user preferences

Recent articles by «@ναρχική κίνηση…»
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Αναρχικό κίνημα

Πάλι θα τους ψ&... Jun 28 21 by Dmitri

Για όσα δεν εί&... Jun 08 21 by Ελευθεριακή Πορεία

Είναι ο συνδι&#... Jun 04 21 by Ηλιάδης Αλέξανδρος

Αναρχική προκήρυξη

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Λοιπός Ελευθεριακός Τύπος author Friday June 08, 2007 13:31author by «@ναρχική κίνηση…» Report this post to the editors

Στην εφημερίδα «Απογευματινή»

Προκήρυξη με την οποία εκφράζεται η διαφωνία με κινήσεις «συμπαράστασης» σε κρατουμένους...

Προκήρυξη με την οποία εκφράζεται η διαφωνία με παρόμοιες κινήσεις «συμπαράστασης» σε κρατουμένους αλλά και η εναντίωση στη γραμμή συγκάλυψης που τηρεί η εφημερίδα στον αυταρχισμό και στη βία του καραμανλισμού και των διαδόχων του.

ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΜΜΕ ΚΑΝΟΥΜΕ «ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ» ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ.

ΑΝ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙ-ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΣΤΙΣ 31/1/2006 ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ, ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΑΡΕΤΗΣ» ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ.

Αν κάτι από τα πολλά έχει μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη τού αναρχικού αγώνα ενάντια στή Κρατική βία είναι και οι ματωμένες σελίδες από τα κορμιά των συντρόφων αναρχικών που έδωσαν τη ζωή τους στη μακραίωνη προσπάθεια των κοινωνιών να γράψουν τη δική τους ιστορία για Ελευθερία και Ανεξαρτησία, αντί να προσυπογράψουν τη συνθήκη παράδοσης στη βαρβαρότητα και στο χουλιγκανισμό της Εξουσίας!

Μέσα σ’ αυτό το ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ, ας μάθουν αυτοί που τους έχει πλακώσει η λήθη και αυτοί που αρνούνται τη γνώση, φάρος εξακολουθεί να είναι για τούς συντρόφους/σσές μας και θεμελιώδης αρχή του αναρχικού κινήματος η υπεράσπιση του δικαιώματος να έχει πρόσβαση στην άποψη και να έχει γνώμη το διαφορετικό, το αντίθετο από εμάς, η κάθε εφημερίδα, έντυπο ή πολιτική ομάδα με την οποία δεν συμφωνούμε, η υπεράσπιση στη διακίνηση του λόγου, του διαλόγου, του αντίλογου, της πολυφωνίας.

Δεν είμαστε οι κάτοχοι μιας μόνης, αλάνθαστης και απόλυτης αλήθειας, αλλά κάποιοι/ες σαν όλους/λες τους άλλους που η αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους που βιώνουν, όπως και εμείς, μια καθημερινή αφόρητη κόλαση στην αποξηραμένη γη από τη μηχανή κέρδους του καπιταλισμού, μάς ωθεί καθημερινά να συμβάλλουμε με την αλήθεια μας πού εκφράζει την αυτοδιαχείριση και αυτο-οργάνωση των πολιτών, στην ανάπτυξη ενός νέου Κόσμου που θα εργασθεί συλλογικά για να αποτελέσει οριστικά παρελθόν ο εφιάλτης τής ανισότητας, της εκμετάλλευσης, της κρατικής τρομοκρατίας, των άδικων νόμων και θεσμών πού χαρίζουν στους δήμιους της Ελευθερίας νέες εκατόμβες θυμάτων.

Δεν θα κάνουμε τη χάρη σε κανέναν να είμαστε εμείς που θα δώσουμε «φιλί ζωής» στην τυραννία της εξουσίας, διατηρώντας παράλληλα όμως σε κάθε μας σκέψη, συναίσθημα και δράση να φροντίζουμε να μην την αναπαραγάγουμε με τα εργαλεία της φίμωσης και του εκφοβισμού απέναντι στους άλλους, να μην καταλήξουμε «σφουγγάρι» της νεοταξικής «ηθικής»!

Δεν θα κάνουμε τη χάρη σε καμία ανεγκέφαλη και επικίνδυνη «πρωτοπορία» να αποτυπωθούμε στα μάτια και στις συνειδήσεις των καταπιεσμένων, των εκατομμυρίων μισθωτών σκλάβων σαν ωχρές συμμορίες και τάγματα εφόδου στην θέση τόσων άλλων πού διαφεντεύουν και κατακρεουργούν τον πλανήτη!

Δεν είμαστε εμείς που θα προσφέρουμε ποτέ συναίνεση σε ομίλους, ιδιοκτήτες και εκδόσεις των ΜΜΕ που η πορεία τους είναι ταυτισμένη με κόμματα και παρατάξεις που ο πυρήνας της ύπαρξής τους είναι ο αυταρχισμός, η καταστολή και η αντιλαϊκή πολιτική, ΑΛΛΑ και δεν θα είμαστε ποτέ εμείς σύντροφοι ή αλληλέγγυοι με εκείνους πού θέλουν να μας επιστρέψουν με το μηδενισμό τους πίσω στη «Νύχτα των Κρυστάλλων» και στα τρομοδικαστήρια της «Ιεράς Εξέτασης».

Δεν είμαστε σε ΛΑΘΟΣ ΧΩΡΟ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥ ΦΥΡΕΡ η ΝΕΟΛΑΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ!

Αν και δεν θα μπούμε στον αδιέξοδο δρόμο να «απολογηθούμε» για τη βία κάποιων που αποτελούν για εμάς ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ που στρώνει το δρόμο της καταστολής και των πογκρόμ τού Πολύδωρα και της κυβέρνησής του στα Εξάρχεια, κρίνουμε ότι η υπεράσπιση τού Ν. Κουνταρδά (και με δεδομένο ότι ο ίδιος αρνείται τη συμμετοχή του στον τραμπουκισμό σε βάρος τού Χ. Πολυζωγόπουλου) με μεθόδους που ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ και ΟΧΙ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ, είναι από μόνες τους καταδικαστικές για την υπόθεση του ατόμου που υποτίθεται συμπαραστέκονται.

Μακριά λοιπόν το στίγμα τού χουλιγκανισμού από την αναρχία, σημαίνει ο καθένας από αυτούς ας αναλάβει, επιτέλους, τις ευθύνες του.

Εμείς, τη δική μας.

@ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΤΣΟΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ

@ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΘΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΡΑΪΧ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

@ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΟ BEHRENDT ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

«@ναρχική κίνηση για την κατάργηση της εξουσίας της κουκούλας»

21/5/07 - Τελευταία τροποποίηση 3/6/2007

* Αναδημοσίευση από το athens indymedia

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Reflexiones sobre la situación de Afganistán

Αυτοοργάνωση ή Χάος

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]