user preferences

Η αναρχοκομμουνιστική “die plattform”

category Κάτω Χώρες / Γερμανία / Αυστρία | Αναρχικό κίνημα | Επίσημα Κείμενα author Monday November 23, 2020 19:26author by ie plattform - Anarkismo Report this post to the editors
Εμείς είμαστε η πλατφόρμα για όλους και όλες που δεν έχουν συμβιβαστεί με το καπιταλιστικό σύστημα, για εκείνους και εκείνες που επιθυμούν να προχωρήσουν προς τα μπρος, στον δρόμο για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.
Αν θέλετε να βαδίσουμε μαζί αυτό το μονοπάτι, τότε επικοινωνήστε μαζί μας είτε ηλεκτρονικά είτε απευθυνθείτε απευθείας στις τοπικές δομές μας. (→ kontakt@dieplattform.org
karte1mm1.jpg

Η αναρχοκομμουνιστική οργάνωση “die plattform”

Είμαστε η “die plattform”, μια αναρχοκομμουνιστική οργάνωση από τη Γερμανία. Δρούμε στις γερμανόφωνες περιοχές. Στόχος μας είναι να υπερνικήσουμε όλες τις μορφές καταπίεσης και να οικοδομήσουμε μια κοινωνία χωρίς κυριαρχία, τάξεις και κράτος. Επιζητούμε την οικοδόμηση μιας κοινωνίας πάνω στις βάσεις του αναρχικού κομμουνισμού.

Προκειμένου να προωθήσουμε τον αγώνα για αυτήν την κοινωνία, συνασπιστήκαμε υπό το όνομα die plattform στις αρχές του 2019. Μέχρι στιγμής έχουμε τοπικές ομάδες σε αρκετές πόλεις της Γερμανίας. Επίσης, έχουμε μία υπερτοπική ομάδα, η οποία συνενώνει όλα τα μέλη της οργάνωσής μας τα οποία δε δύνανται προς στιγμήν να σχηματίσουν μια τοπική ομάδα στις πόλεις ή στις περιοχές τους.

Ως αναρχοκομμουνιστές είμαστε πεπεισμένοι ότι το κλειδί για την μακροπρόθεσμη κοινωνική αλλαγή στην κατεύθυνση της δικής μας οπτικής για μια απελευθερωμένη κοινωνία έγκειται στα κοινωνικά κινήματα της τάξης που είναι δέσμια της μισθωτής εργασίας, δηλαδή της εργατικής τάξης.

Σε αυτά τα κοινωνικά κινήματα βάσης συνασπίζονται άνθρωποι που αγωνίζονται για μια απτή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους. Σε αυτά τα κινήματα συμμετέχουν άνθρωποι που ξεσηκώνονται ενάντια στα ακριβά ενοίκια και τον αστικό εξευγενισμό, άνθρωποι που οργανώνονται ενάντια στην πατριαρχία και στις αδιάκοπες γυναικοκτονίες, που ξεσηκώνονται ενάντια στην καπιταλιστική καταστροφή του κλίματος και του πλανήτη μας, άνθρωποι που αντιτίθενται στον καθημερινό ρατσισμό του κράτους, ο οποίος διαχέεται στον κοινωνικό σχηματισμό.

Εμείς θέλουμε να συμμετέχουμε στα κοινωνικά κινήματα της εποχής μας αποτελώντας μιας καλά οργανωμένη αναρχική δύναμη. Στους κόλπους αυτών των κινημάτων, από κοινού με τους ανθρώπους της τάξης μας, θέλουμε να προωθήσουμε τον αγώνα για τα κοινά μας συμφέροντα.

Η κοινωνική επανάσταση είναι όχι μόνο ακόμα εφικτή, αλλά και αναγκαία. Δεν πρόκειται να έρθει, όμως, από το πουθενά. Από την καθημερινή πίεση της μισθωτής εργασίας, από τους αυξανόμενους εκτοπισμούς που επιφέρουν τα υψηλά ενοίκια, τους χιλιάδες νεκρούς μετανάστες στη Μεσόγειο, τη ροπή της κοινωνίας προς τα δεξιά, την οικολογική κρίση που επιδεινώνεται καθημερινά και τη συνεχή, βάρβαρη ταξική πάλη εκμετάλλευση και καταπίεση την οποία υφιστάμεθα από τα πάνω, υπάρχουν πολλοί λόγοι, για να δουλέψουμε σκληρά για την υλοποίηση της επαναστατικής υπόθεσης. Για να ακριβολογούμε, επειδή αυτό το έργο δεν είναι εύκολο. Ας το φέρουμε μαζί εις πέρας!

Για να μπορούμε να έχουμε μια αποτελεσματική κοινωνική παρέμβαση ως οργάνωση, κρίνουμε απαραίτητη την ανάπτυξη μιας κοινής ανάλυσης των υπαρχουσών κοινωνικών συνθηκών, μιας κοινής πολιτικής βάσης και μιας κοινής στρατηγικής κατανόησης. Έχουμε θέσει τις βάσεις για αυτόν τον σκοπό στο ιδρυτικό μας κείμενο, το οποίο δημοσιεύσαμε στις αρχές του 2019 (→ σύνδεση).

Έχουμε κουραστεί να δίνουμε συνέχεια μόνο αμυντικούς αγώνες, απλώς για να διατηρήσουμε τα τελευταία υπολείμματα ελευθερίας και αυτοδιάθεσης που μας έχουν αφήσει το κράτος και ο καπιταλισμός.

Θέλουμε το μέλλον να αφορά αγώνες για την ελευθερία όλων. Όπως τότε που ο αναρχισμός ήταν ακόμα μαζικό κίνημα. Θέλουμε μια ρεαλιστική, επαναστατική προοπτική ενάντια στη μιζέρια που επικρατεί στις μέρες μας.

Αν έχετε την περιέργεια, έχουμε δημιουργήσει μια πλατφόρμα με συχνές ερωτήσεις (FAQ) που αφορούν την πρωτοβουλία μας και την προσπάθειά μας να δώσουμε τις αντίστοιχες απαντήσεις.

Εμείς είμαστε η πλατφόρμα για όλους και όλες που δεν έχουν συμβιβαστεί με το καπιταλιστικό σύστημα, για εκείνους και εκείνες που επιθυμούν να προχωρήσουν προς τα μπρος, στον δρόμο για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Αν θέλετε να βαδίσουμε μαζί αυτό το μονοπάτι, τότε επικοινωνήστε μαζί μας είτε ηλεκτρονικά είτε απευθυνθείτε απευθείας στις τοπικές δομές μας. (→ kontakt@dieplattform.org

Αν δεν είστε από κάποια γερμανόφωνη χώρα, αλλά ενδιαφέρεστε για την οργάνωσή μας ή θέλετε να συνεργαστείτε μαζί μας, τότε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail για τις διεθνείς επαφές μας (→ international@dieplattform.org).

Τοπικές ομάδες της αναρχοκομμουνιστικής οργάνωσης die plattform:
Βερολίνο – berlin.dieplattform.org
Περιοχή του Ρουρ – ruhr.dieplattform.org
Περιοχή του Ρόστοκ – rostock.dieplattform.org
Τρίερ – trier.dieplattform.org
Νέα τοπική ομάδα πρόκειται να δημιουργηθεί προσεχώς στη Λειψία.
Τα μέλη μας από τις άλλες πόλεις συγκροτούν από κοινού την υπερτοπική ομάδα της οργάνωσής μας. Είμαστε, λοιπόν, χαρούμενοι να δεχτούμε στις τάξεις μας άτομα που θέλουν να δραστηριοποιηθούν πολιτικά.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Capitalism, Anti-Capitalism and Popular Organisation [Booklet]

AUKUS: A big step toward war

Reflexiones sobre la situación de Afganistán

Αυτοοργάνωση ή Χάος

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]