Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Αργεντινή / Ουρουγουάη / Παραγουάη

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht

Η αναρχική Nora Giavedoni

category Αργεντινή / Ουρουγουάη / Παραγουάη | Αναρχική Ιστορία | Κριτική / Παρουσίαση author Mittwoch Februar 26, 2020 20:01author by Dmitri (translation) - MACG (personal capacity) Report this post to the editors

Θυμόμαστε και διεκδικούμε τη μαχητική δέσμευση της Nora. Η συμβολή της ήταν πολύ σημαντική για να σηματοδοτήσει ένα μονοπάτι αγώνα, οργάνωσης, δέσμευσης και ώθησης του αναρχισμού στην πόλη μας, της οποίας η οργάνωση είναι κληρονόμος όλων αυτών.
79089562_2609305832457587_3033974252333170688_o.jpg

Nora Giavedoni, συναδέλφισσα και αναρχική αγωνίστρια

Στις 12 Φεβρουαρίου 1975, γεννήθηκε στο Grenadier Baigorria της Αργεντινής, η συναδέλφισσα, η αναρχική αγωνίστρια, Nora Giavedoni. Παρ’ ότι εγκατέλειψε νωρίς τα εγκόσμια, άφησε ένα πολύ σημαντικό σημάδι στους κοινωνικούς αγώνες και την αναρχική οργάνωση στην πόλη του Ροζάριο. Σήμερα θυμόμαστε τον αγώνα της και συνεχίζουμε με την ίδια δέσμευση και την ίδια δύναμη για την οικοδόμηση του οργανωμένου αναρχισμού.

«Πιστεύουμε στα παιδιά, έχουμε εμπιστοσύνη σ’ αυτά», ήταν μια φράση που χαρακτηρίζει τη δέσμευση της Nora και την εργασία της από κοινού με τον συντονιστή της φυλακής,του Ινστιτούτου Ανακούφισης Εφήβων του Ροζάριο (Irar), στον αγώνα για την καταπολέμηση της ποινικοποίησης, της εγκληματοποίησης της φτώχειας και της καταστολής σε βάρος των λαϊκών τμημάτων.

Ήταν υποστηρίκτρια των δραστηριοτήτων και αναρχικών οργανώσεων, γιατί αν δρούμε συλλογικά δεν καταφέρνουμε κάτι. Συνδέθηκε με την αναρχική οργάνωση του Rosario (OHR), μια πολιτική οργάνωση και διατήρησε ισχυρούς δεσμούς με την αδελφή οργάνωση Αναρχική Ομοσπονδία Ουρουγουάης (FAU). Αναμείχθηκε σε διάφορους κοινωνικούς τοπικούς και περιφερειακούς αγώνες, στο Κοινωνικό Κέντρο “Ελευθερία” και αλλού. Συμμετείχε επίσης σε πορείες στο Ροζάριο, το Μπουένος Άιρες, το Μοντεβιδέο, και μίλησε στις ελευθεριακές πράξεις του Plaza Montenegro.

Θυμόμαστε και διεκδικούμε τη μαχητική δέσμευση της Nora. Η συμβολή της ήταν πολύ σημαντική για να σηματοδοτήσει ένα μονοπάτι αγώνα, οργάνωσης, δέσμευσης και ώθησης του αναρχισμού στην πόλη μας, της οποίας η οργάνωση είναι κληρονόμος όλων αυτών.

*Μετάφραση: Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Hauptseite

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

How Do We Stop a Coup?

Aλληλεγγύη στους 51 αντιφασίστες της Θεσσαλονίκης

No war on China

Αργεντινή / Ουρουγουάη / Παραγουάη | Αναρχική Ιστορία | gr

Mo 02 Aug, 14:45

browse text browse image

Sorry, no stories matched your search, maybe try again with different settings.

imageΓια τον Jacobo Maguid Jul 31 by Luce Fabbri* 0 comments

Το να μιλάς για τον Jacobo Maguid -ψευδώνυμα Macizo και Jacinto Cimazo- είναι σαν να φέρνεις στο μυαλό κάποιου ολόκληρη την ιστορία της Αργεντινής του 20ού αιώνα και, σε αυτό το πλαίσιο, ολόκληρη την ιστορία του αργεντίνικου ελευθεριακού κινήματος από τις μέρες του καθεστώτος Yrigoyen μέχρι την τρέχουσα, παρατεταμένη και ταραχώδη ανάρρωση από τη δικτατορία.

imageCiriaco Duarte - Ο αναρχισμός στ ... Okt 17 by Paul Sharkey 0 comments

Για μερικές δεκαετίες ήταν στην ηγεσία της Ομοσπονδίας Τυπογράφων, υπηρετώντας ως Γραμματέας Πολιτισμού. Ήταν επίσης διευθυντής του «El Obrero Gráfico» («Ο Εργάτης Τυπογράφος») που έκλεισε και επανακυκλοφόρησε αρκετές φορές στις αρχές της δεκαετίας του 1940. Έγραψε άρθρα στην «Emancipación» («Χειραφέτηση») κατά τη διάρκεια του 1941 και του 1946 εναντίον της πολιτικής της τότε νεοσυσταθείσας CPT (Confederación Paraguaya del Tabajo - Παραγουανή Εργατική Συνομοσπονδία), της φασιστικής δικτατορίας και του ελέγχου των κομμουνιστών στο συνδικαλιστικό κίνημα μέσω της COP (Consejo Obrero Paraguaya - Παραγουανό Εργατικό Συμβούλιο). Υπό την κυβέρνηση Morinigo, στις αρχές του 1941, ο Ciriaco Duarte διορίστηκε εκπρόσωπος των εργαζομένων στο DNT Departamento Nacional del Trabajo - Εθνικό Τμήμα Εργασίας) και έγινε στόχος των κομμουνιστών ηγετών με τους οποίους βρισκόταν πάντα σε διαμάχη.

imageAlberto "Pocho" Mechoso Aug 06 by Juan Carlos Mechoso - FAU 0 comments

Απόσπασμα από το βιβλίο "Acción Directa Anarquista - Una Historia de FAU"

imageHuerta Grande (Ο Μεγάλος Κήπος) Okt 13 by FAU 0 comments

Huerta Grande, είναι ένα σημαντικό κείμενο από την Ουρουγουάη. Εδώ ρίχνουμε μια γρήγορη και συνοπτική ματιά στην ιστορία του αναρχικού κινήματος της χώρας αυτής κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Η Huerta Grande είναι εδώ.

Sorry, no press releases matched your search, maybe try again with different settings.
© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]