blog_logocopycopy.png
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Εργατικοί Αγώνες Thursday October 16, 2014 - 12:52 by Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό
"ΜΑΥ   image 1 image
Η Βιομηχανική Μεταλλευτική πριν από περίπου 3 χρόνια εγκαταλείφθηκε στη μοίρα της από τη διοίκηση Φιλίππου που έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιο αφήνοντας τους εργαζόμενους σ' επίσχεση, εκατομμύρια ευρώ σε χρέη προς τους εργαζόμενους, την επιχείρηση και το δημόσιο. Οι εργαζόμενοι σε πείσμα των καιρών και της διοίκησης αποφάσισαν να πάρουν τη διαχείριση του εργοστασίου στα χέρια τους. ... read full story / add a comment
cgt01_1.gif
iberia / workplace struggles Friday October 10, 2014 - 02:09 by CGT   image 1 image
En el programa “Dossier TM: Los rostros de la violencia callejera” emitido, el pasado 6 de octubre, por Telemadrid, se cita a CGT en relación con los incidentes ocurridos en las Marchas de la Dignidad del 22 de marzo de 2014, ... read full story / add a comment
rocinante.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Εργατικοί Αγώνες Saturday August 02, 2014 - 19:35 by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε   image 1 image
Η δικαστική παρωδία που ξεκίνησε στις αρχές του καλοκαιριού για την υπόθεση της επίθεσης με πυροβολισμούς εναντίον των μεταναστών εργατών στην Νέα Μανωλάδα τον Απρίλιο του 2013, ολοκληρώθηκε με τρόπο εξοργιστικό και παράλληλα αναμενόμενο. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας αθώωσε τόσο τον φραουλοπαραγωγό, Νίκο Βαγγελάτο όσο και τους τρεις μπράβους του για την κύρια κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων. ... read full story / add a comment
119641biomet1386926568.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Εργατικοί Αγώνες Monday June 30, 2014 - 19:34 by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης   image 1 image
Στις 12/ 2 / 2013 η Βιομηχανική Μεταλλευτική ξεκίνησε να λειτουργεί με αυτοδιεύθυνση και εργατικό έλεγχο. Είχε προηγηθεί ένας πολύμηνος αγώνας των εργατών της, που από τον Μάιο του 2011 βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας και των αλληλέγγυων που στάθηκαν δίπλα τους, στηρίζοντας το αίτημα τους να περάσει το εργοστάσιο στα χέρια των εργατών. Σήμερα, 16 μήνες μετά, οι εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ. συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα τους για επιβίωση και αξιοπρέπεια, αντιμετωπίζοντας σε κάθε βήμα το αφεντικό και τα σκυλιά του, δηλαδή το κράτος και την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη. ... read full story / add a comment
syvxa_apergia_180614_f.jpg
greece / turkey / cyprus / workplace struggles Thursday June 26, 2014 - 20:33 by Dmitri (republishing)   image 2 images
News from the bookworkers strike called on the 18th of June (Athens - Greece) ... read full story / add a comment
460_0___30_0_0_0_0_0_1.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Εργατικοί Αγώνες Saturday May 17, 2014 - 20:22 by Devrimci Anarsist Faaliyet   image 2 images
Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο ανθρακωρυχείο στη Manisa-Soma, στις 13 Μάη, εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες σφαγές σε αυτή τη χώρα. Με την πυρκαγιά αυτή, εκατοντάδες ανθρακωρύχοι δηλητηριάστηκαν από το έντονο μονοξείδιο του άνθρακα που εκλύθηκε. Ο αριθμός των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους αυξάνεται ώρα με την ώρα. Οι υπουργοί Ενέργειας και Εργασίας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να κρύψουν τον πραγματικό αριθμό των ανθρακωρύχων που πέθαναν ενώ ο τελευταίος δήλωσε απλώς ότι “ήταν ένα θλιβερό εργατικό ατύχημα". Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι “Αυτό το είδος ατυχημάτων θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή". [Türkçe] ... read full story / add a comment
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Εργατικοί Αγώνες Thursday May 15, 2014 - 16:29 by Α.Π. Ροσινάντε   image 2 images
Η καρδιά μας και η ψυχή μας βρίσκονται στα ταξικά αδέρφια μας στην Τουρκία που διαδηλώνουν και απεργούν μετά την δολοφονία των εκατοντάδων ανθρακωρύχων. Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους είναι αδιαπραγμάτευτη, η στήριξη τους με όποιον τρόπο μας αναλογεί είναι δεδομένη. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως τα εργατικά ατυχήματα δεν είναι τίποτα άλλο από εργοδοτικές δολοφονίες και αποτελούν συστατικό στοιχείο ενός συστήματος που υπάρχει για να δολοφονεί σε όλο τον πλανήτη. ... read full story / add a comment
mayday1_1.jpg
internacional / workplace struggles Saturday May 03, 2014 - 14:51 by Varios organizaciones anarquistas   image 1 image
Durante demasiado tiempo los principales segmentos de la clase obrera han sido latentes en la ilusión de que el cambio puede ser delegado a organizaciones exteriores o partidos. Cuando nuestras luchas son burocratizadas y delegadas a los demás, perdemos la propiedad sobre ellas y, a su vez perdemos muchos beneficios que se obtienen a través de ellas. Una victoria de la clase obrera sólo puede establecerse si nuestra clase es activa en la lucha que lleva a la victoria. [English] [Italiano] ... read full story / add a comment
mayday1.jpg
internazionale / lotte sindacali Friday May 02, 2014 - 01:04 by Various anarchist organizations   image 1 image
Per troppo tempo i maggiori segmenti della classe lavoratrice se ne sono stati dormienti nell'illusione che il mutamento potesse essere delegato ad organizzazioni esterne o ai partiti. Quando le nostre lotte cadono vittime delle burocrazie e vengono delegate ad altri, noi ne perdiamo la titolarità ed il controllo con la conseguente perdita di molte conquiste ottenute tramite esse. Una vittoria della classe lavoratrice è possibile solo se è la nostra classe a guidare le lotte alla vittoria. [English] ... read full story / add a comment
images2.jpg
indonesia / philippines / australia / workplace struggles Thursday May 01, 2014 - 21:27 by Melbourne Anarchist Communist Group   image 1 image
No matter what gains we make in struggle, sooner or later employers and governments will try to roll them back. And no matter how much ground we give, employers and governments will only come back for more. The class war goes on, because whether we fight or we don’t, capital never stops fighting. The struggle will continue until we organise as a class, take the means of production into our own hands, and overthrow the entire capitalist system. Only workers’ revolution can end the class war and bring peace to the human race. ... read full story / add a comment
1i_mai_afisa_new_.png
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Εργατικοί Αγώνες Sunday April 27, 2014 - 21:20 by IWW Ελληνικό Τμήμα   image 1 image
Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν για το τέλος της ιστορίας, το τέλος της εργασίας και άλλα ιδεολογήματα περί τέλους του κόσμου και των κεκτημένων μας, ας δώσουμε εμείς, ως εργαζόμενοι, την απάντηση βάζοντας τέλος στον κόσμο τους: Αυτόν της ανασφάλειας, της πείνας, της καταστολής, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του φασισμού. Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των κατά τόπους σωματείων βάσης για έναν δυνατό ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό όλων των εργαζομένων και όχι των εργατοπατέρων. ... read full story / add a comment
katharistries.jpg
grecia / turquía / chipre / workplace struggles Friday April 11, 2014 - 21:19 by Unión Sindical Libertaria (ESE)   image 2 images
Os enviamos un pequeño texto que ESE Atenas ha difundido y repartido en apoyo a la lucha de las aproximadamente seiscientas trabajadoras de la limpieza del Ministerio de Economía, que se encuentran en lucha constante desde hace varios meses tras la decisión del gobierno de despedirlas. Actualmente, las trabajadoras se encuentran en "régimen de reserva laboral" y su despido es inminente. Estamos con ellas y creemos que la difusión de su lucha y las muestras de solidaridad son importantísimas para que puedan seguir adelante. Desde ESE t ambién hemos decidido apoyarlas económicamente, con una pequeña cantidad de nuestro Fondo de Ayuda Mutua, e invitamos a que hagan lo mismo otros sindicatos, colectivos e individualidades, en la medida de sus posibilidades. ... read full story / add a comment
katharistriesporeia3.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Εργατικοί Αγώνες Friday April 11, 2014 - 21:14 by Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ Αθήνας)   image 2 images
Ο αγώνας των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών δεν είναι αγώνας μιας συγκεκριμένης επαγγελματικής ειδικότητας, αλλά αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης. ‘Όταν τα αφεντικά χτυπάνε έναν από εμάς, θα πρέπει να μας βρίσκουν όλους απέναντί τους. ... read full story / add a comment
big3cl6ieaawweg.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Εργατικοί Αγώνες Wednesday April 09, 2014 - 19:00 by Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου / Ελληνικό Τμήμα   image 2 images
Ο ηρωισμός και η αυταπάρνηση σας ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες και την ασύστολη βία από τις δυνάμεις καταστολής αποτελούν σημείο αναφοράς για τους εργατικούς αγώνες. ... read full story / add a comment
p.txtyykdgc.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Εργατικοί Αγώνες Friday March 21, 2014 - 19:32 by Α. Π. Ροσινάντε Βόλου   image 1 image
Η ΑΔΕΔΥ για 19 και 20 Μαρτίου προκήρυξε μία ακόμη 48ωρη απεργία «τουφεκιά» την οποία δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον να προετοιμάσει και να οργανώσει, τη στιγμή που σε λίγες μέρες οι δημόσιοι υπάλληλοι (εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες), που το προηγούμενο διάστημα είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, θα απολυθούν. ... read full story / add a comment
synexizoume.jpg
greece / turkey / cyprus / workplace struggles Wednesday March 12, 2014 - 18:59 by The Laid-off Workers of Metropolis Music Stores   image 1 image
We are determined to continue the struggle we have been waging for the last two years, drawing strength from the solidarity that has been shown to us in practice during all this time by trade unions, workers’ collectives and local assemblies. ... read full story / add a comment
praktiker660.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Εργατικοί Αγώνες Thursday February 20, 2014 - 08:52 by Α.Π. Ροσινάντε Θεσσαλονίκης   image 2 images
Η αυτοκτονία του 49χρονου εργαζόμενου στα Praktiker, Σ.Β. μετά από 12 χρόνια συνεχόμενης εργασίας στη συγκεκριμένη επιχείρηση, έφερε στη δημοσιότητα πολλές λεπτομέρειες για τις αντεργατικές συνθήκες εργασίας που επιβάλλει η πολυεθνική επιχείρηση στους εργαζόμενούς της.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Praktiker Πυλαίας
Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου ... read full story / add a comment
newego_large_t_1101_54026335.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Εργατικοί Αγώνες Thursday February 20, 2014 - 08:41 by Α.Π. Ροσινάντε Θεσσαλονίκης   image 2 images
Ακόμα δύο τραγικοί θάνατοι έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των εργατών που θυσιάζονται καθημερινά στο βωμό του κέρδους σύμφωνα με τις επιταγές των νεοφιλελεύθερων πρακτικών. Μέσα σε μόλις τρεις μέρες, θύματα των αδυσώπητων ορέξεων του Κεφαλαίου υπήρξαν ο 56χρονος εργάτης που έχασε τη ζωή του την Παρασκευή, 14 του μηνός, λόγω μη τήρησης των μέτρων ασφαλείας σε τεχνητή λίμνη στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ στον Τομέα Περιβάλλοντος και τη Δευτέρα, 17 του μηνός ο Μ.Ν., ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο χώρο αποκατάστασης εδαφών. ... read full story / add a comment
pwen_6.png
amerik santral / karayib / workplace struggles Thursday January 30, 2014 - 22:07 by Batay Ouvriye   image 1 image
N ap salye tout jounalis nan laprès pale, ekri ak televize ki vin kouvri konferans pou laprès Kolektif Sendikal Izin Tekstil (KOSIT) ap fè jodia. Kòm nou te konnen déjà, KOSIT se yon regwoupman ki te fòme ak 4 òganizasyon : CNOHA (Santral Nasyonal Ouvriye Ayisyen) CFOH(Konfederasyon Fos Ouvriye Ayisyen, ESPM-BO(Entè sendikal Premye Me/Batay Ouvriye) ak CATH(Santral Otonòm Travayè Ayisyen). Men jodia, devan pratik trayizyon Fignole ST CYR, reprezantan CATH la fè nan Konsèy Siperyè Salè ak pozisyon ki ale kont enterè ouvriye sektè soutretans yo ak travayè yo an jeneral nan defann pozisyon sektè patwonal la, nou menm , nou pran desisyon pou radye li de regwoupman KOSIT la. Nou pa rekonèt Fignole ST Cyr kòm reprezantan travayè yo nan Konsèy la. Pou nou menm, Fignole St Cyr kòm ajan patwon yo, li pa ka kontinye reprezante travayè nan CSS la. Fòk oganizasyon sendikal yo ranplase l touswit. Li trayi kòz travayè peyi Dayiti. ... read full story / add a comment

Reflexiones sobre la situación de Afganistán

Αυτοοργάνωση ή Χάος

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi