user preferences

Recent articles by Αναρχικό Μέτωπο
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Αναρχικό κίνημα

In Volos we never get bored Oct 10 19 by Anarchist and feminist collectives

Στο Βόλο δεν β&... Oct 07 19 by Διασσυλογικό κείμενο

Η Κοινωνική Α&#... Sep 13 19 by Αργύρης Αργυριάδης

Κάλεσμα για Βαλκανική Αναρχική Ομοσπονδία

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Λοιπός Ελευθεριακός Τύπος author Monday June 18, 2007 13:23author by Αναρχικό Μέτωπο Report this post to the editors

Ένα κάλεσμα της ομάδας Αναρχικό Μέτωπο από την Τουρκία για συγκρότηση Βαλκανικής Αναρχικής Ομοσπονδίας.

Αγαπητοί σύντροφοι από τα Βαλκάνια!

Είμαστε αναρχικοί από την Τουρκία και πιστεύουμε ότι, ενώ τα κράτη της Βαλκανικής Χερσονήσου έχουν πάντα προβλήματα και διαμάχες μεταξύ τους, για την εργατική τάξη και τους λαούς των Βαλκανίων είναι δυνατή μια διαφορετική ζωή. Στις πολιτικές επιστήμες ο όρος Βαλκανιοποίηση (Balkanization) έχει αποκτήσει αρνητική σημασία εννοώντας τη διαίρεση και τον κατακερματισμό της περιοχής σε εχθρικές μεταξύ τους ομάδες οι οποίες όμως, από την άλλη, είναι και ανοιχτές σε ενδεχόμενα συνεργασίας της μιας με την άλλη.

Εάν εμείς, οι αναρχικοί των Βαλκανίων, προσδώσουμε μια νέα έννοια στον όρο αυτό, το παρόν και το μέλλον της περιοχής μας θα αλλάξει ολοκληρωτικά. Η Βαλκανιοποίηση τότε θα σημαίνει αλληλοβοήθεια και αλληλεγγύη, φιλία μεταξύ των πολιτισμών και των λαών, κοινωνίες όπου οι τάξεις και η εκμετάλλευση θα εξαφανιστούν ως αποτέλεσμα του ταξικού πολέμου, άτομα που θα είναι ικανά να συνδυάζουν ατομική ελευθερία και συλλογική υπευθυνότητα για την απελευθέρωση όλων των ανθρώπων, αναπτύσσοντας αξίες όπως ο αντισεξισμός, ο ανικαπιταλισμός, ο αντιρατσισμός και η κοινοτική ζωή ενάντια στις εξουσίες, τις κυρίαρχες δυνάμεις και τον παγκόσμιο καπιταλισμό, για την ειρήνη, την κοινωνική και περιβαλλοντική απελευθέρωση, μια περιοχή όπου ο φασισμός, ο σοβινισμός, οι κάθε είδους διακρίσεις δεν θα σημαίνουν τίποτα καθ ην στιγμή θα αναπτύσσεται μια πολύχρωμη ένωση των ανθρώπων στην οποία κάθε κουλτούρα και γλώσσα θα αποτελεί θησαυρό παρά λόγο για διαμάχες και ρήξεις.

Ναι, μπορούμε να αλλάξουμε τη σημασία της λέξης Βαλκανιοποίηση και να είναι συνώνυμη της αναρχίας και των αναρχικών ιδεωδών, της κοινωνικής εναλλαγής απέναντι στον καπιταλισμό. Ο δρόμος για την ενοποίηση της εργατικής τάξης και των λαών των Βαλκανίων περνάει μέσα από την ενοποίηση των Βαλκάνιων αναρχικών.

Προσκαλούμε όλους τους αναρχικούς των Βαλκανικών χωρών να έρθουν σε επαφή μαζί μας για τη συγκρότηση της Βαλκανικής Αναρχικής Ομοσπονδίας. Εάν οι αναρχικοί των Βαλκανίων μπορούν να συναντηθούν μεταξύ τους για μια έμπρακτη φιλία και αλληλεγγύη ανάμεσα σε ομάδες, συλλογικότητες, πρωτοβουλίες και άλλες οργανώσεις, τότε θα μπορέσουμε να επιδράσουμε περισσότερο στην περιοχή μας.

Οι άρχουσες τάξεις και οι κυρίαρχοι των Βαλκανίων δεν υπόσχονται τίποτε άλλο εντελώς εκτός από φατριαστικούς, θρησκευτικούς και εθνικούς πολέμους. Με τον τρόπο τους αυτό ποτέ δεν πρόκειται να μας οδηγήσουν στην ειρήνη κι αυτό το έχουμε ήδη δει. Το μέλλον των Βαλκανίων μπορεί να αλλάξει μόνο εάν είμαστε ικανοί να διαδώσουμε και εξαπλώσουμε τα αναρχικά μας ιδεώδη στις κοινωνίες. Για να πείσουμε τον κόσμο να πιστέψει στα όνειρά μας πρέπει να αρχίσουμε να πιστεύουμε εμείς οι ίδιοι σε αυτά και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά ώστε να τα πραγματοποιήσουμε στην πραγματική ζωή.

Ευελπιστούμε να συζητήσετε με μας αυτή την πρόταση της συγκρότησης της Βαλκανικής Αναρχικής Ομοσπονδίας με συντρόφους των Βαλκανικών χωρών.

Αλληλέγγυοι

Αναρχικό Μέτωπο

Δημοσιεύτηκε στο www.ainfos.ca την Παρασκευή, 15 Ιούνη 2007. Ελληνική μετάφραση ούτε θεός-ούτε αφέντης 17/6/2007. Μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την ομάδα μέσω της ιστοσελίδας http://anarsi.org/haber.php

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Neste 8 de Maro, levantamos mais uma vez a nossa voz e os nossos punhos pela vida das mulheres!
2005-2020 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]