user preferences

New Events

Indonesië / Filipijnen / Australië

no event posted in the last week
Recent articles by “The Anvil”
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Indonesië / Filipijnen / Australië Indigenous struggles

Indigenous struggles against capitalism in Australia Aug 31 21 by Black Flag Sydney

Free West Papua Nov 14 19 by Melbourne Anarchist Communist Group (MACG)i

Invasion Day 2019 Jan 26 19 by Melbourne Anarchist Communist Group

Australië: Het afpakken van land

category indonesië / filipijnen / australië | indigenous struggles | opinion/analysis author Tuesday October 16, 2007 17:27author by “The Anvil” - MACGauthor email macg1984 at yahoo dot com dot au Report this post to the editors

De arbeidersklasse moet actie ondernemen.

Niet-inheemse mensen in Australië wonen op gestolen land en een rechtvaardige regeling vereist de afschaffing van het kapitalistische eigendom en toewijzing van rechten over land op de basis van sociale behoefte en milieu behoefte.


Het afpakken van land


Een rapport van de regering, “Kleine kinderen zijn heilig”, vertelt over misbruik van kinderen en andere problemen in Aboriginal gemeenschappen in het noordelijke gebied. Het is de laatste in een serie, waarbij de vorige rapporten door de Australische regering werden genegeerd. Echter, deze keer is het anders. De premier kondigt aan dat er een nationale noodtoestand is en drastische maatregelen moeten worden genomen. Hij schetst een serie drastische acties die, in officiële termen, het beleid van Australië tegenover de inheemse bevolking helemaal omkeren. Als je daar niet ergens een rat ruikt heb je niet goed opgelet.

Het afpakken van land

De maatregelen van de regering Howard in reactie op de inheemse crisis in het noordelijke gebied waarover het meest is gepubliceerd zijn het programma van medisch onderzoek in een noodsituatie en de instroom van personeel van de politie en het leger. Dit zou op zichzelf al erg genoeg zijn – soldaten zijn de slechtste sociale werkers in de wereld en smerissen zijn de op een na slechtste, terwijl gedwongen medisch onderzoek een vorm van serieuze aanval is en een gehele bevolking als mensen die kinderen misbruiken stigmatiseert. Echter, de meest serieuze maatregelen hebben minder aandacht gekregen.

Terwijl de furore over medisch onderzoek de meeste krantenkoppen heeft gehaald zijn de belangrijkste maatregelen het gedwongen leasen van land van de Aboriginals en de afschaffing van het vergunningen systeem. Howard, die zich tegen land rechten voor de Aboriginals heeft gekeerd sinds die door de staat werden toegekend, heeft nu een aanleiding voor de grootste land roof in de Australische geschiedenis – en hij grijpt die kans.

De afschaffing van het vergunningen systeem, waardoor bezoekers van land van Aboriginals de toestemming van de betreffende gemeenschap moesten vragen, zal meer mogelijkheden bieden voor seksuele rovers en sluwe alcoholisten. De overname van Aboriginal gemeenschappen door opgelegde 5 jaar leases maakt een einde aan het gemeenschappelijk bezit van het Aboriginal volk en is gericht op het invoeren van kapitalistisch eigendom. Deze maatregelen om land rechten van Aboriginals terug te draaien en het negeren van de wet tegen discriminatie op basis van ras zijn duidelijke bewijzen dat de regering een bende leugenaars is en niet de bedoeling heeft om inheemse kinderen te helpen.

De ALP sluit zich aan

Wat zegt de ALP, de grote kampioen van de underdog, terwijl Howard zijn slechtste kant laat zien? Het geven van “in principe” steun, dat is wat. Zoals in bijna alle aspecten van het politieke leven laten ze geen verschil zien met de liberalen, behalve in kwesties van nadruk. Daarvoor is een reden. De ALP streeft er naar het zelfde kapitalistische systeem te beheren namens de zelfde kapitalistische klasse als de liberalen doen. Dit vereist een soortgelijk beleid als het gaat om iets dat de kapitalisten serieus willen. Wat de kapitalisten nu serieus willen is zo veel mogelijk uranium winnen, om zo te profiteren van de opleving van andere mineralen in de wereld in recente jaren. En, natuurlijk, de meeste uranium voorraden zijn op land van Aboriginals. De uranium winning bedrijven die in de laatste jaren genoteerd staan op de effectenbeurs willen niet dat iemand, en al helemaal niet inheemse mensen, in de weg staat van hun dromen van rijkdom.

Hoe terug te vechten

Aboriginal gemeenschappen hebben bijna unaniem gereageerd in de zin van het verzetten tegen de plannen van de regering. Dit maakt het voor niet-inheemse mensen veel gemakkelijker om duidelijk te zijn over de noodzaak om in solidariteit met inheemse mensen te handelen en zich te verzetten tegen dit verachtelijke afpakken van land. Echter, inheemse mensen zijn een kleine minderheid en zijn binnen het kapitalisme vaak economisch gemarginaliseerd. Alleen de arbeidersklasse heeft de sociale macht om de kapitalistische klasse te verslaan, vanwege onze aantallen en het feit dat de economische productie en de stroom van winsten ophouden als we stoppen met werken.

Het is ook in ons belang als arbeiders om inheemse mensen bij hun strijd te helpen, omdat we alleen succesvol kunnen strijden door tegen alle uitingen van racisme en achterlijkheid te vechten. Ten eerste, de meeste inheemse mensen zijn nu deel van de arbeidersklasse. Zelfs mensen in afgelegen Aboriginal gemeenschappen zijn betrokken door Centrelink en de CDEP. Ten tweede, het als zondebokken afschilderen van inheemse mensen als zijnde verantwoordelijk voor hun eigen problemen dekt de misdaden van regeringen en kapitalisten, in het verleden en het heden, toe.

Tenslotte, de arbeidersklasse moet actie ondernemen omdat een oplossing voor de situatie van inheemse mensen niet mogelijk is zonder de zelfde revolutie om het kapitalisme af te schaffen, die we om zo veel andere redenen nodig hebben. Niet-inheemse mensen in Australië wonen op gestolen land en een rechtvaardige regeling vereist de afschaffing van kapitalistisch eigendom en de toewijzing van rechten over land op de basis van sociale behoefte en milieu behoefte. Om dat te doen zou de niet-inheemse bevolking er goed aan doen te leren van de 70.000 jaar ervaring die inheemse mensen hebben met het wonen op dit eiland continent.


Artikel uit “The Anvil” – nr. 3, september-oktober 2007 – nieuwsbrief van de Melbourne Anarchist Communist Group (MACG).

Translation by a-infos-nl

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Reflexiones sobre la situación de Afganistán

Αυτοοργάνωση ή Χάος

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]