user preferences

Recent articles by Αναρχικοί από Καλαμάτα
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Λαϊκοί Αγώνες

Εξαναγκασμό`... Jul 16 21 by Γιάννης Βολιάτης*

Η καταλήστευ ... Jul 05 21 by Αυτόνομη Συλλογικότητα Εύβοιας

Υγειονομική ... May 22 21 by Ανώνυμος

Τρεις προκηρύξεις

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Λαϊκοί Αγώνες | Λοιπός Ελευθεριακός Τύπος author Monday September 04, 2006 13:26author by Αναρχικοί από Καλαμάτα Report this post to the editors

Αναρχικοί από Καλαμάτα

Τρεις προκηρύξεις (δύο πρόσφατες και μια παλαιότερη) από τους αναρχικούς της Καλαμάτας.

Έλεος!!!

Και για ακόμα μια φορά τα εξουσιαστικά σκυλιά που ακούν στο όνομα, δήμαρχος και δημοτικό συμβούλιο, θυσιάζουν τους χώρους συνεύρεσης και επικοινωνίας στον βωμό της ιδιωτικοποίησης.

Μετά από το parking έφτασε και η σειρά των πλατειών Παπαφλέσσα και 23 Μαρτίου, Με ανακοίνωση του αντιδημάρχου κάθε κατάστημα θα βγάζει τραπέζια, καρέκλες και σκιάστρα, μην αφήνοντας έτσι ελεύθερο χώρο. Βέβαια ο «άγιος» δήμαρχος δεν μας αφήνει έτσι, μέσα στο χάος των τραπεζιών θα έχει και έναν διάδρομο για να περνάμε και εμείς οι «ταπεινοί» θνητοί.

Οι πλατείες ήταν και παραμένουν χώροι συνεύρεσης και επικοινωνίας. Χώροι που θα αράξουν παρέες , θα χαρούν τα παιδιά το παιχνίδι, χώροι όπου μπορούν να λειτουργούν οποιαδήποτε στιγμή η δημιουργία και η φαντασία. Πριν από αρκετά χρόνια ψηφίστηκε ο τρομονόμος για να βαφτίσει όλους εμάς τρομοκράτες, επιβάλλοντας την απαγόρευση συνεύρεσης άνω των τριών ατόμων με πρόσχημα την σύσταση συμμορίας. Αυτός ο νόμος όπως και οι άλλοι διμιουργίθικε για να ελέγξει και να καταστείλει τον κόσμο. Σήμερα μαζί με την προσπάθεια εμπέδωσης της καταστολής στους δημόσιους χώρους, προωθείται και η πλήρης εμπορευματοποίηση τους.

Ο ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΚΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ!!!

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ ΟΧΙ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αναρχικοί Καλαμάτας

ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ...

Εδώ και αρκετό καιρό στην Καλαμάτα και όχι μόνο, οι δήμ(ι)οι παραδίδουν στον βωμό του κέρδους όσους εναπομένοντες ελεύθερους χώρους. Ήδη στις πλατειές και στους πεζόδρομους οι καρέκλες και τα τραπέζια αντικατέστησαν τις φωνές και τα παιχνίδια των παιδιών. Στις παραλίες δεν βρίσκεις χώρο να απλώσεις τα ποδιά σου από τις ξαπλώστρες των beach bar, εάν δεν πληρώσεις και είσοδο.

Οι κυρίαρχοι συνεχίζουν να διαλύουν την ισορροπία ανθρώπου-φύσης, να καταστρέφουν οποίες υπάρχουσες μορφές ανθρώπινης κοινοκτημοσύνης σε φυσικά αγαθά και χώρους. Σε αυτή την άλογη διαδικασία εντάσσεται και η ιδιωτικοποιήσει του πάρκινγκ της οδού Νέδοντος, η οποία χαρακτηρίζεται από το θράσος της καταστολής και του ελέγχου των εξουσιαστών πάνω στους ανθρώπους, κουβούκλια έλεγχου, μπάρες, κάμερες και ένα εκκολαπτόμενο σώμα ΔΗΜΟΤΟΜΠΑΤΣΩΝ.

Το ένα κακό φέρνει άλλα 1000

Οι κάμερες, τα κουβούκλια, οι δημοτόμπατσοι τα παρκόμετρα και πρόστιμα αποδεικνύουν, για ακόμα μια φορά, ότι η ιδιοκτησία προϋποθέτει τον έλεγχο και την επιβολή. Έλεγχος και επιβολή, τα οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι άλλο ένα πετραδάκι στο puzzle του γενικευμένου Big Brother.

ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ.

ΝΑ ΕΠΑΝΟΙΚΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΜΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΧΩΡΟΥΣ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗ

Αναρχικοί Καλαμάτας

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ

Η παράσταση στο θέατρο της εξουσίας επαναλαμβάνεται. Στις 7 Μαρτίου μας καλούν ξανά ως θεατές, η εξουσία αναζητά ξανά τη νομιμοποίησή της. Όμως εμείς δεν δεχόμαστε το ρόλο του άβολου θεατή. Η κοινοβουλευτική δημοκρατία (φασισμός) βασίζεται στη μετατροπή των ανθρώπων σε άβουλο ετεροκατευθυνόμενο πλήθος μέσω των μηχανισμών χειραγώγησης και καταστολής (ΜΜΕ, παραπληροφόρηση, εξαγορά συνειδήσεων, εργασιακό κάτεργο, αστυνομοκρατία).

Με αυτό τον τρόπο οι κυρίαρχοι επιβάλλουν στο ετεροκινούμενο-καταπιεζόμενο πλήθος να υποστηρίξει και να νομιμοποιήσει τις ενέργειές τους μέσω της εκλογικής διαδικασίας .Το κράτος και τα αφεντικά δολοφονούν (π.χ η πρόσφατη δολοφονία του 22χρονου Ηρακλή από ειδικούς φρουρούς επειδή δε σταμάτησε σε μπλόκο), ελέγχουν (χιλιάδες κάμερες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος και διευρυμένη αστυνομοκρατία) καταστέλλουν (απαγόρευση και χτύπημα διαδηλώσεων, στημένες δίκες, έκτακτα στρατοδικεία, λευκά κελιά), ληστεύουν (μέσω: φόρων, τραπεζοδανείων, υπερεκμετάλλευση εργαζομένων, υπερχρέωση για την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών αγώνων, ανεξέλεγκτη δράση ντόπιων και ξένων αφεντικών).

Παρ’ όλα τα παραπάνω ο Κοινοβουλευτικός φασισμός, επιμένει στην προσπάθεια εδραίωσης στις συνειδήσεις μας του ιδεολογήματος : ότι η εκλογική διαδικασία και η συμμετοχή μας σε αυτή αποτελούν την πεμπτουσία της . . ελευθερίας. Απαιτούν δηλαδή από εμάς να χτίσουμε με τα ίδια μας τα χέρια τη φυλακή μας και να επιλέξουμε τα αφεντικά-δεσμοφύλακές μας. Ενώ καθημερινά μας ελέγχουν, ληστεύουν, καταπιέζουν, καταστέλλουν, δολοφονούν κάθε 4 χρόνια ζητούν τη συναίνεση μας στην επικύρωση όλων αυτών .

Το κεντρικό σημείο του ιδεολογήματος της εξουσίας για τον κοινοβουλευτισμό και την εκλογική διαδικασία είναι : η αβίαστη έκφραση της βούλησης της πλειοψηφίας. Αλλά πόσο αβίαστη μπορεί να είναι η διαμόρφωση αυτής της βούλησης όταν η εξουσία χρησιμοποιεί όλα τα μέσα διαστρέβλωσης των συνειδήσεων (Μέσα Μαζικής Εξόντωσης) τον ψυχομεταλλάκτη-τηλεόραση για να κάνει τον λαό υποχείριό της και παθητικοποιημένο θεατή, προβάλλοντας τους μελλοντικούς «σωτήρες»-κυβερνήτες μας ως τους δήθεν αυριανούς λυτρωτές μας ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από άνθρωποι όπως όλοι εμείς; Όταν η εξουσία καταστέλλει και περιθωριοποιεί οποιαδήποτε μορφή εναλλακτικής πληροφόρησης και αυτοδιάθεσης; Αλλά κι αν υποθέσουμε ότι όλα τα παραπάνω δεν ίσχυαν και η διαμόρφωση της βούλησης της πλειοψηφίας ήταν αβίαστη, ποια πλειοψηφία έχει το δικαίωμα να ορίζει τις ελευθερίες μας και να καταστρέφει το δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση.

Ιστορικά οι πλειοψηφίες πολλές φορές κατακρεούργησαν την ελευθερία μέσω του κοινοβουλευτισμού, νομιμοποίησαν την κοινοβουλευτική άνοδο του ναζιφασισμού, νομιμοποίησαν χούντες όπως της Αργεντινής και της Τουρκίας και σε πολλές χώρες της Ανατ. Ευρώπης νομιμοποίησαν το Σταλινισμό. Η εκλογική απεργία είναι η ποιοτική συσσώρευση της αντίθεσης ενάντια στους εξουσιαστές που συνειδητά εξακολουθεί να εκδηλώνεται και μετά το εκλογικό κοινοβουλευτικό τσίρκο, μέσα στους χώρους που αναπτύσσεται ο κοινωνικός ανταγωνισμός, εκεί όπου παίρνει σάρκα και οστά ο καθημερινός κοινωνικός πόλεμος.

Όπως ανέφεραν Γάλλοι Αναρχικοί σε κείμενό τους το 1902: «Η εξουσία θα γκρεμιστεί τη μέρα που οι άνθρωποι θα πάψουν να δημιουργούν κατηγορίες προνομιούχων κυβερνητών-καταπιεστών». 102 χρόνια μετά η παράσταση συνεχίζεται...

ΑΣ ΑΠΟΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!!!

ΑΣ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!!!

ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ!!!

ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

How Do We Stop a Coup?

Aλληλεγγύη στους 51 αντιφασίστες της Θεσσαλονίκης

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]