user preferences

Γιατί κυκλοφορούμε το «Linchpin»

category Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Αναρχικό κίνημα | Γνώμη / Ανάλυση author Thursday February 07, 2008 11:41author by Linchpin - Common Cause - Anarkismo Report this post to the editors

Ένα οπλοστάσιο ιδεών

Greek translation of «Why we publish “Linchpin”: An arsenal of ideas».

Η εφημερίδα «Linchpin» είναι μια εκδοτική δραστηριότητα της αναρχικής οργάνωσης του Οντάριο (του Καναδά) «Common Cause» («Κοινή Υπόθεση»). Με την εφημερίδα αυτή, ευελπιστούμε να βοηθήσουμε στη δημιουργία μιας επικοινωνίας μεταξύ όλων εκείνων που βρίσκονται στον αγώνα και, ταυτόχρονα, να ενημερώσουμε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Οντάριο για τα πραγματικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο αυτών των αγώνων.

Ο σύντροφος Andrew Fleming εξηγεί.

Είμαστε αναρχικοί και έτσι η εφημερίδα αυτή θα περιλαμβάνει άρθρα με τα οποία θα σκιαγραφούνται οι στόχοι που θέλει να επιτύχει ο αναρχισμός καθώς και ποια είναι η ιστορία και η τρέχουσα πραγματικότητα των αγώνων αυτών στο Οντάριο και συνολικά.

Για να το επιτύχουμε αυτό, διανέμουμε αντίτυπα της εφημερίδας όπου ζούμε και εργαζόμαστε καθώς και σε ριζοσπαστικά γεγονότα (διαδηλώσεις κ.λπ.). Κάθε μέλος της «Common Cause» διανέμει κατά μέσον όρο 100 αντίτυπα κάθε τεύχους της εφημερίδας. Είμαστε μακριά ακόμα από το να έχουμε ένα τέτοιο αριθμό μελών που θα μας επέτρεπε να κάνουμε μια διανομή όμοια με αυτή των συνηθισμένων ΜΜΕ, αλλά αυτός είναι ο στόχος μας. Θέλουμε αυτή η εφημερίδα να πηγαίνει σε κάθε οικογένεια και εργασιακό χώρο στο Οντάριο.

Τα περισσότερα άρθρα γράφονται από τα μέλη της «Common Cause» και η εφημερίδα σελιδοποιείται και τυπώνεται από εκπροσώπους καθεμιάς από τις Τοπικές Ομάδες της «Common Cause». Αυτό βοηθά το «Linchpin» να εντοπίσει τις προτεραιότητες της οργάνωσης συνολικά, κάτι που όμως επιτρέπει να υπάρχει χώρος και για άλλες φωνές, μιας και, ειδικότερα, δημοσιεύουμε συνεντεύξεις με ανθρώπους που δεν είναι μέλη μας, αλλά που έχουν κάτι που ενδιαφέρον να πουν.

Ο στόχος μας είναι να εξασφαλιστεί ότι κάθε μέλος της «Common Cause» συμμετέχει όχι μόνο στη διανομή του «Linchpin», αλλά και στην παραγωγή του. Δεν στοχεύουμε να έχουμε προσωπικό επαγγελματικών συντακτών που θα παράγουν περιεχόμενο για να διανέμει ο καθένας. Μάλλον, βλέπουμε το «Linchpin» ως μέρος μιας διαδικασίας για την ανάπτυξη βασικών δυνατοτήτων ανάλυσης και σχολιασμού για κάθε μέλος της «Common Cause».

Η εφημερίδα είναι το ένα σκέλος της εκδοτικής μας δουλειάς», το άλλο είναι ο ιστοχώρος Linchpin.ca. Εκεί δημοσιεύονται πρόσθετα άρθρα που δεν θα βρείτε στην εφημερίδα ενώ συνδέονται επίσης blogs από τα μέλη της «Common Cause» όπου επισημαίνονται και ίσως συζητούνται οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή τους. Για τώρα, η εφημερίδα κυκλοφορεί κάθε δύο μήνες, αλλά ο ιστοχώρος μπορεί να ενημερώνεται ακόμα σε καθημερινή και ακόμα και ωριαία βάση.

Τελικά, αυτή η εφημερίδα δεν είναι απλώς και μόνο ένας τρόπος δημοσιοποίησης αγώνων ή προβολής των αναρχικών ιδεών. Η παραγωγή και η διανομή της είναι επίσης ένα ακόμα οργανωτικό εργαλείο από μόνο του. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι εκπρόσωποι κάθε Τοπικής Ομάδας της «Common Cause» στην εκδοτική ομάδα της εφημερίδας εκθέτουν τι σκέφτονται και τι νομίζουν τα μέλη των Τοπικών Ομάδων για το έντυπο αυτό. Ή μπορεί κάθε Τοπική Ομάδα να αποφασίσει πού μπορεί να διανεμηθεί καλύτερα το τάδε τεύχος, ή και να συζητά τα περιεχόμενα με τους ανθρώπους που το διαβάζουν.

Όπως επίσης και στις συζητήσεις στο εσωτερικό των Τοπικών μας Ομάδων σχετικά με την εφημερίδα, όλα τα μέλη έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να κάνουν σχόλια για άρθρα ή να γράψουν δικά τους άρθρα που μπορούν να δημοσιευτούν και στην ιστοσελίδα μας. Σε κάθε Διάσκεψη της «Common Cause» κάθε μέλος έχει επίσης την ευκαιρία να υποστηρίξει μια διαφορετική άποψη ή ακόμα και ένα σύνολο στόχων για το «Linchpin».

Ο στόχος μας είναι η εφημερίδα να έρθει στα χέρια κάθε συνηθισμένου ανθρώπου στο Οντάριο. Και αυτή είναι μια αρκετά μεγάλη φιλοδοξία για μια μικρή αναρχική ομάδα. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας.

Πολύ απλά, μπορείτε να κάνετε μερικά αντίγραφα αυτής της εφημερίδας (στο linchpin.ca θα βρείτε ένα αρχείο PDF) διανέμοντάς τα εκεί όπου ζείτε, εργάζεστε ή σπουδάζετε. Ή μας στέλνετε μια χρηματική ενίσχυση έτσι ώστε να τυπώσουμε περισσότερα αντίτυπα. Αλλά πραγματικά αυτό που χρειαζόμαστε κόσμο να ενωθεί μαζί μας στην «Common Cause» για να παίξει σημαντικό ρόλο σε όλα τα επίπεδα της παραγωγής και κυκλοφορίας του «Linchpin».

Linchpin σημαίνει πύρος τροχού ή κεντρικός μοχλός.

* Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στα www.anarkismo.net και A-Infos. Ελληνική μετάφραση «ούτε θεός-ούτε αφέντης», 6 Φλεβάρη 2008.

This page has not been translated into Other yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Reflexiones sobre la situación de Afganistán

Αυτοοργάνωση ή Χάος

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]