Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht
Recent articles by Αναρχικοί από Καλαμάτα
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Λαϊκοί Αγώνες

Απάνθρωπος κ ... Dez 18 20 by ΕΣΕ Αθήνας

Κοινωνία που &#... Dez 07 20 by delirium

Κάλεσμα στις &#... Sep 11 20 by Αναρχικοί Αγ. Αναργύρων/Καματερού

Τρεις προκηρύξεις

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Λαϊκοί Αγώνες | Λοιπός Ελευθεριακός Τύπος author Montag September 04, 2006 13:26author by Αναρχικοί από Καλαμάτα Report this post to the editors

Αναρχικοί από Καλαμάτα

Τρεις προκηρύξεις (δύο πρόσφατες και μια παλαιότερη) από τους αναρχικούς της Καλαμάτας.

Έλεος!!!

Και για ακόμα μια φορά τα εξουσιαστικά σκυλιά που ακούν στο όνομα, δήμαρχος και δημοτικό συμβούλιο, θυσιάζουν τους χώρους συνεύρεσης και επικοινωνίας στον βωμό της ιδιωτικοποίησης.

Μετά από το parking έφτασε και η σειρά των πλατειών Παπαφλέσσα και 23 Μαρτίου, Με ανακοίνωση του αντιδημάρχου κάθε κατάστημα θα βγάζει τραπέζια, καρέκλες και σκιάστρα, μην αφήνοντας έτσι ελεύθερο χώρο. Βέβαια ο «άγιος» δήμαρχος δεν μας αφήνει έτσι, μέσα στο χάος των τραπεζιών θα έχει και έναν διάδρομο για να περνάμε και εμείς οι «ταπεινοί» θνητοί.

Οι πλατείες ήταν και παραμένουν χώροι συνεύρεσης και επικοινωνίας. Χώροι που θα αράξουν παρέες , θα χαρούν τα παιδιά το παιχνίδι, χώροι όπου μπορούν να λειτουργούν οποιαδήποτε στιγμή η δημιουργία και η φαντασία. Πριν από αρκετά χρόνια ψηφίστηκε ο τρομονόμος για να βαφτίσει όλους εμάς τρομοκράτες, επιβάλλοντας την απαγόρευση συνεύρεσης άνω των τριών ατόμων με πρόσχημα την σύσταση συμμορίας. Αυτός ο νόμος όπως και οι άλλοι διμιουργίθικε για να ελέγξει και να καταστείλει τον κόσμο. Σήμερα μαζί με την προσπάθεια εμπέδωσης της καταστολής στους δημόσιους χώρους, προωθείται και η πλήρης εμπορευματοποίηση τους.

Ο ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΚΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ!!!

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ ΟΧΙ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αναρχικοί Καλαμάτας

ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ...

Εδώ και αρκετό καιρό στην Καλαμάτα και όχι μόνο, οι δήμ(ι)οι παραδίδουν στον βωμό του κέρδους όσους εναπομένοντες ελεύθερους χώρους. Ήδη στις πλατειές και στους πεζόδρομους οι καρέκλες και τα τραπέζια αντικατέστησαν τις φωνές και τα παιχνίδια των παιδιών. Στις παραλίες δεν βρίσκεις χώρο να απλώσεις τα ποδιά σου από τις ξαπλώστρες των beach bar, εάν δεν πληρώσεις και είσοδο.

Οι κυρίαρχοι συνεχίζουν να διαλύουν την ισορροπία ανθρώπου-φύσης, να καταστρέφουν οποίες υπάρχουσες μορφές ανθρώπινης κοινοκτημοσύνης σε φυσικά αγαθά και χώρους. Σε αυτή την άλογη διαδικασία εντάσσεται και η ιδιωτικοποιήσει του πάρκινγκ της οδού Νέδοντος, η οποία χαρακτηρίζεται από το θράσος της καταστολής και του ελέγχου των εξουσιαστών πάνω στους ανθρώπους, κουβούκλια έλεγχου, μπάρες, κάμερες και ένα εκκολαπτόμενο σώμα ΔΗΜΟΤΟΜΠΑΤΣΩΝ.

Το ένα κακό φέρνει άλλα 1000

Οι κάμερες, τα κουβούκλια, οι δημοτόμπατσοι τα παρκόμετρα και πρόστιμα αποδεικνύουν, για ακόμα μια φορά, ότι η ιδιοκτησία προϋποθέτει τον έλεγχο και την επιβολή. Έλεγχος και επιβολή, τα οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι άλλο ένα πετραδάκι στο puzzle του γενικευμένου Big Brother.

ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ.

ΝΑ ΕΠΑΝΟΙΚΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΜΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΧΩΡΟΥΣ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗ

Αναρχικοί Καλαμάτας

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ

Η παράσταση στο θέατρο της εξουσίας επαναλαμβάνεται. Στις 7 Μαρτίου μας καλούν ξανά ως θεατές, η εξουσία αναζητά ξανά τη νομιμοποίησή της. Όμως εμείς δεν δεχόμαστε το ρόλο του άβολου θεατή. Η κοινοβουλευτική δημοκρατία (φασισμός) βασίζεται στη μετατροπή των ανθρώπων σε άβουλο ετεροκατευθυνόμενο πλήθος μέσω των μηχανισμών χειραγώγησης και καταστολής (ΜΜΕ, παραπληροφόρηση, εξαγορά συνειδήσεων, εργασιακό κάτεργο, αστυνομοκρατία).

Με αυτό τον τρόπο οι κυρίαρχοι επιβάλλουν στο ετεροκινούμενο-καταπιεζόμενο πλήθος να υποστηρίξει και να νομιμοποιήσει τις ενέργειές τους μέσω της εκλογικής διαδικασίας .Το κράτος και τα αφεντικά δολοφονούν (π.χ η πρόσφατη δολοφονία του 22χρονου Ηρακλή από ειδικούς φρουρούς επειδή δε σταμάτησε σε μπλόκο), ελέγχουν (χιλιάδες κάμερες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος και διευρυμένη αστυνομοκρατία) καταστέλλουν (απαγόρευση και χτύπημα διαδηλώσεων, στημένες δίκες, έκτακτα στρατοδικεία, λευκά κελιά), ληστεύουν (μέσω: φόρων, τραπεζοδανείων, υπερεκμετάλλευση εργαζομένων, υπερχρέωση για την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών αγώνων, ανεξέλεγκτη δράση ντόπιων και ξένων αφεντικών).

Παρ’ όλα τα παραπάνω ο Κοινοβουλευτικός φασισμός, επιμένει στην προσπάθεια εδραίωσης στις συνειδήσεις μας του ιδεολογήματος : ότι η εκλογική διαδικασία και η συμμετοχή μας σε αυτή αποτελούν την πεμπτουσία της . . ελευθερίας. Απαιτούν δηλαδή από εμάς να χτίσουμε με τα ίδια μας τα χέρια τη φυλακή μας και να επιλέξουμε τα αφεντικά-δεσμοφύλακές μας. Ενώ καθημερινά μας ελέγχουν, ληστεύουν, καταπιέζουν, καταστέλλουν, δολοφονούν κάθε 4 χρόνια ζητούν τη συναίνεση μας στην επικύρωση όλων αυτών .

Το κεντρικό σημείο του ιδεολογήματος της εξουσίας για τον κοινοβουλευτισμό και την εκλογική διαδικασία είναι : η αβίαστη έκφραση της βούλησης της πλειοψηφίας. Αλλά πόσο αβίαστη μπορεί να είναι η διαμόρφωση αυτής της βούλησης όταν η εξουσία χρησιμοποιεί όλα τα μέσα διαστρέβλωσης των συνειδήσεων (Μέσα Μαζικής Εξόντωσης) τον ψυχομεταλλάκτη-τηλεόραση για να κάνει τον λαό υποχείριό της και παθητικοποιημένο θεατή, προβάλλοντας τους μελλοντικούς «σωτήρες»-κυβερνήτες μας ως τους δήθεν αυριανούς λυτρωτές μας ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από άνθρωποι όπως όλοι εμείς; Όταν η εξουσία καταστέλλει και περιθωριοποιεί οποιαδήποτε μορφή εναλλακτικής πληροφόρησης και αυτοδιάθεσης; Αλλά κι αν υποθέσουμε ότι όλα τα παραπάνω δεν ίσχυαν και η διαμόρφωση της βούλησης της πλειοψηφίας ήταν αβίαστη, ποια πλειοψηφία έχει το δικαίωμα να ορίζει τις ελευθερίες μας και να καταστρέφει το δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση.

Ιστορικά οι πλειοψηφίες πολλές φορές κατακρεούργησαν την ελευθερία μέσω του κοινοβουλευτισμού, νομιμοποίησαν την κοινοβουλευτική άνοδο του ναζιφασισμού, νομιμοποίησαν χούντες όπως της Αργεντινής και της Τουρκίας και σε πολλές χώρες της Ανατ. Ευρώπης νομιμοποίησαν το Σταλινισμό. Η εκλογική απεργία είναι η ποιοτική συσσώρευση της αντίθεσης ενάντια στους εξουσιαστές που συνειδητά εξακολουθεί να εκδηλώνεται και μετά το εκλογικό κοινοβουλευτικό τσίρκο, μέσα στους χώρους που αναπτύσσεται ο κοινωνικός ανταγωνισμός, εκεί όπου παίρνει σάρκα και οστά ο καθημερινός κοινωνικός πόλεμος.

Όπως ανέφεραν Γάλλοι Αναρχικοί σε κείμενό τους το 1902: «Η εξουσία θα γκρεμιστεί τη μέρα που οι άνθρωποι θα πάψουν να δημιουργούν κατηγορίες προνομιούχων κυβερνητών-καταπιεστών». 102 χρόνια μετά η παράσταση συνεχίζεται...

ΑΣ ΑΠΟΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!!!

ΑΣ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!!!

ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ!!!

ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
George Floyd: one death too many in the “land of the free”

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Λαϊκοί Αγώνες | gr

Mo 18 Jan, 04:18

browse text browse image

screenshot_20200721workersinitiativepoland278x300.png imageΑπάνθρωπος και βάρ&#... 20:18 Fr 18 Dez by ΕΣΕ Αθήνας 0 comments

Καλούμε όλες και όλους, να αντιδράσουμε και να αντισταθούμε σε αυτήν την βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης, που αποτυπώνεται με τον χειρότερο τρόπο, στον κρατικό προϋπολογισμό που καταθέτει. Να προτάξουμε σαν αντίδοτο στην νοσηρή πραγματικότητα που ζούμε την αυτοοργάνωση των από κάτω, την συμμετοχή όλων μας στον ταξικό και κοινωνικό αγώνα και τη συγκρότηση ελευθεριακών μαχητικών σωματείων σε ανεξαρτησία από κράτος και κεφάλαιο στην κατεύθυνση της ρήξης με τον καθεστωτικό “συνδικαλισμό” των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και της δημιουργίας μιας τριτοβάθμιας συνομοσπονδίας εργασίας.

1300x225.jpg imageΚάλεσμα στις διαδη&#... 18:11 Fr 11 Sep by Αναρχικοί Αγ. Αναργύρων/Καματερού 0 comments

Στις 12 Σεπτεμβρίου, από το βήμα της ΔΕΘ πρόκειται να πραγματοποιηθούν από τον πρωθυπουργό οι πρώτες προγραμματικές δηλώσεις αναφορικά με την διαχείριση της νέας ύφεσης και να ξεδιπλωθεί στο μεγάλο κεφάλαιο η κυβερνητική στρατηγική ενόψει της σταδιακής κορύφωσης των καταστροφικών εξελίξεων που αναμένεται να πλήξουν εκ νέου βαθειά την καπιταλιστική οικονομία. Η πρωθυπουργική ομιλία και οι κυβερνητικές εξαγγελίες θα αποτελέσουν το πρελούδιο του νέου μνημονίου που βρίσκεται στα σκαριά και προετοιμάζεται μεθοδικά το τελευταίο διάστημα από το εγχώριο πολιτικό σύστημα, την αστική τάξη και την Ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία

past_shadows_human_cage_1.jpg imageΚορονοϊός, ένας ταξ&... 20:35 Mo 23 Mär by Fuerza Femenina 0 comments

Πρόκειται για ένα ταξικό πόλεμο. Σε αυτό τον πόλεμο περισσεύουν οι ζωές των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων. Οι ζωές εκείνων που δεν είναι «ωφέλιμες» για κράτος και κεφάλαιο. Σπάμε την τρομοϋστερια και τον ατομικισμό με αλληλεγγύη. Γινόμαστε η φωνή εκείνων που βρίσκονται σε καθεστώς εξαίρεσης σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Δεν περιμένουμε από κανένα κράτος να προστατεύσει τις ζωές μας. Η ελευθερία και η ζωή με αξιοπρέπεια δεν κερδίζονται με απλωμένες παλάμες. Εμείς θα υπερασπιστούμε τη ζωή μας με οργάνωση και αλληλεγγύη.

elections.jpg imageΝα αψηφίσουμε τις ε&... 22:29 Mi 19 Jun by Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής 0 comments

Εν’ όψει των εκλογών, προτάσσουμε την όσο πιο ευρεία αποχή. Γιατί οι λύσεις στα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τις ζωές μας, δεν βρίσκονται στα ψηφοδέλτια. Τις πραγματικές διεξόδους θα τις βρούμε στους συλλογικούς αγώνες, στις μικρές και μεγάλες μάχες. Καμία νομιμοποίηση στους κομματικούς δυνάστες, καμία ψήφο στους εκφραστές της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, ότι χρώμα και ότι προσωπείο και αν έχουν. Η συμμετοχή στις εκλογές δεν είναι συμμετοχή στα “κοινά”. Είναι ανάθεση των υποθέσεων μας, είναι συναίνεση στα σχέδια υποβάθμισης των ζωών μας.

cropped96194995296576995695795996541.jpg imageΕίμαστε εδώ για να μ... 22:53 So 29 Jul by ΕΣΕ Ρεθύμνου 0 comments

H μονοκαλλιέργεια του τουρισμού και ο υποβιβασμός κάθε άλλης παραγωγικής δραστηριότητας ενέχουν πάντα τον κίνδυνο η πόλη να καταρρεύσει σε περίπτωση που σταματήσει να πουλά το τουριστικό. Και η “φούσκα” του τουρισμού φαίνεται να εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την ύπαρξη αστάθειας και πολέμου στις γειτονικές χώρες, συνθήκη στην οποία συμβάλλει ενεργά το ελληνικό κράτος.

20133e0fdca21275db24b1ccc1f939d0.jpg imageΝα αντεπιτεθούμε! 04:43 Do 14 Dez by Αναρχική Ομοσπονδία 0 comments

Απέναντι στη βαρβαρότητα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, μέσα από την ακηδεμόνευτη κοινωνική και ταξική οργάνωση και αντεπίθεση από τη βάση, χωρίς ηγέτες και αντιπροσώπους, ο μετασχηματισμός των υπαρχουσών παραγωγικών και κοινωνικών σχέσεων, διέρχεται μέσα από την καταστροφή του κράτους και του καπιταλισμού δια της κοινωνικής επανάστασης. Για να φτιάξουμε έναν κόσμο για όλους και όχι για λίγους. Έναν κόσμο όπου ο καθένας θα παράγει ανάλογα με τις δυνατότητές του και θα λαμβάνει σύμφωνα με τις ανάγκες του.

de8.jpg imageΝα περάσουμε στην α&... 20:31 Mo 04 Sep by Dmitri 0 comments

Ως αναρχικοί, αυτό που προκρίνουμε είναι να βάλουμε μπρος για την κοινωνική επανάσταση και τον ριζικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, συλλογικά, ακηδεμόνευτα και από τα κάτω. Είναι ο αγώνας για την καταστροφή του κράτους και του καπιταλισμού, για την άρση κάθε διαχωρισμένης εξουσίας και εκμεταλλευτικής σχέσης, με στόχο τη δημιουργία μιας αταξικής και ακρατικής κοινωνίας γενικευμένης αυτοδιεύθυνσης, με την αλληλεγγύη ως συνεκτικό της δεσμό. Όλα αυτά σχηματοποιούνται απτά διαμέσου της κατάληψης των μέσων παραγωγής και της εργατικής αυτοδιαχείρισης, χωρίς αφεντικά, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινότητας, συντείνοντας στην οργάνωση της παραγωγής και της διανομής από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητές του στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του.

21231917_523201901356172_961726168617247121_n.jpg imageΣάββατο, 9 Σεπτεμβρί... 20:27 Mo 04 Sep by Dmitri 0 comments

Η μόνη απάντηση είναι η αυτοοργάνωση των από τα κάτω σε κάθε μέτωπο του κοινωνικού-ταξικού πολέμου, η αντίσταση και η αλληλεγγύη. Για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς φυλακές και σύνορα, χωρίς κράτη και αφεντικά.

deth21750x1024.jpg imageΝα περάσουμε στην α&... 21:22 Mo 28 Aug by Αναρχική Ομοσπονδία 0 comments

Για μας, η πολιτική ελευθερία και η οικονομική ισότητα μπορούν να λογίζονται μόνο ως αδιαχώριστες όσον αφορά τη χειραφέτηση των πληβειακών στρωμάτων, εξ ου η αδιαιρετότητα και η συμβατότητα της αναρχίας με τον κομμουνισμό. Η ολιστική αυτοπραγμάτωση του ανθρώπου και η βίωση της ανθρωπινότητας βρίσκουν την πλήρη έκφρασή τους στην κοινωνία που δομείται πάνω στη βάση του ελευθεριακού κομμουνισμού.

thessaloniki_3.jpg imageΟι κινητοποιήσεις 17... 17:26 Sa 20 Mai by Αναρχική Ομοσπονδία 0 commentsΔεν έχουμε καμιά αυταπάτη ότι οι μονόημερες απεργίες ή οι διήμερες κινητοποιήσεις, όσο αυτές μένουν περιορισμένες στο γεγονός της ψήφισης του νέου μνημονίου, θα είναι τίποτα άλλο από αγωνιστικά τελετουργικά που δίνουν ένα κάποιο μήνυμα δυσαρέσκειας. Την ίδια εκείνη στιγμή που τις στηρίζουμε, πρέπει να προσπαθούμε να θέσουμε σε κίνηση μια νέα διαδικασία. Μια διαδικασία σχεδιασμένης αντεπίθεσης σε όλα τα μέτωπα: στο πεζοδρόμιο, στο δρόμο, στη δουλειά, στη γειτονιά.

more >>

imageΚοινωνία που συνεχ&#... Dez 07 by delirium 0 comments

Το κείμενο είναι μια προσπάθεια συνοπτικής καταγραφής της πολιτικής εκμετάλλευσης της πανδημίας του ιού Covid-19 από την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία εξελίσσεται από τον Φεβρουάριο του 2020. Μέσα από την συνεχιζόμενη αλλαγή των εφαρμοζόμενων μέτρων, τις μεταβαλλόμενες συνθήκες της πανδημίας και την γενική παραπληροφόρηση που επικρατεί, το κείμενο αποτελεί μια προσπάθεια παρουσίασης μιας γενικότερης εικόνας σχετικά με την αυταρχική προσέγγιση που ακολουθεί το κυπριακό κράτος με την έναρξη της πανδημίας.

imageΝόμος και τάξη: η ανα... Mär 27 by class reverb 0 comments

Περιεχόμενα 1. Προσφορά και ζήτηση 2. Από το «κράτος-πρόνοιας» στο κράτος «ποινικού δικαίου»: οι μεταμορφώσεις της κοινωνικής υποταγής 3. Το ελληνικό κράτος 4. Η νέα κρατική περιπέτεια 5. Ο Δεκέμβρης στο απόσπασμα 6. Εμείς 7. …το πρόβλημα της χώρας

imageΤουριστικοποίηση ... Dez 27 by Dmitri (αναδημοσίευση) 0 comments

Πράγματα, κοινωνικές σχέσεις και χώρος αλέθονται στο μύλο του τουριστικού lifestyle (και όχι μόνο), για να παραδοθούν απονευρωμένα και διπλά ψεύτικα ως καταναλωτικά προϊόντα. Έτσι λοιπόν, το ελληνικό τουριστικό μοντέλο με τη συμβολή του airbnb, δεν πουλάει πλέον τους ελληνικούς προορισμός ως κάτι μυθικό, όπως προέτρεπε η αξέχαστη καμπάνια του ΕΟΤ προς τους τουρίστες, αλλά την ίδια την εμπειρία της ελληνικής πραγματικότητας.

imageΓια το φετιχισμό τη&... Dez 19 by Αναρχική Συλλογικότητα ΚΑΘ 0 comments

Ο κόσμος που ζούμε δεν βελτιώνεται. Καταστρέφεται. Δεν αρκεί βέβαια η βία για την καταστροφή του Κράτους και του Κεφαλαίου, όπως δεν αρκούν και οι μερικοί αγώνες για την εξασφάλιση των λίγων που μας έχουν απομείνει. Αυτό που μπορεί πραγματικά να αποτελέσει το έναυσμα για ένα καλύτερο κόσμο, είναι η συνολικοποίηση του αγώνα μας στη βάση των προταγμάτων της κοινωνικής επανάστασης και της κοινωνικής απελευθέρωσης. Είναι το όραμα για μια νέα κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης, που θα οικοδομηθεί πάνω στα συντρίμμια του Καπιταλισμού και του Κράτους.

imageΗ τσιφλικοποίηση τ&#... Apr 05 by Πυρήνας Αναρχικών Κομμουνιστών Καλαμπάκας 0 comments

Στον θεσσαλικό κάμπο, ακόμα και σήμερα, η φεουδαρχία επιβιώνει κατά τόπους. Γιατί, ως φεουδαρχική και μόνον, μπορούμε να θεωρήσουμε την άτυπη, μα απόλυτα υπαρκτή, ιδιοκτησιακή κατοχύρωση των δημόσιων γαιών και δασών προς όφελος ορισμένων νεο-ολιγαρχών, οι οποίοι κρατούν ή επιχειρούν να κρατήσουν ζωντανούς τους δεσμούς τους με το επίσημο φεουδαρχικό παρελθόν τους. Οι νεοτσιφλικάδες αυτοί είναι συγκεκριμένοι. Είναι τα μοναστήρια και ο κλήρος, είναι οι απόγονοι των προεστών, οι τωρινοί μεγαλογαιοκτήμονες, καθώς και επιφανή στελέχη της τοπικής πολιτικής ελίτ, μέλη κομματικών σχηματισμών.

more >>

imageΑπάνθρωπος και βάρ&#... Dez 18 0 comments

Καλούμε όλες και όλους, να αντιδράσουμε και να αντισταθούμε σε αυτήν την βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης, που αποτυπώνεται με τον χειρότερο τρόπο, στον κρατικό προϋπολογισμό που καταθέτει. Να προτάξουμε σαν αντίδοτο στην νοσηρή πραγματικότητα που ζούμε την αυτοοργάνωση των από κάτω, την συμμετοχή όλων μας στον ταξικό και κοινωνικό αγώνα και τη συγκρότηση ελευθεριακών μαχητικών σωματείων σε ανεξαρτησία από κράτος και κεφάλαιο στην κατεύθυνση της ρήξης με τον καθεστωτικό “συνδικαλισμό” των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και της δημιουργίας μιας τριτοβάθμιας συνομοσπονδίας εργασίας.

imageΚάλεσμα στις διαδη&#... Sep 11 0 comments

Στις 12 Σεπτεμβρίου, από το βήμα της ΔΕΘ πρόκειται να πραγματοποιηθούν από τον πρωθυπουργό οι πρώτες προγραμματικές δηλώσεις αναφορικά με την διαχείριση της νέας ύφεσης και να ξεδιπλωθεί στο μεγάλο κεφάλαιο η κυβερνητική στρατηγική ενόψει της σταδιακής κορύφωσης των καταστροφικών εξελίξεων που αναμένεται να πλήξουν εκ νέου βαθειά την καπιταλιστική οικονομία. Η πρωθυπουργική ομιλία και οι κυβερνητικές εξαγγελίες θα αποτελέσουν το πρελούδιο του νέου μνημονίου που βρίσκεται στα σκαριά και προετοιμάζεται μεθοδικά το τελευταίο διάστημα από το εγχώριο πολιτικό σύστημα, την αστική τάξη και την Ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία

imageΚορονοϊός, ένας ταξ&... Mär 23 0 comments

Πρόκειται για ένα ταξικό πόλεμο. Σε αυτό τον πόλεμο περισσεύουν οι ζωές των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων. Οι ζωές εκείνων που δεν είναι «ωφέλιμες» για κράτος και κεφάλαιο. Σπάμε την τρομοϋστερια και τον ατομικισμό με αλληλεγγύη. Γινόμαστε η φωνή εκείνων που βρίσκονται σε καθεστώς εξαίρεσης σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Δεν περιμένουμε από κανένα κράτος να προστατεύσει τις ζωές μας. Η ελευθερία και η ζωή με αξιοπρέπεια δεν κερδίζονται με απλωμένες παλάμες. Εμείς θα υπερασπιστούμε τη ζωή μας με οργάνωση και αλληλεγγύη.

imageΝα αψηφίσουμε τις ε&... Jun 19 up 0 comments

Εν’ όψει των εκλογών, προτάσσουμε την όσο πιο ευρεία αποχή. Γιατί οι λύσεις στα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τις ζωές μας, δεν βρίσκονται στα ψηφοδέλτια. Τις πραγματικές διεξόδους θα τις βρούμε στους συλλογικούς αγώνες, στις μικρές και μεγάλες μάχες. Καμία νομιμοποίηση στους κομματικούς δυνάστες, καμία ψήφο στους εκφραστές της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, ότι χρώμα και ότι προσωπείο και αν έχουν. Η συμμετοχή στις εκλογές δεν είναι συμμετοχή στα “κοινά”. Είναι ανάθεση των υποθέσεων μας, είναι συναίνεση στα σχέδια υποβάθμισης των ζωών μας.

imageΕίμαστε εδώ για να μ... Jul 29 0 comments

H μονοκαλλιέργεια του τουρισμού και ο υποβιβασμός κάθε άλλης παραγωγικής δραστηριότητας ενέχουν πάντα τον κίνδυνο η πόλη να καταρρεύσει σε περίπτωση που σταματήσει να πουλά το τουριστικό. Και η “φούσκα” του τουρισμού φαίνεται να εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την ύπαρξη αστάθειας και πολέμου στις γειτονικές χώρες, συνθήκη στην οποία συμβάλλει ενεργά το ελληνικό κράτος.

more >>
© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]