Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Αργεντινή / Ουρουγουάη / Παραγουάη

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht

Washington Queiro ή “Mingo"

category Αργεντινή / Ουρουγουάη / Παραγουάη | Αναρχική Ιστορία | Κριτική / Παρουσίαση author Montag Januar 27, 2020 18:57author by Dmitri - (MACG - personal capacity) Report this post to the editors

Νεαρός και ενώ έκανε τα πρώτα του βήματα στον επαγγελματικό χώρο των γραφιστών, εργαζόμενος συν τοις άλλοις στα έντυπα Hechos, La Mañana και El País, συνδέθηκε με την ROE (Resistencia Obrero Estudiantil - Αντίσταση Εργατών Σπουδαστών). Έγινε μέλος της FAU λίγο μετά αφότου προσέγγισε τον αναρχισμό.
82550238_2636711606433528_246902396943335424_n.jpg

Washington Queiro ή “Mingo"

Στις 20 Γενάρη του 1950 γεννήθηκε στο Μοντεβίδεο, ο Washington Queiro ή Mingo, μαχητικός συνδικαλιστής και μέλος της FAU (Federación Anarquista Uruguaya - Αναρχική Ομοσπονδία Ουρουγουάης).

Νεαρός και ενώ έκανε τα πρώτα του βήματα στον επαγγελματικό χώρο των γραφιστών, εργαζόμενος συν τοις άλλοις στα έντυπα Hechos, La Mañana και El País, συνδέθηκε με την ROE (Resistencia Obrero Estudiantil - Αντίσταση Εργατών Σπουδαστών). Έγινε μέλος της FAU λίγο μετά αφότου προσέγγισε τον αναρχισμό.

Με το ξέσπασμα του πραξικοπήματος του 1973 στην Ουρουγουάη και μετά από μια σειρά επιδρομών σε σπίτια και στέκια από τις οποίες ξέφευγε σχεδόν την τελευταία στιγμή, ο Mingo αποφάσισε να μεταναστεύσει στην Αργεντινή, όπου έβαλε στόχο να συνεχίσει τη δράση του.

Στο Μπουένος Άιρες εργάστηκε αρχικά ως οδηγός ταξί και μετά σε ένα ντελικατέσσεν. Με το στρατιωτικό πραξικόπημα του Μάρτη του 1976, όπως και χιλιάδες άλλοι αγωνιστές, άρχισς και αυτός να έχει προβλήματα με τις αρχές.

Τον Οκτώβρη του ίδιου χρόνου συνελήφθη και φυλακίστηκε, στο πλαίσιο του Σχεδίου Κόντορ. Την τελευταία φιρά που τον είδε κάποιος εν ζωή ήταν τον ίδιο χρόνο στο κέντρο κράτησης CCD Automotores Orletti.

Έκτοτε αγνοείται.

Πηγή: Emilio Crisi.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
George Floyd: one death too many in the “land of the free”

Αργεντινή / Ουρουγουάη / Παραγουάη | Αναρχική Ιστορία | gr

So 06 Dez, 07:13

browse text browse image

Sorry, no stories matched your search, maybe try again with different settings.

imageCiriaco Duarte - Ο αναρχισμός στ ... Okt 17 by Paul Sharkey 0 comments

Για μερικές δεκαετίες ήταν στην ηγεσία της Ομοσπονδίας Τυπογράφων, υπηρετώντας ως Γραμματέας Πολιτισμού. Ήταν επίσης διευθυντής του «El Obrero Gráfico» («Ο Εργάτης Τυπογράφος») που έκλεισε και επανακυκλοφόρησε αρκετές φορές στις αρχές της δεκαετίας του 1940. Έγραψε άρθρα στην «Emancipación» («Χειραφέτηση») κατά τη διάρκεια του 1941 και του 1946 εναντίον της πολιτικής της τότε νεοσυσταθείσας CPT (Confederación Paraguaya del Tabajo - Παραγουανή Εργατική Συνομοσπονδία), της φασιστικής δικτατορίας και του ελέγχου των κομμουνιστών στο συνδικαλιστικό κίνημα μέσω της COP (Consejo Obrero Paraguaya - Παραγουανό Εργατικό Συμβούλιο). Υπό την κυβέρνηση Morinigo, στις αρχές του 1941, ο Ciriaco Duarte διορίστηκε εκπρόσωπος των εργαζομένων στο DNT Departamento Nacional del Trabajo - Εθνικό Τμήμα Εργασίας) και έγινε στόχος των κομμουνιστών ηγετών με τους οποίους βρισκόταν πάντα σε διαμάχη.

imageAlberto "Pocho" Mechoso Aug 06 by Juan Carlos Mechoso - FAU 0 comments

Απόσπασμα από το βιβλίο "Acción Directa Anarquista - Una Historia de FAU"

imageHuerta Grande (Ο Μεγάλος Κήπος) Okt 13 by FAU 0 comments

Huerta Grande, είναι ένα σημαντικό κείμενο από την Ουρουγουάη. Εδώ ρίχνουμε μια γρήγορη και συνοπτική ματιά στην ιστορία του αναρχικού κινήματος της χώρας αυτής κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Η Huerta Grande είναι εδώ.

Sorry, no press releases matched your search, maybe try again with different settings.
© 2005-2020 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]