις, οι οποίες μετά χρησιμοποιούνται από το κράτος και τους ρατσιστές για να επιτεθούν στους μετανάστες.

Πολλοί επιλέγουν την αυτο-οργάνωση και τις δομές αλληλεγγύης του κινήματος ώστε να επιβιώσουν και να αντισταθούν. Μαζί με ντόπιους και διεθνείς αλληλέγγυους/ες χτίζουν κοινότητες και διεκδικούν την ορατότητά τους αποτελώντας άμεση απειλή για την πολιτική και οικονομική εξουσία. 
Η αλληλεγγύη αυτού του είδους βρίσκεται σε αντίθεση με την ανθρωπιστική βοήθεια των ΜΚΟ που θυματοποιούν τους μετανάστες και βγάζουν χρήμα από τα προβλήματά τους. Η πραγματική αλληλεγγύη βρίσκεται, ταυτόχρονα, σε σύγκρουση με τον ανθρωπισμό του κράτους που χρησιμοποιείται απλώς για να συγκαλύψει τους θανάτους στα σύνορα και τις δολοφονικές συνθήκες στα κέντρα κράτησης. Εκεί οι κρατούμενοι/ες στερούνται ιατρικής περίθαλψης υποφέροντας καθημερινά από ασθένειες που οδηγούν στο θάνατο, στερούνται βασικής υγιεινής ζώντας με κοριούς στα κελιά και άθλιο φαγητό, βασανίζονται κατ' εξακολούθηση με ξυλοδαρμούς, βιασμούς από τους ανθρωποφύλακες κι όλα αυτά με σκοπό να εγκαταλείψουν το ελλαδικό και ευρωπαϊκό έδαφος και να μην προβάλουν καμία αντίσταση στην περαιτέρω υποτίμηση και απαξίωσή τους. Η μεταφορά τους από τις καταλήψεις που οι ίδιοι επέλεξαν να ζουν, αναιρεί την αξιοπρέπεια και την αυτοδιάθεσή τους, ενώ η δικαιολογία ότι τα κέντρα κράτησης είναι ασφαλέστερα και πιο υγιεινά, αποτελεί ένα από τα πιο χυδαία ψέματα του κράτους, μια απόλυτη αντιστροφή της πραγματικότητας.

Όσον αφορά πιο συγκεκριμένα τις καταλήψεις, όλα αυτά τα χρόνια έχουν απαντήσει σε πληθώρα αναγκών και επιθυμιών. Είναι ελεύθεροι χώροι όπου η κοινωνική βάση δημιουργεί εκ νέου τις σχέσεις της χωρίς κρατικό έλεγχο και οικονομικό αποκλεισμό, υπερβαίνοντας εθνικές, έμφυλες και άλλες συστημικές διακρίσεις. Απαντούν σε βασικές ανάγκες όπως η στέγαση, σπάζοντας τον εκβιασμό του ενοικίου και εν μέρει της μισθωτής σκλαβιάς. Σε καιρούς μαζικού εκτοπισμού που προκαλείται από την φτώχεια και τους διακρατικούς πολέμους, έχουν προσφέρει καταφύγιο σε χιλιάδες ανθρώπους απαλλάσσοντάς τους από τα βάρβαρα κέντρα κράτησης μεταναστών. Ένα από τα πιο σημαντικά τους επιτεύγματα είναι το ότι άνθρωποι με διαφορετικές καταβολές οργανώθηκαν στις καταλήψεις και συγκρότησαν συλλογικά σώματα για να δημιουργήσουν εγχειρήματα που αντανακλούν τον κόσμο ισότητας και ελευθερίας που επιθυμούμε. Οι καταλήψεις, από κοινού με άλλες κοινωνικές και κινηματικές δυνάμεις, υπερασπίζονται τις γειτονιές και τους δημόσιους χώρους από τα επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα της εξουσίας.

Η πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι συνέχεια αυτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αποσκοπεί στη μετατροπή ολόκληρης της επικράτειας σε εύκολα εκμεταλλεύσιμο έδαφος για το τοπικό και το ξένο κεφάλαιο. Αποτέλεσμα είναι η περαιτέρω εκμετάλλευση και καταστροφή του περιβάλλοντος και ο επιθετικός εξευγενισμός (gentrification) του αστικού χώρου που μετατρέπει γειτονιές-εντός των πόλεων σε ζώνες τουριστικής κατανάλωσης, εκτοπίζοντας τους κατοίκους και πραγματοποιώντας μια άτυπη «κοινωνική εκκαθάριση». 
Για την εφαρμογή των προαναφερθέντων, και χωρίς μεγάλη αντίσταση, είναι πρωταρχικής σημασίας η πειθάρχηση των εργαζομένων, ανέργων, φοιτητών, μαθητών, μεταναστών, γυναικών, η φυλάκιση όσων εξεγείρονται και η στρατιωτικοποίηση του δημόσιου χώρου. 

Δεν είναι τυχαίο ότι ορισμένες από τις πρώτες κινήσεις του κράτους ήταν η ενσωμάτωση του σωφρονιστικού συστήματος και του υπουργείου μετανάστευσης στην αστυνομική δικαιοδοσία. Ταυτόχρονα, προσέλαβαν 1500 νέα άτομα στις αστυνομικές δυνάμεις επεκτείνοντας τον κρατικό στρατό καταστολής. Ποινικοποίησαν περαιτέρω τα μέσα του αγώνα και κατάργησαν το πανεπιστημιακό άσυλο προετοιμαζόμενοι να αντιμετωπίσουν τους νέους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες. Μια κατάσταση, για την οποία φέρει το ίδιο μερίδιο ευθύνης και ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όταν ήταν κυβέρνηση αφομοίωσε και απονέκρωσε, όπως είπαμε και πριν, τους κοινωνικούς αγώνες, ανοίγοντας τον δρόμο για ένα ακόμα πιο επιθετικό κράτος που βλέπουμε να εκδηλώνεται απροκάλυπτα κατά την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας. 

Να σημειωθεί, επίσης, εδώ, ότι την η μέρα των εκλογών ο ακροδεξιός αξιωματικός της ΕΛΑΣ, Κ. Ηλιόπουλος, έγραφε δημόσια: «Κυριάκο Μητσοτάκη κυβέρνησε τη χώρα και τους Έλληνες όπως γουστάρεις!!! Τα ΜΑΤ είναι δίπλα σου γιατί ΕΜΕΙΣ είμαστε το κράτος». Στις 26 Αυγούστου, ημέρα της αστυνομικής επίθεσης, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σ. Μπαλάσκας, χαρακτήρισε την επιχείρηση εκκένωσης των τεσσάρων καταλήψεων ως «μία αθόρυβη, νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα, η οποία είναι η αστυνομία και αυτή θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια", διευκρινίζοντας αργότερα ότι "σκουπίδια είναι οι αναρχοαριστεροί και ενοχλητική σκόνη οι πρόσφυγες και μετανάστες»...

Να τονιστεί εδώ, ότι στις επιχειρήσεις εκκένωσης δεν βρέθηκαν ούτε ναρκωτικά ούτε όπλα, μόνο άνθρωποι που αντιμετωπίζουν το ρατσισμό, την ξενοφοβία, την αγριότητα της «πολιτισμένης» κοινωνίας, με ένα συνεχές σφίξιμο στην καρδιά, σ' ένα καθεστώς διαρκούς ομηρίας και ανασφάλειας.


Την επόμενη των εκκενώσεων και αφού η επιχείρηση αποδείχτηκε φιάσκο και ενώ κυκλοφόρησαν σ' όλο τον κόσμο φωτογραφίες γυναικόπαιδων στις κλούβες, τα Μ.Μ.Ε φιλοξενούν ψευδείς τοποθετήσεις, παρουσιάζοντας τις καταλήψεις ως μπίζνες κάποιων επιτήδειων, όπου υπάρχει αντίτιμο για τη διαμονή. Δεν αντιλαμβάνονται ότι η αλληλεγγύη στους μετανάστες και πρόσφυγες συνιστά στην πράξη τη σχέση μεταξύ των καταπιεσμένων που στοχεύει στο να σπάσει τα τείχη της σιωπής και της εξατομίκευσης που προσπαθούν να υψώσουν οι κυρίαρχοι ανάμεσα στους φτωχούς. Ότι η αλληλεγγύη σε εκείνο το κοινωνικό κομμάτι που δέχεται την πιο άγρια εκμετάλλευση και καταπίεση είναι αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, την κρατική καταστολή και το κεφάλαιο.

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, πρέπει να συνεχιστεί η αντίσταση όλων των τελευταίων χρόνων, αλλά και να ενδυναμωθεί η προσπάθεια για ένα ανοιχτό μέτωπο απέναντι στην καταστολή. Ο πρωταρχικός στόχος θα πρέπει να είναι η υπεράσπιση των καταλήψεων και ευρύτερος στόχος η υπεράσπιση όλων των κοινωνικών κεκτημένων απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο μέχρι την ανατροπή τους.


Πρέπει να ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές και να δημιουργηθούν νέες, πρέπει να ενταθούν οι τοπικοί, κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες. Να μην αφεθεί ο αγώνας να αφομοιωθεί από καμιά καθεστωτική δύναμη. Να τσακιστούν οι κατασταλτικές δυνάμεις, να σπάσει η μιντιακή προπαγάνδα και να βγει προς τα έξω η αλήθεια του αγώνα των καταπιεσμένων.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τους χώρους αγώνα.

Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών

*Στο κείμενο αυτό εκτός από τις απόψεις του συγγραφέα έχουν χρησιμοποιηθεί και αποσπάσματα από σχετικά κείμενα των τελευταίων ημερών.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Hauptseite

Reflexiones sobre la situación de Afganistán

Αυτοοργάνωση ή Χάος

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | gr

Mo 20 Sep, 23:29

browse text browse image

sygkentrosiebouka1.jpg imageΥπερβάλων ζήλος 18:40 Do 07 Mär by Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας 0 comments

Παραφράζοντας το εθνικιστικό κρεσέντο «ας ξεβρομίσει» λοιπόν η Αθήνα από τη δυσωδία της αστυνομικής αυθαιρεσίας και αστυνομοκρατίας, «ας ξεβρομίσει» η Ομόνοια από το άντρο ανθρωποκτόνων που λέγεται Α.Τ. Ομονοίας, ας «ξεβρομίσει» από όσους εμπειρογνώμονες τους συγκαλύπτουν πιστοποιώντας πλαστές αιτίες θανάτου κρατουμένων του Α.Τ. Ομόνοιας.

12311094_1697455980474713_9086228949900891244_n.jpg imageΕνάντια στην επίσκ&#... 04:31 Do 07 Dez by Αναρχική Ομοσπονδία 0 comments

Να δωθεί ένα μύνημα διεθνιστικής αλληλεγγύης και έμπρακτης κοινότητας των αγωνιζόμενων. Να δωθεί ένα μύνημα ενάντια στα πολεμικά σχέδια στην περιοχή μας, ενάντια στο φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, στο πλευρό των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών που το αντιμάχονται.

download.jpg imageΝίκη στους Nuriye Gülmen και Semih Özakç... 17:52 Mo 16 Okt by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Οι προλετάριοι όλων των χωρών δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Βρισκόμαστε στο ίδιο ταξικό στρατόπεδο, παρά τα όσα διαγγέλλουν οι αστικές αφηγήσεις, που θέλουν να διαιωνίσουν την πολιτική ανελευθερία και την οικονομική εκμετάλλευση των από τα κάτω, προς όφελος των κυρίαρχων. Οφείλουμε να απαντήσουμε λοιπόν στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα που καταδυναστεύει τις ζωές μας και μας ξεζουμίζει καθημερινά, οργανώνοντας και διεξάγοντας ακηδεμόνευτα την κοινωνική επανάσταση για την παγκόσμια χειραφέτηση των πληβειακών στρωμάτων, που θα σημάνει τη γενικευμένη κοινωνική αυτοδιεύθυνση.

download.jpg imageΑλληλεγγύη στον αν&#... 06:41 Mi 20 Sep by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο σύντροφο και σε όλους τους αρνητές στράτευσης που βρίσκονται στο στόχαστρο δικαστικών, στρατιωτικών και κρατικών θεσμών. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της τάξης μας.

ykbxfxpzt02fgzghe0up_g.jpg imageΑλληλεγγύη στους N. Gülme... 19:02 Fr 15 Sep by Όμικρον72 0 comments

Η φυλάκιση των δύο απεργών πείνας αποτελεί κομμάτι της ολοκληρωτικής και αυταρχικής πολιτικής του Ερντογάν και του κόμματός του (AKP). Μια πολιτική “...που ήρθε να μονιμοποιηθεί με το αποτυχημένο πραξικόπημα τις 15ης Ιουλίου, που οργάνωσε μερίδα υψηλόβαθμων στρατιωτικών που κατηγορήθηκαν από το κράτος ότι συμμετείχαν στο κίνημα του Γκιουλέν.

__3.jpg imageΠορεία Αλληλεγγύη ... 06:33 Di 27 Jun by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Αυτή η τρομοκρατία έχει πρωτίστως ως στόχο τους συντρόφους που κάνουν την πολιτική επιλογή του ένοπλου αγώνα, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι, όχι απλώς με τον κίνδυνο, αλλά με το δεδομένο ότι δεν θα είναι μόνο εκείνοι που θα βρεθούν στα κελιά της δημοκρατίας, αλλά και οι κοντινοί τους άνθρωποι. Έχει, όμως, στόχο και όλο το υπόλοιπο κίνημα: τους αναρχικούς -μιας και όλοι μπορεί να βρεθούμε αύριο κατηγορούμενοι χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο, με στημένες αστειότητες που βρωμάν προχειρότητα από τα καθίκια της αντιτρομοκρατικής- αλλά και το ευρύτερο κίνημα, πάνω από τα κεφάλια του οποίου δεν υπάρχει πια μία απειλή μόνο για τους ίδιους, αλλά και για την οικογένεια τους, τους φίλους τους, όσους βρίσκονται κοντά τους.

.jpg imageΚολαστήριο! 19:16 So 23 Apr by Συνέλευση Αναρχικών από τα Ανατολικά Ελευθερια_ 0 comments

Η αλληλεγγύη στον αγώνα των ασθενών-κρατουμένων του κολαστηρίου και των κρατουμένων στις γυναικείες πτέρυγες του Κορυδαλλού για πρόσβαση στην περίθαλψη, όπως και η αλληλεγγύη σε κάθε αγώνα που απαιτεί ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης μέσα στις φυλακές, άδειες για τους κρατούμενους ή τήρηση της νομοθεσίας, η οποία συχνά καταστρατηγείται (ειδικά όταν πρόκειται για πολιτικούς κρατουμένους) είναι αναπόσπαστο μέρος της ταξικής πάλης.

vilazografou.jpg imageΗ αλληλεγγύη δεν εκ&... 16:15 Di 14 Mär by Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας 0 comments

Το ξημέρωμα της Δευτέρας 13 Μαρτίου, 130 δικοί μας άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν ακούσια από την κατάληψη φιλοξενίας, στο μέχρι τότε και για παραπάνω από ένα χρόνο εγκαταλελειμμένο κτίριο του Δρακοπούλειου κέντρου αιμοδοσίας στην Αλικβιάδου 9, στο οποίο είχαν επιλέξει εκούσια να μείνουν εκεί. Στέλνουμε δε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους συλληφθέντες της κατάληψης της Βίλας Ζωγράφου, έναν τοπικό ακηδεμόνευτο χώρο που επίσης εκκενώθηκε σήμερα. Είναι φανερό ότι το σύγχρονο «αριστερό» υπόδειγμα είναι αυτό της επιτηρούμενης κατασταλτικά συνοδείας και της θεσμικής κηδεμονίας, απέναντι σε ότι είναι ακηδεμόνευτο και αυτοργανωμένο όπως οι δυο καταλήψεις που εκκενώθηκαν σήμερα.

ekkenosialkiviadou.jpg imageΑντιστεκόμαστε - υπ&... 21:02 Mo 13 Mär by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε 0 comments

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδόθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε ένα κρεσέντο κρατικού αυταρχισμού, πραγματοποιώντας μπαράζ επιθέσεων σε κατειλημμένους αυτοοργανωμένους χώρους στις γειτονίες της Αθήνας, συνεπικουρούμενη από την αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές. Πιο συγκεκριμένα, από τις 6:30 το πρωί η κατάληψη στέγης προσφύγων Δρακοπούλειο στην οδό Αλκιβιάδου, η κατάληψη της Βίλλας Ζωγράφου και της Gare (Kαλλιδρομίου) βρίσκονται υπό κρατική κατοχή, μετά από εισβολή των δυνάμεων κατοχής.

lamia2.jpg image"Κορκονέας" Κορκονέ&... 16:04 Do 02 Mär by Αναρχική Ομοσπονδία 0 comments

Την απονομή του δικαίου δεν μπορεί να την κάνει ο θύτης. Το κράτος και η αστυνομία δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από έναν "καμένο χαρτί" εντολοδόχο τους. Είναι η ίδια η φύση αυτής της δίκης που εμείς οφείλουμε να αμφισβητήσουμε. Ο Κορκονέας είναι ένοχος για όλους εμάς, είναι ένοχος με το δίκαιο της ταξικής μας θέσης. Το κράτος είναι ένοχο μέσω αυτού. Το κράτος, όμως, δικάζεται και καταδικάζεται μόνο στους δρόμους.

more >>

imageΤελεσίγραφο στην Ε&#... Dez 06 by Αργύρης Αργυριάδης 0 comments

Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Ο ακροδεξιός συμβιβασμός με την φιλελεύθερη αστική δημοκρατία είναι απλά μια τακτική κίνηση. Το πραγματικό πνεύμα της ακροδεξιάς εκκολάπτετε μέσα στο αυγό του φιδιού. Απλά καλύπτεται με έναν θεσμικό νομιμόφρονά μανδύα του εθνοσωτήρα από τους νεοφασίστες με σκοπό να κερδίσει την ευυποληψία και να κερδίσει την εξουσία. Σε αυτό το ιδεολογικό παιχνίδι της εξουσίας το μυαλό όπως πάντα είναι ο στόχος. Είναι πασιφανές ότι πρέπει όχι μόνο να αντισταθούμε σε αυτή την θεσμική λοβοτομή αλλά να καταδείξουμε ότι η κοινωνία δεν πρόκειται να κάνει πίσω προς όφελος ενός υπερφίαλου σωβινισμού. Η ακροδεξιά στην κυβέρνηση στοχεύει στην αποδόμηση της κοινοτυπίας του κακού.

imageΑνομία Sep 30 by Αργύρης Αργυριάδης 0 comments

Εν κατακλείδι οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι θα πρέπει να σταθούν ανάχωμα στον κοινωνικό δαρβινισμό και τον κανιβαλισμό ο οποίος κυριαρχεί δυστυχώς στα στενά των Εξαρχείων. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς τους κατοίκους, εργαζόμενους και τους θαμώνες της περιοχής. Αλλιώς είναι δεδομένο ότι με την είσοδο και μόνιμη εγκατάσταση της αστυνομίας στην περιοχή, η -οποία όχι μόνο δεν παρεμποδίζει αλλά κάνει τα στραβά μάτια στο ναρκοεμπόριο - θα οδηγήσει σίγουρα από το κακό στο χειρότερο. Δεν τρέφουμε αυταπάτες.

imageΗ συγκλονιστική «απ&... Apr 29 by Τάσος Θεοφίλου 0 comments

Η "απολογία" του Τάσου Θεοφίλου σήμερα 28 Απριλίου 2017 στην εκδίκαση του εφετείου του, καθρέφτισε για άλλη μια φορά την καθαρότητα του πνεύματός του, το αίσθημα αλληλεγγύης και την αξιοπρέπεια που τον διακρίνει αλλά και την ουσιαστική πολιτική και κοινωνική του συνείδηση.

imageΤα χίλια πρόσωπα το&... Apr 16 by Άνθος του Κακού 0 comments

Ο "μέσος πολίτης" λέει για τον Καρέλι: "καλά του κάνανε" και τον σκότωσαν γιατί δολοφόνησε έναν άνθρωπο στα "καλά καθούμενα". Μάλιστα, αντιλαμβανόμαστε αυτή την πρόταση πάνω σε δυο άξονες, το φόβο και την εκδίκηση. Ο "μέσος πολίτης" φοβάται τον όποιο Καρέλι γιατί είναι "κακούργος", "ληστής", "φονιάς" κλπ.

imageΕπιτήρηση και Φυλά&#... Mär 29 by Dmitri (republishing) 0 comments

Επιτήρηση και Φυλάκιση. Η σύντομη ιστορία της πειθαρχίας
Εισήγηση για τον κύκλο προβολών στο κοινωνικό κέντρο Πάτρας

more >>

imageΥπερβάλων ζήλος Mär 07 0 comments

Παραφράζοντας το εθνικιστικό κρεσέντο «ας ξεβρομίσει» λοιπόν η Αθήνα από τη δυσωδία της αστυνομικής αυθαιρεσίας και αστυνομοκρατίας, «ας ξεβρομίσει» η Ομόνοια από το άντρο ανθρωποκτόνων που λέγεται Α.Τ. Ομονοίας, ας «ξεβρομίσει» από όσους εμπειρογνώμονες τους συγκαλύπτουν πιστοποιώντας πλαστές αιτίες θανάτου κρατουμένων του Α.Τ. Ομόνοιας.

imageΕνάντια στην επίσκ&#... Dez 07 1 of Anarkismo Editorial Group 0 comments

Να δωθεί ένα μύνημα διεθνιστικής αλληλεγγύης και έμπρακτης κοινότητας των αγωνιζόμενων. Να δωθεί ένα μύνημα ενάντια στα πολεμικά σχέδια στην περιοχή μας, ενάντια στο φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, στο πλευρό των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών που το αντιμάχονται.

imageΝίκη στους Nuriye Gülmen και Semih Özakç... Okt 16 0 comments

Οι προλετάριοι όλων των χωρών δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Βρισκόμαστε στο ίδιο ταξικό στρατόπεδο, παρά τα όσα διαγγέλλουν οι αστικές αφηγήσεις, που θέλουν να διαιωνίσουν την πολιτική ανελευθερία και την οικονομική εκμετάλλευση των από τα κάτω, προς όφελος των κυρίαρχων. Οφείλουμε να απαντήσουμε λοιπόν στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα που καταδυναστεύει τις ζωές μας και μας ξεζουμίζει καθημερινά, οργανώνοντας και διεξάγοντας ακηδεμόνευτα την κοινωνική επανάσταση για την παγκόσμια χειραφέτηση των πληβειακών στρωμάτων, που θα σημάνει τη γενικευμένη κοινωνική αυτοδιεύθυνση.

imageΑλληλεγγύη στον αν&#... Sep 20 0 comments

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο σύντροφο και σε όλους τους αρνητές στράτευσης που βρίσκονται στο στόχαστρο δικαστικών, στρατιωτικών και κρατικών θεσμών. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της τάξης μας.

imageΑλληλεγγύη στους N. Gülme... Sep 15 0 comments

Η φυλάκιση των δύο απεργών πείνας αποτελεί κομμάτι της ολοκληρωτικής και αυταρχικής πολιτικής του Ερντογάν και του κόμματός του (AKP). Μια πολιτική “...που ήρθε να μονιμοποιηθεί με το αποτυχημένο πραξικόπημα τις 15ης Ιουλίου, που οργάνωσε μερίδα υψηλόβαθμων στρατιωτικών που κατηγορήθηκαν από το κράτος ότι συμμετείχαν στο κίνημα του Γκιουλέν.

more >>
© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]